15,1 m3
max lastutrymme
402 km
(WLTP) räckvidd vid stadskörning*
Helt elektrisk. Inga kompromisser.
NYA ford e-transit
Leveranser med Nollutsläpp
NYA ford e-transit
HELT NYA FORD E-TRANSIT
Nya Transit är på väg. Byggd för att vara tuffare, mer kapabel och mångsidig än någonsin. Och nu även med nollutsläpp under körning. E-Transit är det senaste tillskottet i Fords växande familj med elektriska fordon och inleder en ny era för den ikoniska Transit-skåpbilen.

Den batteridrivna skåpbilen med 400 volt och 67 kWh är utformad för att hjälpa ditt företag att blomstra samtidigt som den uppfyller hållbarhetsmålen och klarar en körsträcka på upp till 402 Km på en enda laddning vid stadskörning*.

Detta helelektriska kraftpaket gör att du alltid kan köra i lågutsläppszoner. Med Pro Power Onboard kan du ansluta den till ett 2,3 kW/230-volts uttag för att ladda dina verktyg var du än befinner dig.

E-Transit finns i två höjd- och två längdvariationer och erbjuder ett lastutrymme på upp till 15,1 kubikmeter**.

Så oavsett hur dina krav ser ut finns det alltid en konfiguration som hjälper dig att elektrifiera ditt företag.
Utforska E-Transit
Flera modeller
Anpassa din E-Transit för din verksamhet. 
Skåp
Enkelhytt chassi
DEPÅLADDNING
Vi kan förse dig med hårdvara och mjukvara för att enkelt ladda din flotta av elfordon vid dagens slut. Vi kan installera en laddningsplats i dina lokaler för att ladda din E-Transit från 0–100 % på drygt 8 timmar. [3]
OFFENTLIG LADDNING
Var ditt företag än befinner sig ska det vara enkelt att ladda en E-Transit. Vårt snabbväxande FordPass-laddningsnätverk kommer att ha fler än 150 000 laddstationer över hela Europa 2021. Och de kraftfulla snabbladdningsstationerna från IONITY kommer att ha 400 platser vardera med flera laddstationer. 
LADDA HEMMA
Att ladda E-Transit hemma är lika enkelt som att ansluta din smarttelefon och ett smidigt sätt att se till att skåpbilen är klar att köra när du är redo. Alternativt kan du installera en Ford Connected Wallbox hemma för att dra nytta av större bekvämlighet och snabbare laddningstider.
FORD SYNC 4
Ford SYNC 4 är ett molnanslutet kommunikations- och underhållningssystem. Molnanslutningen ger SYNC 4 mer avancerad ruttplanering och röstigenkänning i samtal. Mobila uppdateringar garanterar att din skåpbils gränssnitt utvecklas kontinuerligt. Och med trådlös smartphoneintegrering, laddningshantering för elfordon, en ny 12-tums pekskärm och mycket mer kommer du att uppleva en ny och uppkopplad värld med SYNC 4. [2]
PRO POWER ONBOARD
Med sitt stora elektriska batteri gör E-Transit det möjligt för dig att använda dina verktyg oavsett var ditt nästa jobb är. Pro Power Onboard finns som extra tillval och ger 2,3 kW effekt utan att behöva någon generator. Du kan alltså enkelt ansluta dina borrar, sågar, bärbara datorer med mera till det inbyggda 230-voltsuttaget och börja arbeta.
TYST KÖRNING
Med den tysta och eldrivna motorn E-Transit kan du arbeta var och när som helst. Oavsett om du arbetar hela natten eller gör tidiga morgonleveranser kommer elfordonet se till att den lokala bullernivån hålls så låg som möjligt.
KOMPROMISSLÖS KAPACITET
Den intelligent designade E-Transit ger utsläppsfri körning utan att kompromissa med Transits legendariska kapacitet. Batteriet sitter under huvuddelen av fordonet för att maximera utrymmet. Så med ett urval av två längder och två takhöjder har du mellan 9,5 och 15,1 kubikmeter tillgängligt lastutrymme där du kan transportera en last på upp till ca 1 470 kg [1]. Och med en elektrisk sidoskjutdörr och bakdörrar i full höjd med infällda spotlights som tillval är det enkelt att komma åt din last.
KÖRNING MED NOLLUTSLÄPP
Med E-Transit får du inte bara en av dina servicekostnader jämfört med dieselfordon, utan även ett helt elektriskt fordon som helt eliminerar utsläpp under din körning. Detta gör att du kan köra genom lågutsläppszoner och även hjälpa din verksamhet att uppnå hållbarhets- och koldioxidminskningsmålen. Och du kan öka miljöfördelarna genom att använda en leverantör av förnybar energi när du laddar ditt fordon.
FLERA VALBARA KÖRLÄGEN
E-Transit kommer med 3 valbara körlägen för att optimera prestandan efter förhållandena. Normal för vardagskörning, Slippery för bättre köregenskaper under blöta eller isiga förhållanden samt Eco som ser till att få ut det mesta av batterikapaciteten.
VRIDBAR VÄXELKLANPP
Den vridbara växelknappen ger dig full kontroll över den avancerade växellådan och låter dig växla med en enkel knappvridning. Genom att byta ut den konventionella växelspaken frigörs också mer utrymme för en renare och mer rymlig kupé.
ELEKTRISK PARKERINGSBROMS
E-Transits elektriska parkeringsbroms frigör plats i förarkupén och är enkel att aktivera. Dra bara i reglaget på instrumentbrädan mot dig.
MINSKADE DRIFTSKOSTNADER
Genom att byta till el kan ditt företag dra fördel av billigare driftskostnader för fordon. Att ladda ett fordon kostar betydligt mindre än att tanka. Och om du laddar hemma eller på jobbet istället för offentligt, blir kostnaderna ännu lägre, särskilt om du kan dra fördel av sänkta energipriser för laddning över natten. 
MINSKADE UNDERHÅLLSKOSTNADER
Dra nytta av billigare servicekostnader för ditt ägarskap. Elfordon har färre rörliga delar och har därför vanligtvis mindre servicekostnader under tre år än ett dieselfordon. Detta bidrar till att minimera tiden då fordonen står stilla och öka företagets produktivitet.
VANLIGA FRÅGOR

LADDNING


Hur lång tid tar det att ladda en E-Transit?
Laddtiden kan påverkas av typ och storlek av laddbox, dess kondition, batteritemperatur, laddningsstatus liksom temperaturen vid ladd-tillfället. E-Transit laddar 15-80 %  på ca 34 min vid DC-laddning 115 kW (snabbladdning) och 0-100 %  ca 8 h vid AC-laddning 11 kW (laddbox).

Hur skaffar jag en laddbox?
Ford arbetar med flera samarbetspartners. För konsultation och installation av laddbox rekommenderar vi dig att kontakta din Fordåterförsäljare så hjälper de dig.

Kan någon stjäla min laddsladd när jag laddar min elbil?
Nej, E-Transit är utrustad med ett stöldskydd som innebär att man inte kan koppla ur laddsladden utan att först ha låst upp fordonet med nyckeln.

Kan man som företag utnyttja avdrag för grön teknik vid installation av laddbox?
Endast privatpersoner kan utnyttja avdraget.

Ingår Ionity abonnemang som på Mach-e?
Ja. Vid köp av en E-Transit ingår ett års gratis abonnemang (värde 200 kr/mån) med rabatterat kWh pris.

ANVÄNDNING


Vad innebär ECO-läget?
E-Transits körlägen har skräddarsytts för eldrivet fordon. Eco-läget ger 8- 10% bättre energianvändning när E-Transit körs olastad eller i motorvägsfart då den begränsar topphastigheten, anpassar acceleration och optimerar klimatanläggningen för att maximera räckvidden.

Vad är lastvikten hos E-Transit?
~884 - ~1472 kg

Kan man köpa en dragkrok till E-Transiten?
Ja. Det går inte att fabriksbeställa, men det går att köpa och eftermontera lokalt. (Endast 3,5 tons modeller.)

Vad är dragvikten på en E-Transit?
750 kg

Kan man få E-Transit i CREW utförande med sätesrad bak, alternativt rails för modulär inredning?
Nej, inte på den svenska marknaden.

Vad är tjänstevikten på en E-Transit?
Ca 2600 - 2780 kg

Hur fungerar värmen i E-Transit när det blir vinter? Minskar räckvidden mycket då?
Generellt för elbilar så påverkas batteriernas prestanda av mycket låg- eller hög utomhustemperatur och kan därmed minska räckvidden. Uppvärmning eller kylning av kupén kräver energi från batteriet och kan därför påverka räckvidden.

Om man väljer den högsta takhöjden, är räckvidden den samma?
Med den högre takhöjden blir räckvidden ca 5% kortare (WLTP blandad körning).

Går det att montera en solcell på taket av E-Transiten för att få in stödladdning om bilen står några timmar på jobb?
I dagsläget finns inte någon sådan lösning.

KÖP, SERVICE & GARANTI

Hur ofta behöver E-Transit in på service?
Serviceintervallen på E-Transit är 12 månader, obegränsat miltal.

Vad kostar en service på E-Transit?
Service görs en gång per år med pris från ca 2 900 kr ex moms. Kontakta din Fordåterförsäljare för mer information kring serviceavtal och prissättning.

Går E-Transit att beställa med fyrhjulsdrift?
Nej, E-Transit finns endast med bakhjulsdrift, RWD.

Vad kostar vägskatten på en E-Transit?
För närvarande är den beräknad till 360 kr/år

Slipper elbilar betala trängselskatt?
Nej. Alla personbilar, lastbilar och bussar – även eldrivna får betala trängselskatt.

Är E-Transit miljöbonusberättigad?
Ja, i dagsläget 70 000 kr.

Vad har jag för garanti på batteriet?
Batterigarantin på E-Transit är 8 år/16 000 mil.

Vad är det för batteritillverkare till E-Transit?
Batteritillverkare är LG Chem.

Är E-Transit utrustad med värmepump?
Nej, E-Transit har ett PTC-element.
VIKTIG INFORMATION