Välkommen till Fordbloggen! Här kan du ta del av vad som är på gång i Ford-världen.
2023-04-06
Nya Transit Courier offentliggjord
Den nya Transit Courier är likt tidigare modell kompakt men har också blivit längre, bredare och högre. Den är också smartare. Förutom att göra plats för två EU-pallar i lastutrymmet har nya Courier ny avancerad teknik, säkerhet och drivlinor.
2023-03-22
Vi presenterar nya helelektriska Explorer
En ny Ford har anlänt! Vi presenterar helelektriska Explorer, en tuff elbil som kombinerar tysk ingenjörskonst med självsäker amerikansk attityd. Den mellanstora crossovern erbjuder sittplatser för upp till fem personer och är fullt utrustad för familjer att ge sig ut på äventyr.
2023-02-20
Ford Ranger världens bästa ”4X4 & pick up” enligt Women’s World Car of the Year
Helt nya Ford Ranger är den mest användbara och kapabla Rangern hittills och nu är den även officiellt den bästa ”4x4 & Pick Up’en” enligt Women’s World Car of the Year’s (WWCOTY) jury.
2023-01-17
Ford tillkännager nytt solkraftverk
Ett nytt solkraftverk i Valencia markerar ytterligare ett steg mot vårt mål att vara koldioxidneutrala i hela den europeiska kedjan av anläggningar, logistik och leverantörer senast 2035.
2022-11-22
Nya E-Tourneo Custom offentliggjord
E-Tourneo Custom från Ford ger nya nivåer av kapacitet, lyx och design i ett mångsidigt multiaktivitetsfordon med upp till åtta säten. E-Tourneo Custom är nästa generations Tourneos flaggskepp; helt ny plattform förbättrar prestanda och utrymme för personligt bruk och företagskunder.
2022-11-08
Klimatbonusen tas bort
Den nya regeringen har meddelat att omedelbart avskaffa klimatbonusen för nya bilar.
2022-10-26
Farewell Fiesta
På Ford går vi nu all-in när det gäller elektrifiering med våra personbilar, som kommer vara helt eldrivna till 2030. Alla Ford-bilar i Europa kommer vara helt eldrivna fem år senare, 2035. När vi nu gör oss redo att gå över till en elektrisk framtid kommer vi att avbryta produktionen av S-MAX och Galaxy i Valencia, Spanien i april 2023 och avbryta produktionen av Fiesta i Köln, Tyskland i slutet av juni 2023.
2022-10-25
E-Transit anpassad för persontrafik
På Persontrafik 2022, en av Europas största mötesplatser för persontrafik, visade BEWA Intraf upp en tillgänglighetsanpassad E-transit.
2022-09-15
Nya Ford Mustang - mer prestanda och bättre digitala lösningar
Ford offentliggör idag den helt nya Ford Mustang, som förvandlar världens mest sålda sportcoupé med en helt nydesignad digital sittbrunn, en avancerad ny V8-motor och tuffare styling för att göra denna till den mest njutningsbara Mustangen någonsin.
2022-08-26
Ford på transportbilsdagen 2022
Fredag den 26 augusti går Transportbilsdagen av stapeln på Solvalla i Stockholm. På plats finns bland annat den HELT NYA Ford Ranger Raptor tillgänglig för provkörning.
2022-07-01
Ford blir ny officiell bilpartner till Längdlandslaget
Ford har ingått avtal med Ski Team Sweden XC och blir från den 1 juli officiell bilpartner till Längdlandslaget. Organisationerna ska tillsammans arbeta för att öka intresset för sporten bland yngre och ta ett grepp om hållbarhetsfrågor för att säkerställa att framtida generationer ska ha möjlighet att åka skidor på snö.
2022-05-17
Ford går med i vädjan till EU för utsläppsfri bilförsäljning 2035
Ford of Europe har tillsammans med 25 företag undertecknat en vädjan till EU för att säkerställa att alla nya person- och transportbilar i Europa är utsläppsfria från 2035 och att EU ska fastställa obligatoriska mål för laddinfrastruktur.
2022-05-14
Ford offentliggör nya, helt elektriska transportbilen E-Transit Custom
Ford tog idag ytterligare ett stort steg i sin elektrifieringsresa när Ford Pro offentliggjorde de första detaljerna om den helt nya, helt elektriska E-Transit Custom.
2022-05-08
Ford blir huvudpartner och officiell bil till svensk tennis
Ford och Svenska Tennisförbundet ingår ett nära samarbete där Ford blir huvudpartner och officiell bil till svensk tennis. Man ska bl.a. verka för att göra sporten mer tillgänglig och få in fler barn och ungdomar i verksamheten.
2022-04-16
Ford storsatsar på elektriskt - nio modeller tillgängliga 2024
Ford storsatsar på elektrifiering i europa och planerar lansera 7 nya helt elektriska fordon till 2024. Detta innebär, tillsammans med de nuvarande modellerna Mustang Mach-E och E-Transit, totalt 9 helt elektiska fordon.
2022-03-13
Nya Ranger Raptor ritar om kartan för terräng-prestanda
Nästa generations Ranger Raptor har utvecklats av Ford Performance och har omkonstruerats för riktiga terrängentusiaster. Med smartare teknik som styr ny, mer slittålig hårdvara, blandar Ranger Raptor rå kraft med mekanisk och teknisk precision för att skapa den mest avancerade Rangern någonsin.
2021-12-21
Nya Ford Ranger
Nya Ford Ranger - den smartaste, mest mångsidiga och kapabla Rangern någonsin. Nästa generations Ranger kommer till Sverige i början av 2023.