2021-12-21

Nya Ford Ranger

NYA FORD RANGER

Nya Ford Ranger - den smartaste, mest mångsidiga och kapabla Rangern någonsin.

Nästa generations Ranger kommer till Sverige i början av 2023. 

UPPGRADERAT CHASSI

Under den nya karossen finns ett uppgraderat chassi som är 50 mm längre och 50 mm bredare än den tidigare Ranger. Det nya chassit och fjädringen säkerställer utmärkt körning och hantering, oavsett om man kör med passagerare, full last eller drar släp.

NYTT LASTHANTERINGSSYSTEM

Dessutom erbjuder Ranger ett nytt lasthanteringssystem designat med avskiljare för att förvar föremål i olika storlekar – som virke eller verktygslådor.

Ytterligare detaljer inkluderar ett nytt gjutet plastskydd som hjälper till att skydda flaket från repor. Extra lastfästpunkter – på starka stålrörsskenor – ger lättillgängliga punkter för att säkra laster.

BEPRÖVADE DRIVLINOR

För att få mer kraft och vridmoment för bogsering av tunga laster och extrem terrängkörning har Fords beprövade 3,0-liters V6-turbodiesel lagts till och utvecklats för Ranger. Det är ett av tre turbodieselmotoralternativ som finns tillgängliga vid lanseringen.

EN UPPKOPPLAD UPPLEVELSE

Hjärtat i Rangers uppkopplade upplevelse är den stora pekskärmen i mitten. Den kompletterar den helt digitala instrumentpanelen och är utrustad med Fords senaste SYNC™ 4-system, med röstaktiverade kommunikations-, underhållnings- och informationssystem. Dessutom finns det ett inbyggt fabriksmonterat FordPass Connect-modem, som förbättrar ägarupplevelsen med funktioner som fjärrstart, fordonsstatus och fjärrlåsningsfunktioner via en mobil enhet. Skärmen är också kopplad till en 360-graderskamera för att hjälpa till när man tar sig fram i särskilt knepig terräng. Dessutom kan kunder styra Rangers nya ytterzonsbelysningssystem via pekskärmen eller FordPass-appen, vilket förenklar arbete i mörker utanför bilen.

VISUELLT SJÄLVSÄKER

Visuellt är nästa generations Ranger djärv och självsäker, med en målmedveten exteriör som delar Fords globala design-DNA. Designen har en definierad ny grill, helt ny strålkastardesign, markerad axellinje längs sidorna och djärvare hjulhus. För första gången erbjuder Ford Ranger LED-matrix strålkastare. Interiört tas bilen till en ny nivå, med mjuka premium-material och en framträdande pekskärm i porträttstil.

GENOMTÄNKTA DETALJER

Nya Ranger är utrustad med smart förvaraing och en mängd användbara funktioner. Det finns inte bara ställen där man kan förvara sin telefon eller ladda den trådlöst, utan även en stor behållare i mittkonsolen för att förvara saker. Dessutom är dörrfickorna utformade för att rymma mer, den breda instrumentbrädan döljer ett övre handskfack och det finns förvaringsfack under baksätet.