Home > Transportbilar & Pickups > NYA TRANSIT SKÅP > Funktioner > Förarhjälp

Förarhjälp

För att vara en medelstor skåpbil är Transit Custom förbluffande smidig. Många fler smarta funktioner tillkommer också vilka underlättar körningen ytterligare.

Det är möjligt att vissa funktioner som visas på den här sidan bara finns på utvalda modeller. Dessa funktioner är, i mån av tillgänglighet, i vissa fall tillval för vilka en extra kostnad tillkommer. Ladda ner broschyren för mer information eller för att se aktuella specifikationer.

Ford Transit Van LCD screen close up of parking assist

Parkera och backa utan stress

Den aktiva parkeringshjälpen i nya Transit gör parkeringen enklare än någonsin. Systemet identifierar en parkeringsplats av rätt storlek och styr automatiskt in eller ut dig, medan du kontrollerar pedalerna och växlarna. En inbyggd skärm i mittkonsolen ser sådant du kan tänkas missa och systemet visar virtuella linjer på skärmen vilket hjälper dig parkera i de allra smalaste parkeringsfickorna. Kameran aktiveras automatiskt när du lägger i backen.

Servostyrning som reagerar på alla situationer

Elektrisk servostyrning ger varierande hjälp beroende på fordonets hastighet, samtidigt som den hjälper till att förbättra bränsleekonomin genom att använda elektrisk kraft istället för att dra kraft från motorn. (Standard på alla FWD- och RWD-modeller när de specificeras med antingen steg 6.2-motor eller automatlåda)

Ford Transit Van interior view with power steering graphic
Ford Transit Van rear view camera view

Ser vad som kommer från båda håll

En liten panoramakamera fram ger en tvådelad skärmbild på bilens multifunktionsskärm så att du kan se fordon, cyklister eller fotgängare på båda sidor om bilen. Denna främre vidvinkelkamera är ovärderlig när du ska ta dig ut ur ett trångt parkeringsutrymme eller ut på en vältrafikerad väg med begränsad sikt.

Upptäcker fordon som du annars kan missa

Varning för korsande trafik är en del av det nya döda vinkelövervakningssystemet. När du backar ut ur ett parkeringsutrymme och har begränsad uppsikt över trafiken kan funktionen upptäcka och varna för korsande fordon genom att ge en varningssignal. Funktionen tänder dessutom en lampa i sidospegeln (den högra eller den vänstra beroende på den annalkande trafikens riktning), och visar samtidigt en varning på bildskärmen. 

Ford Transit Van backing up with a help of Cross Traffic Alert
New Transit Van Intelligent All-Wheel Drive

Pålitlig under ombytliga förhållanden

Ingenting slår den tillförlitliga fyrhjulsdriften under tuffa förhållanden. Transits intelligenta fyrhjulsdrift som finns på utvalda modeller hjälper dig att göra smidigare och säkrare framsteg på utmanande underlag.

Nya LED-strålkastare tillför både stil och god sikt

Den avancerade och mycket energieffektiva belysningen ger nya Transit ett utseende som skiljer den från mängden och hjälper dig synas ordentligt både i dagsljus och i mörker.

Ford Transit Van close up on new LED lights
Ford Transit Van facing traffic sign

Ser de vägskyltar du kanske missar

Oavsett om skyltarna är placerade vid sidan av vägen eller ovanför den, om de är permanenta eller tillfälliga, så kan skyltigenkänningen identifiera dem. Symboler för hastighetsbegränsning och förbjuden omkörning visas på instrumentbrädan för att varna dig för ändrade trafikregler.

Ford Transit Van driving up the road with help of Hill Start Assist

Extra kontroll vid start i backe

Backstartshjälpen Hill Start Assist hindrar dig tillfälligt från att rulla bakåt när du startar i motlut. Systemet fungerar genom att det behåller trycket till bromssystemet i ytterligare 2–3 sekunder, så att du får mer tid och kontroll när du flyttar foten från bromspedalen till gasen. Det är också användbart när du stannar och startar på hala ytor.

Sidvindsskydd

Hjälper föraren att stanna kvar i körfältet i stark vind med hjälp av den elektroniska stabilitetskontrollen som känner av när fordonet påverkas av sidvindar.

New Transit Van Side Wind stabilisation graphic
Ford Transit Van interior with person drinking coffee

Driver Alert talar om när du börjar bli trött

Trötthetsvarningen för förare (Driver Alert) övervakar ständigt ditt körbeteende och är utformat för att upptäcka förändringar som kan ha orsakats av trötthet. Om systemet upptäcker att du verkar vara mindre pigg visas en varningsikon på displayen som rekommenderar att du tar en paus. Om din uppmärksamhet ytterligare avtar upprepas meddelandet i kombination med en signal.

Top