Home > Transportbilar & Pickups > NYA TRANSIT SKÅP > Funktioner > Prestanda

Ett mer effektivt sätt att arbeta

Nya Transit är utvecklad för att vara mer kraftfull, mer effektiv och mer lyhörd. Med en rad avancerade motorer kan du skräddarsy din Transit efter dina exakta behov. En ny tioväxlad automatlåda säkerställer att du alltid har rätt växel för vägen och jobbet. Och en rad tekniker, inklusive Auto Start/Stop och accelerationskontroll hjälper till att maximera bränsleeffektiviteten och samtidigt minska utsläppen.

Ny avancerad motorteknik

Nya Transit med en serie avancerade 2,0-liters Ford EcoBlue dieselmotorer är mer kraftfull och mer effektiv än någonsin tidigare. Med fyra olika drivlinor som ger upp till 185 Hk kommer du garanterat hitta en som möter dina specifika behov. Nya Transit finns också med en HDT-motor (Heavy Duty Truck) för kunder med särskilda krav på tjänstevikt, vilket gör den idealisk för tyngre jobb.

En liten elmotor kan förbättra effektiviteten

Nya Transit finns nu som en mildhybrid för att maximera effektiviteten. En liten batteridriven elmotor arbetar med den konventionella motorn för att minska bränsleförbrukningen när kraftbehovet är lågt.

New Blue Transit Van rear view driving on road
AdBlue additive close up

En tillsats som avlägsnar föroreningar

Ett selektivt katalytiskt reduktionssystem (SCR) använder AdBlue®, en urea- och vattenbaserad vätska för att omvandla NOx-utsläpp i avgaserna till kväve och vatten. Ett partikelfilter minskar sedan mer än 99 % av de fasta partiklarna i utsläppen från bilens avgassystem. För att fungera måste AdBlue®-tanken på din Ford EcoBlue 2.0-dieselmotor vara fylld med AdBlue®-vätska. Varningslampor tänds när vätskenivån blir för låg.

Hjälper dig att köra mer effektivt

Det innovativa Ford EcoGuide-systemet utvärderar kontinuerligt effekterna av ditt körbeteende på din bränsleförbrukning. Systemet analyserar din hastighet, växling, bromsning plus antalet korta och långa resor du gör. EcoGuide matar sedan denna information tillbaka till dig via en display på instrumentbrädan. Syftet är att uppmuntra dig att köra mer effektivt, minska bränsleförbrukningen och spara pengar över fordonets livslängd.

Ford Transit Van driving on motorway front view with Eco Mode dial in detail
Ford Transit Van close up of 6-sped transition

Bränslesparande växellåda med 6 växlar

Nya Transit är utrustad med en sexväxlad växellåda som gör den både mer ekonomisk och mer effektiv. När du har nått tillräckligt hög fart sätter du bara in den sjätte växeln så kommer du att spara på bränslet medan du kör i den valda hastigheten. Du kommer snart att märka hur snabba och jämna växlingarna är också.

Accelerationskontroll hjälper dig köra mer bränslesnålt

Detta innovativa tillval styr accelerationshastigheten och anpassar den efter om din bil är lastad eller olastad. Som en konsekvens av detta kan du sänka din bränsleförbrukning med upp till 15 %, beroende på din körstil. Tekniken kan också minska slitaget på bland annat motor, bromsar och däck.

Ford Transit Van driving on highway front view
Ford Transit Van close up of 6-sped transition

Ladda ditt batteri mer effektivt

Till skillnad från traditionella system laddar det regenerativa laddningssystemet endast batteriet när det behövs och undviker, om möjligt, att göra det när du trycker på gasen. Det bidrar till att spara ännu mer bränsle och att ytterligare minska utsläppen.

Top