Home > Transportbilar & Pickups > TRANSIT MINIBUS > Funktioner > Prestanda

Prestanda

Ett utbud av 2,2-liters TDCi HD dieselmotorer på 125 hk eller 155 hk som följer Euro 6.2-kraven med 6-växlade växellådor ger mycket kraft och vridmoment tillsammans med enastående bränsleeffektivitet som hjälper dig hålla driftskostnaderna nere. De avancerade drivlinorna är utformade för att göra körningen jämnare och mer avkopplande för både förare och passagerare.

 

 

Mer bränsleeffektiva växlingar

En växelindikatorlampa på instrumentpanelen talar om för dig när du ska växla för att få maximal bränsleekonomi. Det är ett enkelt men effektivt sätt att se till att varje resa blir mer ekonomisk.

Shift Indicator
Auto Start Stop

Kör längre och billigare

Duratorq TDCi-dieselmotorerna i nya Transit minibuss är bland de mest effektiva på marknaden. Med den senaste tekniken inom common rail-teknik är de inte bara starka och tillförlitliga; de har dessutom låg bränsleförbrukning och låg CO2-utsläpp.

Hjälper dig köra mer effektivt

Det innovativa systemet Ford Eco Mode bedömer kontinuerligt vilka effekter ditt körbeteende har på bränsleförbrukningen. Systemet analyserar din hastighet, växlingar, inbromsning och förväntade nivåer, plus antalet korta och långa resor som du kör. Den smarta programvaran ger dig sedan råd om hur du förbättrar din bränsleekonomi.

Ford Eco Mode
AdBlue

En vätska som avlägsnar föroreningar

Ett selektivt katalytiskt reduktionssystem (SCR) använder AdBlue®, en urea- och vattenbaserad vätska för att omvandla NOx-utsläpp i avgaserna till kväve och vatten. Ett partikelfilter tar sedan bort mer än 99 % av de fasta partiklarna i utsläppen från bilens avgassystem. För att fungera måste AdBlue®-tanken på din Ford EcoBlue 2.0-dieselmotor vara fylld med AdBlue®-vätska. Varningslampor tänds när vätskenivån blir för låg.

Ladda batteriet mer effektivt

Till skillnad från traditionella system laddar det regenerativa laddningssystemet endast batteriet när det behövs och undviker, om möjligt, att göra det när du trycker på gasen. Det bidrar till att spara ännu mer bränsle och att ytterligare minska utsläppen.

Ford Smart regenerative charging
Auto Start Stop

Använd mindre bränsle med Auto-Start-Stop

När du stannar vid ett trafikljus eller om bilen går på tomgång i en bilkö kan den här tekniken automatiskt slå av motorn (utan att avbryta strömförsörjningen till viktiga system som luftkonditionering, radio och Ford SYNC). När du är redo att köra släpper du bara upp kopplingen och lägger i ettan som vanligt, eller trampar ner gaspedalen om bilen är automatväxlad, så startar systemet igen. Auto Start-Stop är särskilt effektivt i stadskörning där bränsleförbrukningen kan sänkas med upp till 10 % (stadscykel).

Accelerationskontrollen hjälper dig köra mer bränslesnålt

Detta innovativa tillval styr accelerationshastigheten och anpassar den efter om din bil är lastad eller olastad. Som en konsekvens av detta kan du sänka din bränsleförbrukning med upp till 15 %, beroende på din körstil. Tekniken kan också minska slitaget på bland annat motor, bromsar och däck.

Acceleration Control
Top