Home > Transportbilar & Pickups > TRANSIT MINIBUS > Funktioner > Komfort

Komfort

Att köra ett större passagerarfordon innebär många unika utmaningar och behov som måste tillgodoses. Transit Persontransport är byggd för att möta dessa utmaningar. Den rymmer många innovativa, geniala och genomtänkta funktioner som maximerar bilens komfort, ändamålsenlighet och säker till förmån för alla ombord.

 

Ford SYNC with Voice Control

Ford SYNC. Avancerad handsfree-teknik

Med Ford SYNC kan du kontrollera din musik och ringa och ta emot samtal på mobilen med enkla, direkta röstkommandon. Du kan också använda röststyrning för att spela upp låtar från ett USB eller en MP3/iPod® eller när du strömmar musik från en Bluetooth®-kompatibel telefon. Systemet läser även upp dina inkommande textmeddelanden (beror på den mobiltelefon som är inkopplad).

Elmanövrerat förarsäte

Ett 10-vägs elmanövrerat och uppvärmt förarsäte med svankstöd är det ideala valet för bilar som kommer att ha flera förare (tillval för Trend)

Electrically-operated driver’s seat
Overhead Luggage Rack

Smart förvaring

Transit minibuss ljusa och rymliga interiör är designad för att göra även den längsta resa behaglig. Nya bagagehyllor ovanför sätena (standard på L4 H3 (LWB-EF högt tak)) erbjuder bekväm förvaring. Ytterligare komfort erbjuds genom ventilation uttag i hyllorna kopplade till den bakre luftkonditioneringen dessutom har varje plats sin egen LED-läslampa precis som på flygplan.

 

 

Ett avancerat system som hjälper dig hålla filen

Om du råkar börja glida ur filen, blir du genast varnad av filövervakningen (Lane Keeping Alert) som får ratten att vibrera och visar en synlig varning.

Lane Keeping Alert
Rear air conditioning

Luftkonditionering bak

Ett separat luftkonditioneringssytem för passagerardelen med egna kontroller för temperatur och fläkt, ger en komfortablare färd. Varje sätesrad har två utsläpp för varmluft vid fötterna samt två utsläpp i taket för kyla för bästa luftcirkulation.

 

Strålkastare som sätts på automatiskt vid behov

Automatiska strålkastare använder en sensor som känner av avtagande skymningsljus och plötsliga förändringar av ljusförhållanden. Om du exempelvis kör in i en tunnel. Då aktiveras de automatiska strålkastarna vilket kan underlätta och göra körningen säkrare.

Static Cornering Lamps
Reclining seats

En skön plats att vara på

De komfortabla sätena ger enastående stöd, samt trepunktsbälten och nackstöd ger säkerhet och trygghet. Justerbart ryggstöd och armstöd är standard på Trend.

Öppningsbara sidofönster bak

Mörktonade rutor bakom B-stolpen är standard och ett öppningsbart fönster i sidodörren ger bra ventilationsmöjligheter.

Opening rear side windows
230-volt power socket

230 V eluttag

Ett praktiskt 230 V eluttag med 150 W kapacitet placerat mellan förar- och passagerarsätet kan användas för att ladda en bärbar dator eller annan elektrisk utrustning utan att några speciella adaptrar behöver användas.

 

Smidig på- och avstigning

En extra bred skjutdörr ger två utgångar med godkänd storlek och smidig på- och avstigning. Som standard har Transit minibuss ett elmanörerat sidosteg och handtag bekvämt placerade på båda sidor och sidodörren. 

 

Electrically-operated side step
230-volt power socket

Sidobackspeglar som skyddar sig själva

För att undvika oavsiktliga skador fälls de eldrivna infällbara backspeglarna automatiskt in när du har parkerat. När de är infällda skyddar de också de stilfullt inbyggda indikatorlamporna.

Få med ljuset i varje kurva

Svängradien hos L2 Transit minibuss är bara 11,9 meter. Till och med de längre modellerna är enkla att styra och svänga, speciellt med avancerad servostyrning.

 

Turning Circle
230-volt power socket

Ford Easy Fuel – för busenkel tankning

Med den här behändiga funktionen är det nästan omöjligt att fylla på fel bränsle, för om det är fel munstycke passar det helt enkelt inte. Och eftersom Ford Easy-Fuel är ett locklöst system behöver du aldrig hålla i ett smutsigt tanklock igen.

Få en klar vindruta blixtsnabbt med Quickclear

Den här smarta funktionen har utvecklats för att hjälpa dig komma iväg snabbare kyliga morgnar. Med en enkel knapptryckning hettas ultratunna trådar upp som tar bort is, imma och fukt från vindrutan samt avisar torkarbladen. Systemet fungerar på några sekunder, även när det är minusgrader ute.

Turning Circle
Top