2022-07-01

Ford blir ny officiell bilpartner till Längdlandslaget

Ford har ingått avtal med Ski Team Sweden XC och blir från den 1 juli officiell bilpartner till Längdlandslaget. Organisationerna ska tillsammans arbeta för att öka intresset för sporten bland yngre och ta ett grepp om hållbarhetsfrågor för att säkerställa att framtida generationer ska ha möjlighet att åka skidor på snö.

Från och med idag är Ford ny officiell bilpartner till Längdlandslaget. Ford-ovalen kommer att pryda såväl tävlingsdräkter som tränings- och överdragskläder. När säsongen startar i vinter kommer längdorganisationen att köra ett antal olika Ford-modeller som har folierats, med inspiration av skandinaviska fjällkedjan Skanderna, som även återfinns på den nya landslagsdräkten.

Hållbarhet är ett ledord i samarbetet. Samtliga av de bilar som ska köras till vintern kommer vara elektrifierade i någon grad, bl.a. nya Mustang Mach-E och Kuga PHEV. Målet är att alla bilar ska vara helt eldrivna, vilket Ford avser att införliva i takt med att företaget får fler elbilar tillgängliga på den svenska marknaden, där bl.a. en ny cross-over kommer till Sverige under 2023, och nya E-Transit Custom under 2024.