ELEKTRIFIERING & LADDNING
FORD KUGA PLUG-IN HYBRID

HELT ELEKTRIFIERADE ÅR 2030

Genom att elektrifiera våra bilar är vi med och bygger framtiden. År 2030 ska alla våra personbilar vara elektrifierade och två tredjedelar av våra transportbilar kommer vara helt elektriska eller plug-in hybrider. 

HUR TÄNKER VI PÅ FORD KRING ELEKTRIFIERING?
Elektrifierade bilar, och elbilar i synnerhet, är inte bara ett nödvändigt nästa steg mot att göra framtidens bilkörning koldioxidneutral, de har också sina egna nya, spännande egenskaper. Fords plan för elektrifiering är enkel. Vi tar de saker som människor redan älskar med Ford: förmågan, prestandan och tekniken, och förvandlar dem med elfordonets unika egenskaper.
VAR OCH HUR KAN JAG LADDA MIN FORD?
Det finns flera sätt att ladda din elektrifierade bil hemma och på resa.

Laddning hemma
Man brukar uppskatta att ägare av elektrifierade fordon laddar sina batterier hemma till 90 %. Det är troligen det billigaste alternativet, om inte din arbetsgivare erbjuder gratis laddning på jobbet. Med en laddbox för hemmabruk installerad hemma kan du koppla in din elbil över natten och garanterat ha bilen fulladdad på morgonen, precis som din telefon. Vi kan genom våra samarbetspartners hjälpa dig med installationen. Du kan även stödladda långsammare med standardsladd i ett vanligt hushållsuttag.

Publik laddning
Tillgång till publika laddningsstationer finns över hela Europa. Laddningseffekten är vanligtvis 11–22 kW, vilket ger dig ca. 50–70 km räckvidd per timme. 50 kW DC-snabbladdare är vanligt förekommande i många länder. De kan ge upp till cirka 250 km räckvidd per timme. 150 kW DC-snabbladdare erbjuder den snabbaste laddningen och ger en räckvidd på upp till ca. 500–650 km i timmen. Antalet högeffektsladdare ökar kontinuerligt och Ford samarbetar med europeiska snabbladdar-nätverket IONITY som är ett av de absolut största och mest utbredda i sitt slag. 
GRÖN TEKNIK
När du installerar en laddningspunkt till ditt elfordon, så kallad "Grön teknik", har du möjlighet att som privatperson få skattereduktion med 50 procent av kostnaden för arbete och material. (Gäller installationer som påbörjas och betalas från och med 1 januari 2021.)

Läs mer på Skatteverket.se
MUSTANG MACH-E - HELT ELEKTRISK
Vilken laddare levereras med Mustang Mach-E?
En Type2- Mode 3-laddkabel för publik laddning som kan användas med publika AC-standardladdare och med din laddare för hemmabruk, om den inte redan är utrustad med en fast Type2-kabel. En reseladdare som du kan ansluta till ett vanligt hushållsuttag för stödladdning.

Ges statlig bonus för Mustang Mach-E?
Ja, du kan få upp till 70.000 kr statligt bidrag för bilar med noll-utsläpp. Den 1 juli 2018 togs den femåriga befrielsen från fordonsskatt bort och supermiljöbilspremien ersattes av en bonus för bilar med mycket låga utsläpp. För bilar med noll-utsläpp är den högsta bonusen 70 000 kronor med följande villkor:

  • 70 000 kronor om bilen är tagen i trafik mellan den 1 april 2021 och den 31 december 2022*
  • 50 000 kronor om bilen är tagen i trafik den 1 januari 2023 eller senare. 

Bonusen gäller både privatpersoner och juridiska personer men för bilar tagna i trafik första gången innan den 12 juli 2022 beräknas bonusen på olika sätt för privatpersoner och företag. Läs mer ingående på Transportstyrelsens hemsida.

*Från den 12 juli 2022 ändrades reglerna och bilar som fastställts i Skatteverkets föreskrifter med ett pris under 700 000 kr per 1 januari 2022 är berättigade till bonus på 70 000 kr.  

Tillgång till IONITY
När du köper en Mach-E får du dessutom ta del av förmånliga priser* hos IONITY,  Europas största nätverk av snabbladdare. Hos IONITY kan man snabbladda sin Mach-E i upp till 150 kW, vilket innebär 119 km på endast tio minuter.
HUR KAN MAN TÄNKA KRING RÄTT LADDNING?
Vad som är rätt laddningsutrustning för just dig beror på flera faktorer - exemplevis vad du har för bil, hur ditt boende ser ut och vad du har för körmönster. Besök din Fordåterförsäljare så vägleder de dig.