Partnerskap

Fords partnerskap

Vi på Ford arbetar långsiktigt med enskilda Ford-ambassadörer, organisationer och verksamheter som delar våra värderingar och ambitioner om framtiden.

Här kan du läsa mer om några av våra samarbeten och vad som är på gång.

Joe Labero

Joe Labero är en av de mest framstående illusionisterna i Europa och Sverige, och uppträtt på stora scener över hela världen. Han är ett välkänt ansikte såväl hemma i Sverige som i både Australien och Las Vegas, två platser där han satt upp flera stora föreställningar.

Joes intresse för magi började när han var 12 år gammal hemma i Alvesta och fick sin första trollerilåda. Från att ha underhållit vänner och familj utvecklade han snabbt sina färdigheter och ställde som 17-åring upp i Svensk Magisk Cirkels juniormästerskap och vann. Året därpå deltog han i en talangjakt som han också vann, där priset var en resa till Minneapolis där han på nationaldagen uppträdde för 6000 svensk-amerikaner. Vistelsen i USA avslutades med ett besök i Las Vegas där han fick se Siegfried & Roy, och insåg där och då att det var detta han ville göra resten av livet.

Joes karriär är minst sagt imponerande och som ambassadör för Ford i Sverige kommer det skapas magi....

LÄS MER OM JOE LABERO

Renata Chlumska

Renata Chlumska är en av Sveriges i särklass mest välrenommerade äventyrare. I år firar hon otroliga 25 år som professionell äventyrare. Och hennes meritlista över de senaste 25 åren är minst sagt imponerande, där hon bl.a. bestigit Mount Everest och blev den första svenska kvinnan att klara av utmaningen The Seven Summits.

Renatas karriär började 1996 då hennes dröm om att bestiga Mount Everest föddes. Hon var då chef för baslägret vid berget i äventyraren Göran Kropps expedition varpå hon bestämde sig för att cykla tillbaka hem till Sverige ändå från Nepal. 1999 gick hennes dröm i uppfyllelse då hon blev den första svenska kvinna att bestiga Mount Everest.

Den 14 december 2014 kunde Renata också titulera sig som den första svenska kvinnan att ha bestigit de högsta topparna på världens sju kontinenter, The Seven Summits, efter att ha bestigit det 4892 meter höga Mount Vinson på Antarktis. Projektet tog 15 år att slutföra och började 1999 med Mount Everest. De övriga fem bergen i The Seven Summits är Aconcagua i Sydamerika, Denali i Nordamerika, Kilimanjaro i Afrika, Elbrus i Europa och Carstensz Pyramid i Oceanien.

Men Renata har inte lagt sin aktiva äventyrskarriär på hyllan utan ägnar sig bl. a. åt att leda expeditioner och guida. Som ny ambassadör för Ford i Sverige ska hon tillsammans med HMC aktivera såväl Fords fans och följande som återförsäljare och deras kunder. Fokus ligger på att skapa ett äventyr i vardagen, där man den kommande tiden kommer genomföra en rad projekt tillsammans.

Växla upp med Renata! Ta del av Renatas erfarenheter och tankar kring vardagens äventyr och utmaningar i hennes Fordblogg.  

LÄS BLOGGEN HÄR

LÄS MER OM RENATA CHLUMSKA

Per Morberg

Per Morberg är en av Fords ambassadörer och är skådespelare, kock, dryckesentreprenör och kokboksförfattare. Han har skrivit ett tiotal kokböcker som tillsammans har sålt i över en miljon exemplar. Det gör Per Morberg till de senaste decenniernas mest framgångsrika kokboksförfattare i Sverige.

 

LÄS MER OM PER MORBERG   

källa: Bonnier Fakta. Fotograf Erik Olsson.

Aron Andersson

Aron är professionell äventyrare och uppskattad inspiratör och föreläsare. Han har antagit utmaningar som de flesta inte ens skulle drömma om. Och genomfört äventyr som kräver en exceptionell styrka, både fysiskt och mentalt. Hans fantastiska bedrifter inspirerar andra att inse sina möjligheter – oavsett svårigheter.

Som första person i rullstol har Aron bland annat bestigit Kebnekaise och Kilimanjaro, han har simmat 37 kilometer över Ålands hav, armcyklat från Malmö till Paris och skidat 300 kilometer över Antarktis till Sydpolen. Hans unika erfarenheter har lärt honom hur viktigt det är med stark laganda och positiv mental inställning. Och att det inte alltid är målet som är viktigast utan även konsten att kunna njuta av vägen dit. Aron är en ständig inspirationskälla och har varit Ford-ambassadör under flera år.  

LÄS MER OM ARON ANDERSSON

The Swedish Family

The Swedish Family är en av Sveriges mest uppmärksammade barnfamiljer som genom sin YouTube-kanal och Instagram-konto bjuder tittarna på härliga videos och bilder när de hittar på saker tillsammans. Familjen består av pappa Axel och mamma Joanna samt barnen Alma, Harry och nytillskottet Laura! The Swedish Family är har inlett ett samarbete med Ford där de kör en Ford Explorer PHEV och testar bilen som en barnfamilj.

SE MER AV THE SWEDISH FAMILY OCH DERAS DAGLIGA FAMILJEÄVENTYR:

YOUTUBE

INSTAGRAM

Ford Mustang Mach-E Padel Tournament

Under juni 2021 anordnade Ford padel-turneringen Mustang Mach-E Padel Tournament. Turneringen skedde på tio platser i landet tillsammans med Fords återförsäljare. De tio lagen som vann sin respektive turnering var med i en utlottning som reducerade antalet lag till fyra stycken, som fick resa till Båstad och spela ett slutspel i samband med världsturneringen America vs Europe under vecka 30. 

Ford planerar att genomföra turneringen även under 2022. Håll utkik efter mer information!

LÄS MER >

Sponsor i världstävlingen för padel "America vs Europe"

I slutet av juli 2021 spelades världstävlingen i padel America vs Europe i Båstad. Det var den första gången någonsin som denna tävling anordnades, där världens bästa padel-nationer Argentina och Spanien mötte varandra i ett turneringsspel som pågick i flera dagar. Tävlingen vanns till slut av Argentina (som representerade America), som tilldelades den största prissumman någonsin i padel-sammanhang, 100 000 Euro.

Ford var en av huvudsponsorerna till eventet, tillika ”Official Car”, där ett antal Mustang Mach-E var på plats för demo och provkörning.

LÄS MER >