Home > Transportbilar & Pickups > NYA TRANSIT SKÅP > Funktioner > Användarbarhet

Få ut mer av din skåpbil

Nya Transit är fullspäckad med smarta funktioner som skapats för att hjälpa dig jobba smartare och mer effektivt. Det finns 15,1 kubikmeter lastutrymme för all din last. Och med en elektrisk sidolastdörr och en 270-graders låsbar bakdörr har det aldrig varit enklare att komma åt lastutrymmet.

New Transit Van parked on concrete

Exceptionellt lastutrymme och åtkomst

Nya Transit har ett imponerande lastutrymme både när det gäller lastlängd, bredd (från hjulhus till hjulhus) och det användbara invändiga höjdutrymmet. Med 15,1 kubikmeter lastutrymme får du plats med last som är längre än tre meter. Och med en lastkapacitet på upp till 2,7 ton har du aldrig ont om plats eller möjlighet att transportera nästan allt. Breda sidolastdörrar, optimerad öppningshöjd och ett trappsteg bak gör att du enkelt kommer åt din last.

Förbättrad synlighet

Längst bak på taket sitter också en ny kraftfull och nedåtriktad LED-strålkastare. Det gör att du kan fortsätta arbeta långt efter att solen gått ner. Och det smarta systemet stänger automatiskt av lampan om batteriet tar slut så att du kan komma hem efter en lång dag.

New Transit Van interior close up showing downlighter
Ford Transit Van side view

En praktisk sidodörr som du lätt öppnar och stänger

Det här smarta systemet hjälper dig göra det så effektivt som möjligt att lasta nya Transit. Dra bara i dörrhandtaget eller tryck på en knapp på nyckelbrickan så öppnas eller stängs den automatiskt. Du kan också manövrera  sidodörren genom att trycka på en knapp på instrumentbrädan.

Behöver du bogsera extra last?

Om ditt arbete kräver en dragkrok kan du beställa en som ett fabriksmonterat tillval. Och om du märker att du behöver en dragkrok efter att du köpt ditt fordon är det enkelt att beställa en som tillbehör och få den professionellt monterad av din Ford-handlare. I båda fallen aktiveras svängkontrollen för släp (Trailer Sway Assist).

PLACEHOLDER
New Transit Van interior LED lights close up

Ett bättre upplyst bagageutrymme underlättar vid lastning

Lampor i bagageutrymmet finns monterade som standard. Du kan även välja ultrastark LED-belysning som tillval om det skulle behövas.

Lås de öppna dörrarna i 270 graders vinkel

Bakdörrarna kan låsas öppnade i 270 grader för att underlätta lastning och lossning. Reflexdekaler nedtill på dörrens insida som syns på långt håll varnar andra trafikanter att dörrarna står öppna i 90 graders vinkel. Och nu är det till och med lättare att stänga dörrarna eftersom de förbättrade ventilerna för luftutsugning lättar på lufttrycket som byggts upp i lastutrymmet.

New Transit Van interior view with rear doors open
New Transit Van interior tie down points close up

Mer praktiska och säkra fästanordningar för last

Fästpunkter brukar för det mesta sitta på golvet. Men de kan vara svåra att komma åt när du försöker sätta fast din last. Så Transit har sina fästpunkter placerade precis ovanför golvet, på lastutrymmets sidoväggar. Det gör golvet fritt från hinder, och det blir då lättare att komma åt, smuts fastnar inte så lätt och det går att använda den nya lättstädade lastgolvmattan som skyddar själva golvet. Extra fästpunkter finns i midje- och axelhöjd, inbyggda i fordonskarossen, och var och en av dem klarar imponerande 30 kg last.

Alla eluttag, ingångar och portar finns inom nära räckhåll

Det finns ett fack ovanför ratten och instrumentbrädan där många användbara funktioner finns nära till hands. Facket har till exempel ett 12 volts eluttag, en extra ingång och en standard-USB-port. Det finns dessutom ett andra 12-voltsuttag och en USB-port bredvid växelspaken. ​

Det finns till och med plats för ett 240 volts uttag på 150 watt.

Ford Transit Van interior closeup on power socket
New Transit Van interior showing high-grip step

Det går lätt att stiga in i skåpbilen

Ett brett steg med bra grepp finns inbyggt i den bakre stötfångaren vilket gör det lättare att stiga in i lastutrymmet och mer praktiskt när man ska lasta för hand.

Användbar förvaring överallt

Nya Transit är full av behändiga förvaringsutrymmen. Det finns exempelvis lättåtkomliga förvaringsfack i instrumentbrädan. Det dolda, låsbara handskfacket är stort nog för att förvara A4-mappar och det finns även ett praktiskt utrymme under sätena för värdesaker. Till och med dörrarna är designade för att maximera utrymmet med stora fickor som rymmer en skrivplatta i A4-format och en tvålitersflaska.

Ford Transit Van interior with hand putting wallet into stowage area
New Transit Van standing in loading area

12 års rostskyddsgaranti

Nya Transit skåp är uppbackad av en betryggande rostskyddsgaranti på 12 år.

Top