PRISVÄRD ORIGINALSERVICE FÖR ÄLDRE BILAR
Ford Economy är en bra och prisvärd originalservice anpassad för Ford personbilar från 6 år och Ford transportbilar från 4 år. Med regelbunden originalservice håller du din Ford i bästa skick och förebygger mindre behov från att utvecklas till mer omfattande och kostsamma skador. Du minskar även risken för oförutsedda driftstopp och ökar andrahandsvärdet på bilen. Kostnadsfri vägassistans ingår såklart som en del av servicen. 
Economy service
Med Economy Service får din bil en bra och prisvärd originalservice. Servicen innefattar en 30 punkters säkerhetskontroll, där byte av olja, olje-och kupéfilter ingår. Endast Ford originaldelar används. Dessutom ingår kostnadsfri vägassistans fram till nästa servicetillfälle. Nationellt rek. servicepris är 2795 kr* för både person- och transportbilar. Kontakta din auktoriserade Fordverkstad för tidsbokning.   

Säker hantering 
Våra verkstäder erbjuder en trygg miljö med bra rutiner. Med Ford Video Check kan du digitalt via mobilen följa med in i verkstaden. Du får full koll på det arbete verkstaden utfört och även om bilen har ytterligare behov som kan vara bra att känna till.

Kostnadsfri vägassistans och ökat andrahandsvärde
Våra specialutbildade Fordtekniker kan din Ford, och endast Ford originaldelar används. Vi ser över din bils viktigaste funktioner så som bromssystem, motor, strålkastare och batteri. Även byte av olja och oljefilter och kupéfilter ingår. I Economy Service ingår dessutom Ford vägassistans fram till nästa servicetillfälle, om olyckan skulle vara framme. 

Därför ska du välja Economy Service
  • Säkerställer ett bra och trafiksäkert skick.
  • Fri vägassistans ingår.
  • Minskar risken för oförutsedda stopp.
  • Förebygger och förutser framtida behov och skador.
  • Gynnar bilens andrahandsvärde.
  • Ev kvarvarande garantier fortsätter att gälla.
BÅDE PERSON- OCH TRANSPORTBILAR
Economy Service omfattar både person- och transportbilar. Vi tar hand om din bil så att den håller längre och är säker att köra. Med Ford Economy Service får din bil en bra service till ett snällt pris. Vi ger din Ford den omtanke och service som den behöver. Bra service har ingen övre åldersgräns hos oss på Ford. 

KONTROLLER VID ECONOMY SERVICE
Vad testas Hur testas det
Kontrollera utstående serviceåtgärder med Ford / OASIS Kontroll
Instrument, kontroll av lampor Kontroll funktion
Glödlampor utvändigt & invändigt Kontroll funktion
Strålkastarinställning Kontroll
Signalhorn Kontroll funktion
Koppling Kontroll funktion
Spolare Kontroll funktion
Torkarblad Kontroll funktion
Handbroms Kontroll funktion
Säkerhetsbälten Kontroll funktion/ kondition och låsmekanism
Motor, transmisson Byta olja, filter samt oljepluggspackning, kontroll av skador och läckage
Avgassystem Kontroll skador och läckage
Underrede Kontroll av skador
Hjulupphängningar Kontroll av skador och glapp
Styruppsättning, kulleder Kontroll av skador och glapp
Drivaxlar, knutar och damasker Kontroll av skador och glapp
Bromssystem Kontroll av slitage bromsbelägg/backar, skivor, bromsvätska
Kablage, rör, slangar, olje- och bränsleledningar Kontroll av dragning, skador, skav och läckor
Drivremmar så som fläktrem Kontroll av synliga skador och sprickor
Kylsystem Kontroll av skador och läckage
Kylvätska, kontroll frostskydd Kontroll frostskydd. Riktvärde -30 grader.
Batteri Kontroll av kapacitet
Däck/Hjul Kontroll slitage, mönsterdjup, tryck och skador
Visuell kontroll av lack och kaross Kontroll av kapacitet
Provkörning Provkörning efter service
FÖRBESIKTNING
Kom förberedd till besiktningen och slipp ombesiktning och onödiga kostnader. För 195 kr ** går vi igenom din bil och ser till att den uppfyller besiktningskraven. Vid en förbesiktning säkerställer vi att din bil är säker att framföra i trafiken och att bilens funktioner fungerar som de ska. Vi går bla igenom karosseri och stomme, hjul och styrning, driv- och bromssystem, kommunikation och miljökontroll. Första besiktningstillfället är när bilen är tre år gammal, andra vid fem år och därefter ska den besiktigas varje år för att kontrollera att den uppfyller lagliga krav på säkerhet och miljö. Boka tid hos din auktoriserade Fordverkstad innan besiktning.

REPARATIONER
Våra auktoriserade verkstäder använder endast kvalitetskontrollerade originaldelar och våra tekniker är specialutbildade för att arbeta med Ford och alla våra modeller. De priser du får av oss inkluderar både reservdelar och arbete, så att du vet redan innan vad en reparation kommer att kosta. Transparent, prisvärt och enkelt. Kontakta din auktoriserade Fordverkstad för pris. 

VIKTIG INFORMATION