Home > Transportbilar & Pickups > TRANSIT > Funktioner > Prestanda

Prestanda och effektivitet

Ett urval av Ford EcoBlue 2-liters TDCi-motorer erbjuder högre effekt och vridmomentfördelning samtidigt som de är mer bränslesnåla och har lägre utsläpp. De uppfyller dessutom redan den stränga utsläppslagstiftningen Euro 6.2 Utöver tekniker som omfattar Smart Regenerative Charging, Accelerationskontroll och Auto-Start-Stopp, är Transit byggd för att minska dina bränslekostnader, erbjuda lägre total ägandekostnad och ge maximal avkastning på din värdefulla investering.

Bättre prestanda.

Mindre utsläpp.

Den avancerade Ford EcoBlue 2.0L TDCi dieselmotor uppfyller de stränga kraven för Euro 6.2-avgasnormen, som specificerar en minskning av kväveoxidutsläpp (Nox) på 55% jämfört med den tidigare avgasnormen Euro5.

Ford EcoBlue TDCi-motorer

Transits nya generations EcoBlue 2-liters TDCi-motorer är konstruerade för att uppfylla Euro 6.2 strikta utsläppsnormer och kombinerar enastående prestanda och effekt med lägre bränsleförbrukning och utsläpp. De finns tillgängliga i tre effektvarianter på 105 hk/ 360 Nm, 130 hk/385 Nm och 170 Hk/ 405 Nm, så att du kan hitta ett alternativ som passar just dina behov.

EcoBlue engines on the road
AdBlue

En vätska som avlägsnar föroreningar

Ett selektivt katalytiskt reduktionssystem (SCR) använder AdBlue®, en urea- och vattenbaserad vätska för att omvandla NOx-utsläpp i avgaserna till kväve och vatten. Ett partikelfilter tar sedan bort mer än 99 % av de fasta partiklarna i utsläppen från bilens avgassystem. För att fungera måste AdBlue®-tanken på din Ford EcoBlue 2.0-dieselmotor vara fylld med AdBlue®-vätska. Varningslampor tänds när vätskenivån blir för låg.

Ladda batteriet mer effektivt

Till skillnad från traditionella system laddar det regenerativa laddningssystemet endast batteriet när det behövs och undviker, om möjligt, att göra det när du trycker på gasen. Det bidrar till att spara ännu mer bränsle och att ytterligare minska utsläppen.

Ford Smart regenerative charging
Auto Start Stop

Använd mindre bränsle med Auto-Start-Stop

När du stannar vid ett trafikljus eller om bilen går på tomgång i en bilkö kan den här tekniken automatiskt slå av motorn (utan att avbryta strömförsörjningen till viktiga system som luftkonditionering, radio och Ford SYNC). När du är redo att köra släpper du bara upp kopplingen och lägger i ettan som vanligt, eller trampar ner gaspedalen om bilen är automatväxlad, så startar systemet igen. Auto Start-Stop är särskilt effektivt i stadskörning där bränsleförbrukningen kan sänkas med upp till 10 % (stadscykel).

Hjälper dig köra mer effektivt

Det innovativa systemet Ford Eco Mode bedömer kontinuerligt vilka effekter ditt körbeteende har på bränsleförbrukningen. Systemet analyserar din hastighet, växlingar, inbromsning och förväntade nivåer, plus antalet korta och långa resor som du kör. Den smarta programvaran ger dig sedan råd om hur du förbättrar din bränsleekonomi.

Ford Eco Mode
Acceleration Control

Accelerationskontrollen hjälper dig köra mer bränslesnålt

Detta innovativa tillval styr accelerationshastigheten och anpassar den efter om din bil är lastad eller olastad. Som en konsekvens av detta kan du sänka din bränsleförbrukning med upp till 15 %, beroende på din körstil. Tekniken kan också minska slitaget på bland annat motor, bromsar och däck.

Växelindikator för bränsleeffektiva växlingar

En lampa på instrumentbrädan visar när du ska byta växel, för maximal bränsleeffektivitet. Det är ett enkelt men effektivt sätt att se till att varje resa blir mer ekonomisk.

Shift Indicator light
Top