Min Ford

ENKELT ÄGANDE

Oavsett om du har en ny eller begagnad Ford, välkommen till ett bekymmersfritt bilägande 

Garantier

Vi på Ford tillhandahåller omfattande garantier. för dig som kör Ford. Huvudparten av Fords modellprogram har 5 års garanti som standard för bekymmersfri körning. Garantin innebär att om någon del i bilen behöver repareras eller bytas på grund av ett tillverkningsfel, kommer delen att repareras eller bytas helt kostnadsfritt av en auktoriserad återförsäljare, oavsett eventuella ägarbyten under garantiperioden. 

Din Ford har vagnskadegaranti som gäller i tre år och lackgaranti i två år från första registreringen. Din Ford har också en karossgaranti mot inifrån kommande genomrostning i upp till tolv år. 


 

Instruktionsböcker  

Med varje Ford medföljer en instruktionsbok. Du hittar också en digital instruktionsbok i din FordPass app. Önskar du ta del av ägarmanualer, snabbguider eller SYNC-uppdateringar på engelska kan du göra det via Ford UK sajt och genvägarna nedan. Vill du beställa ett tryckt exemplar vänd dig till din Fordåterförsäljare så hjälper dem dig med det. 

Ford Vägassistans 

Hjälp när som helst när bilen krånglar. Ford Assistans är en vägassistansservice som hjälper dig vid ett bilhaveri hemma eller i större delen av Europa, sju dagar i veckan, 365 dagar om året. Vid köp av en ny personbil eller transportbil från Ford ingår minst ett års kostnadsfri Ford Assistans. Upp till nio personer omfattas. Om din bil går sönder ringer du bara Ford Assistans så skickar vi ut någon till dig så snabbt vi kan. Har vi inte möjlighet att lösa problemet på plats hjälper vi dig genom att tillhandahålla en ersättningsbil, ordna med alternativa transportmedel för resan dit du ska eller med hotellnätter för dig och dina passagerare. Om reparationen inte kan genomföras samma dag kan du välja mellan ersättningbil (max två arbetsdagar) tågresa första klass för den fortsatta resan, reguljärflyg ekonomiklass (om en tågresa skulle överskrida sex timmar) eller hotellövernattningar  ( max 3 ) medan reparationen genomförs. Du når oss på 0771-81 80 00.

Ford Försäkring

Om någonting händer hjälper vi dig snabbt, smidigt och utan krångel. Vi garanterar att din bil repareras med Ford Originaldelar på en auktoriserad Fordverkstad och är lika säker att köra efter en skada som tidigare. Med Ford Försäkringar får du bra & snabb service, vår skadejour har öppet dygnet runt.  Ford ger dig ett försäkringsskydd med ersättningsnivåer och innehåll utöver det vanliga. Du får exempelvis en helt ny personbil om din Ford totalskadas när den är yngre än två år och inte gått mer än 4 000 mil. Du får ersättning utan någon övre beloppsgräns vid stöld av däck, fälgar, GPS, stereo och annan fabriksmonterad utrustning. 

 

Smidigt med FordPass

För ett problemfritt ägande. I FordPass-appen har du tillgång till en rad olika användbara funktioner* avsedda för att underlätta dina resor och hjälpa dig att ta hand om din bil. Du kan också på ett enkelt och smidigt sätt hålla kontakten med oss. Våra FordPass Guider finns alltid till hands för att ge dig mobilitetsråd när du behöver det. Kontakta oss på fpswe@ford.com

Välkommen till ditt Ford-konto

En synkroniserad upplevelse

Ford-kontot är länkat till FordPass-appen. Ditt användarnamn och lösenord är därför desamma i FordPass-appen och i ditt Ford-konto. All information du lägger till eller uppdaterar via ditt Ford-konto kommer även uppdateras i FordPass-appen.

Hur vet jag om min bil berörs av en återkallelse?

Varje gång bilen lämnas in på service går vi igenom om det är något som behöver justeras eller uppdateras på din bil. Är det mot förmodan något som äventyrar säkerheten på något sätt, skickar vi brev till berörda bilägare med information om att de behöver boka in ett besök på någon av våra auktoriserade Fordverkstäder. Känner du dig osäker så ta kontakta med din närmaste Fordåterförsäljare eller Ford Kundservice om du har frågor kring återkallelser.

Tillbehör & Däck 

Gör en fantastisk Ford ännu bättre. Gör din Ford personlig och välj från vårt stora utbud av kvalitetstillbehör för att hitta de som matchar din personlighet och livsstil. När det kommer till däck så är dom faktiskt din enda kontakt med vägen när du kör – och varje kontakyta är ungefär lika stor som en hand. Med andra ord är det viktigt att du har bra däck.

Bonus på allt du handlar med Fordkortet

Vi på Ford har ett enda mål: att göra vardagen med din bil enklare och billigare. Med Fordkortet i handen får du mycket förmånliga erbjudanden och kan dessutom dela upp dina kostnader för service, däck, reparationer, tillbehör och försäkring på olika tidsperioder. Dessutom samlar du bonus på alla dina köp! Fordkortet finns i tre olika utförande: Fordkortet, Fordkortet Mastercard och Fordkortet Företag. 

     *Funktionerna i FordPass skiljer sig beroende på land.