Bygg din Ford Boka provkörning Hitta din återförsäljare Ask Ford
Home > Personbilar > NYA EXPLORER
Kampanjpris från Gross Promotional Price (PV)
Rek. pris från Gross Retail Price (PV)

NYA FORD EXPLORER

KOMMER SNART

Ett bra dilemma

Välja en färg är lätt. Att bestämma sig är svårt.

Modellen som visas är en ST-Line

Bygg din Explorer
New Ford Explorer 360 overview video

Skapad för lyx, utrustad för äventyr.

Nya Ford Explorer representerar en milstolpe för SUVs utmärkthet. Dess eleganta men ändå bestämmande yttre är skulpterad för att skapa en känsla av förädlad kapacitet. Den förfinade och flexibla interiören låter upp till sju personer åka i komfort, samtidigt som det finns generöst om plats för bagage. En avancerad laddhybridteknologi, kombinerat med ett intelligent fyrhjulsdriftsystem, levererar imponerande kraft på begäran med enastående nivåer av effektivitet. Och med en lång rad ytterliggare funktioner och smarta teknologier, är Ford Explorer noggrant designad för att du ska kunna ta dig an världen med komfort och stil.

 

Ford Explorer interior detail with cluster screen

Ren. Tyst. Kapabel.

Lika lämpad för körning i tät stadstrafik som i utmanande terräng. Ford Explorers avancerade laddhybridteknologi kombinerar en batteridriven elmotor med dess imponerande 3.0-liters EcoBoost, turboladdade bensinmotor. Detta levererar en kombinerad hybrideffekt på 450 hästkrafter samt enastående låg bränslekonsumtion och CO2 utsläpp. Med fyra lägen för elmotorn kan du bestämma om du enbart vill använda elmotorn (EV Now), bensinmotorn (EV Later), en kombination av båda (EV Auto) eller använda motorn för att ladda hybridbatteriet medan du kör (EV Charge). Du kan alltså göra resan enkel och samtidigt hålla din stad ren, tyst och minska utsläppen.

Stressfri laddning

Ford Explorer ger dig en imponerande el-räckvidd på upp till 42 km (WLTP). Batteriet kan laddas hos de flesta publika laddstationerna. Bilen kommer även med en laddsladd anpassad för hemmabruk, vilken kan användas på platser du har tillgång till. För att maximera effektiviteten kombinerar systemet dessutom regenerativ bromsning och kraft från EcoBoost-motorn för att förlänga batteriets räckvid medan du kör.

Ford Explorer detail of charging port
Ford Explorer detail of Rotary Gear Shift Dial

Sofistikerad växelväljare 

Explorers nya växelväljare ger dig fullständig kontroll över den avancerade 10-växlade automatlådan genom bara en enkel vridning med handen. Bytet från den traditionella växelväljaren frigör dessutom mer yta, och gör att interören känns luftig, ren och genomtänkt.

Luftigt och lyxigt 

Explorers mångsidiga interör har skapats för att låta upp till sju personer resa lyxigt och bekvämt. Och även med alla platser fyllda är lastytan mer än tillräcklig för två kompletta golfbagar. Samtliga baksäten kan fällas ner individuellt vilket gör att du kan variera interiören precis efter din smak. Den tredje stolsraden har dessutom Power Raise-utrustade Easy Fold-säten som enkelt kan fällas ihop med bara en knapptryckning. Med alla säten fällda får du hela 2274 liter packyta.

Ford Explorer detail of the loadspace
Ford Explorer detail of interior with Drive Modes dial

Van vid alla väglag 

Jämna stadsvägar eller stenig offroad: oavsett var du kör får du maximal kontroll med Explorer. Välj mellan sju körlägen som finjusterar bilens egenskaper efter dina körförhållanden. Systemet anpassar acceleration, styrning och fjädringen tillsammans med friktion, stabilitet och Hill Decent Control för att ge optimal kontroll i alla lägen. Välj mellan Normal, Trail, Deep Snow/Sand, Slippery, Sport, Tow/Haul och för ökad effektivitet: Eco mode. Den viktigaste informationen visas på Explorers 12.3"" stora digitala instrumentpanel som även ändrar färgtema efter valt körläge.

Tung trafik – en lätt match

Den adaptiva farthållaren med med Stop and Go låter dig välja både hastigheten du vill färdas i och avståndet du vill ha till bilen framför. Om systemets sensorer upptäcker att trafiken rör sig långsammare, behåller det automatiskt ditt valda avstånd om förhållandena inte tillåter din valda hastighet. Det kan till och med stanna bilen helt och hållet i tung trafik. Så fort vägen framför dig är fri igen kommer systemet att accelerera till den hastighet du tidigare valt. Perfekt vid stadskörning med många starter och stopp.

Ford Explorer trailing another car with Adaptive Cruise Control on
Ford Explorer with safety circles all around indicating 360 degree camera

Allsidig medvetenhet 

ighta och svårmanövrerade platser blir nu enklare att hantera. Med Ford Explorers 360-graders kamera med split-view-skärm blir du mer medveten om din omgivning. Teknologin använder fyra separata kameror placerade runtom bilen (en i grillen, en i bakluckan och en i varje sidospegel). De fyra bilderna sammanfogas till en och på SYNC 3-skärmen får du en omfattande överblick av omgivningen runt dig.

Alla NYA EXPLORER modeller

Jämför modeller (PDF 1.7MB)
 

<%-DealerName%>

<% if (CustomerRatingsCombined) { %>
<%- CustomerRatingsCombined %> <%- CustomerRespondentsCombined %> Betyg
<% } %> <% if (serviceList) { %>

<%- serviceList %>

<% } %> <% if (todayClosingTime) { %>

Öppetider för service idag <%-todayClosingTime%>

<% } %> <% if (todayPartsClosingTime) { %>

Service och reparationer <%-todayPartsClosingTime%>

<% } %> <% if (todayServiceClosingTime) { %>

Öppetider för service idag <%-todayServiceClosingTime%>

<% } %>
<% _.forEach(formattedAddress, function(addressLine) { %>

<%- addressLine %>

<% }); %>
<% if (PrimaryPhone) { %>

<%- PrimaryPhone %>

<% } %>

  Avstånd

  Tjänster

Top