Home > Transportbilar & Pickups > NYA TRANSIT SKÅP > Funktioner > Säkerhet & Trygghet

Nya Transit skyddar dig, dina passagerare och din last

Den har en rad sofistikerade system och avancerade tekniska funktioner som är avsedda att skydda passagerare och last. Krockavvärjning med fotgängaravkänning använder RADAR för att minska risken för att en olycka inträffar. Det finns också en krängningshämmare för att hålla dig stabil, ett system för övervakning av däcktrycket och toppmoderna larm för att skydda din skåpbil, last och verktyg.

Ett system som kan hjälpa till att skydda fotgängare

Krockavvärjning med fotgängaravkänning använder radar och kamerateknik för att skanna av vägen framför dig. Om en kollisionsrisk med ett fordon eller en fotgängare upptäcks blir du varnad. Om du inte reagerar i tid kan systemet automatiskt slå till full bromsverkan för att hjälpa till att minska risken för, eller helt eliminera, vissa allvarliga frontalkrockar.

Kontinuerligt skydd mot vältning

Fords unika krängningsgradssensor hjälper krängningshämmaren, Roll Stability Control, att hålla däcken på marken, särskilt då tyngdpunkten är hög eller när man kör i utåtlutande kurvor.

Blue Ford Transit Van front wheel close up

Tidig varning om ett däck börjar läcka

Om något av däcken börjar tappa trycket under färden varnar övervakningssystemet för däcktrycket dig omedelbart genom att en ikon tänds på instrumentpanelen.

Kontrollfunktioner som anpassar sig efter din last

Lastanpassningskontrollen justerar den elektroniska stabilitetskontrollen efter totalvikten på det din Transit är lastad med. Det garanterar kontroll och stabilitet oavsett om den är tom eller fullastad.

Transit Van load adaptive control graphic

Hjälper dig behålla kontrollen

Kurvtagningsregleringen (Curve Control) känner av när en förare tar en kurva för hastigt och kan snabbt minska motorns vridmoment (och bromsa varje enskilt hjul individuellt) för att behålla kontrollen över bilen.

Håller din släpvagn i en rät linje

Trailer Sway Control upptäcker ”självsvängning” eller släpvagnsgungning och sänker fordonets hastighet för att lösa problemet, vilket ger dig mer kontroll när du kör med släp. Systemet bromsar bilen genom att minska motorns vridmoment och gradvis öka bromstrycket på alla hjul.

Transit Van trailer sway control animation
New Transit Van close up showing inflated airbags

Krockkuddar som skyddar dig ur alla vinklar

Förutom förarens och passagerarens främre krockkuddar finns det sidokrockkuddar med bröstkorgsskydd som är utformade för att styra bort passageraren från området för sammanstötningen. Dessutom kan kuddarna lyfta passagerarens arm för att skapa mer utrymme mellan dem och inträngande objekt. Gardinkrockkuddarna skapar maximal täckning, medan huvudstöden skyddar mot pisksnärtskador. Bilen har även bältesförspännare, lastbegränsare, bältespåminnare för alla säten och en skärm som visar vilka säten som inte har säkerhetsbältena på när någon sitter i dem.

Säkra och skydda din Transit från tjuvar

Thatcham kategori 1 är ett sofistikerat larmsystem som aktiveras automatiskt när du dubbellåser bilen och en kraftig larmsignal utlöses vid inbrott, om fordonet lyfts, eller om rörelsesensorerna känner av rörelse inuti bilen. Tekniken har även till syfte att förhindra bortbogsering av fordonet i onödan.

Transit Van trailer sway control animation
New Transit Van close up showing doors and locks

Fjärrstyrt centrallås med barnsäkra dörrlås

Nya Transit har fjärrstyrt centrallås. Alla lås har ett manipuleringssäkert skydd som gör att de inte kan brytas upp med våld. Med den här praktiska funktionen låses alla dörrarna automatiskt så snart bilen sätts i rörelse. Systemet ingår som standard och du kan sätta igång det och stänga av det på instrumentklustret. För att underlätta räddningsarbetet är skåpbilarna utrustade med en upplåsningsfunktion som automatiskt aktiveras beroende på hur allvarlig krocken är.

Top