Home > Transportbilar & Pickups > TRANSIT CUSTOM > Funktioner > Prestanda

Perfekt balans mellan prestanda och effektivitet

Nya Transit Custom är skapad för att leverera en kompromisslös kombination av prestanda med enastående bränsleeffektivitet och låga utsläpp.

De funktioner som visas på dessa sidor är kanske endast tillgängliga på utvalda modeller. När det är tillgängligt kan dessa funktioner vara tillval. För mer information,  ladda ner broschyren för att se de aktuella specifikationerna.

New Ford Transit Custom PHEV driving on road

Hydrerad Vegetabilisk Olja (HVO)

HVO är baserat på spilloljor, som använd matlagningsolja som kan hämtas från restauranger - och till och med från privata kök.

Hydrerad Vegetabilisk Olja,  även känd som förnybar diesel, kan användas i Ford Transit skåpbilar istället för vanlig diesel, utan några förändringar i köregenskaperna.  Dieselmotorer som använder HVO startar lättare vid låga temperaturer. Den kan även blandas med vanlig diesel i din bränsletank, så det är inga bekymmer om det inte finns HVO i närheten.

Jämfört med konventionella fossila bränslen kan HVO bidra till förbättringar av luftkvaliteten och minska växthusgaser med upp till 90 procent jämfört med vanlig diesel. Tack vare framställningsprocessen är HVO både renare och har en längre hållbarhet.

Framtiden för kommersiella fordon

Den nya toppmoderna och ändamålsenliga plug-in-elhybriden Transit Custom är byggd för att hjälpa dig arbeta mer effektivt än någonsin. Den avancerade eldrivlinan kan laddas från det fasta elnätet och drivs helt på elkraft under kortare sträckor. Med stöd från den flerfaldigt belönade 1,0-liters EcoBoost-motorn ger skåpbilen enastående effektivitet, även på längre resor. Skåpbilen Transit Custom plug-in-hybrid hjälper till att minska de lokala utsläppen och ger all den flexibilitet, kapacitet och pålitlighet som du förväntar dig av en Ford Transit Custom.

New Ford Transit Custom PHEV overhead skeleton view
New Silver Ford Transit Custom PHEV exterior side view

Res längre för mindre

Nya Transit Custom plug-in-hybrid kan när den är fulladdad ta dig mer än 42km (WLTP) kilometer enbart med elmotorn. Den är perfekt för kortare resor i staden då effektiviteten vanligtvis är låg och där mer pengar går åt till bränsle. På längre resor hjälper vår 1,0-liters EcoBoost-motor till att förlänga skåpbilens räckvidd tillsammans med regenerativ bromsning, vilket laddar upp batteriet igen. Och när batteriet är tillräckligt laddat kan du växla över till enbart eldrift igen, vilket hjälper dig att både spara pengar och att minska utsläppen.

Avancerad motorteknik

Nya Transit Custom med en serie avancerade 2,0-liters Ford EcoBlue dieselmotorer är mer kraftfull och mer effektiv än någonsin tidigare. Med fyra olika drivlinor som ger upp till 185 Hk och ett vridmoment på 405 Nm kommer du garanterat hitta en som möter dina specifika behov. Vilken du än väljer lever varje motor även upp till de stränga utsläppskraven enligt Euro 6.2. Bilen finns även som en lätt hybridelbil för ännu bättre bränsleekonomi och minskade utsläpp.

Förbättrad prestanda

Förbättrad effekt och vridmomentfördelning levereras av en serie Ford EcoBlue 2,0-liters TDCi-motorer. Fördelarna med dessa avancerade drivlinor förstärks av en rad smarta och ekonomiska tekniska lösningar och uppfyller dessutom den stränga utsläppslagstiftningen Euro Stage 6.2.

Kraftfulla och effektiva Ford EcoBlue-motorer

De nya Ford Ecoblue 2,0-liters TDCi-motorerna i Transit Custom är konstruerade för att klara av de strikta utsläppsgränserna i Euro6 och finns i tre effektvarianter: 105 hk/360 Nm, 130 hk/385 Nm och 170 Hk/405 Nm. Alla kombinerar enastående prestanda och effekt med lägre bränsleförbrukning och utsläpp.

New Ford Transit Custom EcoBlue engine
New Ford Transit Custom fuel cap

En tillsats som avlägsnar föroreningar

Ett selektivt katalytiskt reduktionssystem (SCR) använder AdBlue®, en urea- och vattenbaserad vätska för att omvandla NOx-utsläpp i avgaserna till kväve och vatten. Ett partikelfilter tar sedan bort mer än 99 % av de fasta partiklarna i utsläppen från bilens avgassystem. För att fungera måste AdBlue®-tanken på din Ford EcoBlue 2.0-litersmotor fyllas med AdBlue®-vätska. Varningslampor tänds när vätskenivån blir för låg.

Använd mindre bränsle med Auto-Start-Stop

När du stannar vid ett trafikljus eller om bilen går på tomgång i en bilkö kan den här tekniken automatiskt slå av motorn (utan att avbryta strömförsörjningen till viktiga system som luftkonditionering, radio och Ford SYNC). När du är redo att köra släpper du bara upp kopplingen och lägger i ettan som vanligt, eller trampar ner gaspedalen om bilen är automatväxlad, så startar systemet igen. Auto Start-Stop är särskilt effektivt i stadskörning där bränsleförbrukningen kan sänkas med upp till 10 % (stadscykel).

New Ford Transit Custom with Auto Start-Stop
New Ford Transit Custom battery re-charge

Ladda ditt batteri mer effektivt

Till skillnad från traditionella system laddar det smarta regenerativa laddningssystemet (Smart Regenerative Charging) batteriet endast när det behövs och undviker att göra det när du trycker på gasen. Det bidrar till att spara ännu mer bränsle och minskar utsläppen ytterligare.

Accelerationskontrollen hjälper dig köra mer bränslesnålt

Detta innovativa tillval styr accelerationshastigheten och anpassar den efter om din bil är lastad eller olastad. Som en konsekvens av detta kan du sänka din bränsleförbrukning med upp till 15 %, beroende på din körstil. Tekniken kan också minska slitaget på bland annat motor, bromsar och däck.

New Ford Transit Custom pedals
New Ford Transit Custom with SelectShift automatic transmission

SelectShift automatväxellåda

Motorerna med 130 hk och 170 hk finns båda med en ny sexväxlad SelectShift automatväxellåda. Det är standarddrivlinan i många olika karossmodeller och GVM och är utformad för att ge en smidig och avkopplande körupplevelse, speciellt i livlig trafik med många stopp. Om du föredrar att växla manuellt kan du göra det genom att använda växelspaken på instrumentbrädan. Växellådan gör det också möjligt att låsa växlar under mer utmanande körförhållanden, t.ex. på hala vägbanor eller i branta lutningar.

Viktig reseinformation

I datorns reseguide får du användbar information och statistik om antalet körda kilometer, bränsleförbrukning, hastighet och utomhustemperatur. Där hittar du även ”Avstånd till tom tank”, en uppskattning av hur långt du kan köra innan du måste tanka. Det är särskilt användbart på långresor och när du vet att du ska köra till en avsides belägen plats.

New Ford Transit Custom driving board close up
New Ford Transit Custom smart engine technology

Smart serviceteknik

För att bidra till effektivitet och produktivitet säkerställer den smarta motortekniken att du inte är bunden av traditionella serviceintervaller. Tekniken tar hänsyn till flera faktorer, som oljemängd och -kvalitet, motorkraft, temperatur och motorutnyttjande, för att säkeställa att ditt fordon bara servas när det behövs.

Top