Home > Transportbilar & Pickups > NYA TRANSIT CUSTOM > Funktioner > Användarbarhet

Användarbarhet

Nya Transit Custom är fullspäckad med smarta och praktiska funktioner som underlättar och effektiviserar ditt arbete. Det generösa lastutrymmet är oerhört lättåtkomligt vilket gör det lättare att lasta bilen. Den är dessutom konstruerad för att hålla nere ägarkostnaderna. ​

Det är möjligt att vissa funktioner som visas på den här sidan bara finns på utvalda modeller. Dessa funktioner är, i mån av tillgänglighet, i vissa fall tillval för vilka en extra kostnad tillkommer. Ladda ner broschyren för mer information eller för att se aktuella specifikationer.

New Orange Ford Transit Custom rear load space

Klassens bästa lastutrymme och åtkomst

Nya Transit Custom har ett imponerande lastutrymme både när det gäller lastlängd, bredd (från hjulhus till hjulhus) och det användbara invändiga höjdutrymmet. Det innebär att bilen lätt kan ta standardskivor på 2,4 x 1,2 m liggandes på sidan eller platt på golvet, samt tre europapallar och upp till 3 meter långa föremål. Totalt erbjuder skåpbilen ett lastutrymme på hela sex kubikmeter med en monterad mellanvägg - ändå är det den korta hjulbasmodellen (L1). Versionen med lång hjulbas (L2) erbjuder hela 8,8 kubikmeter. En bred öppning med skjutdörr på sidorna, optimerad öppningshöjd och ett lågt trappsteg bak som underlättar vid lastning i lastutrymmet. Skjutdörrarna har dessutom en ny kontrollmekanism som ser till att de alltid är öppna vid lastning.

Praktiskt förvaringsutrymme med genomlastning

Nya Transit Custom har en specialfunktion som är utformad för att förlänga lastutrymmet. En mellanvägg med full höjd och bredd skiljer lastutrymmet från passagerarkupén, och denna mellanvägg har en uppfällbar panel i golvnivå. Det betyder att du kan lasta föremål som är upp till tre meter långa genom bakdörrarna och in i ett förlängt förvaringsutrymme under skåpbilens främre passagerarsäten. Detta är även möjligt i modellen med kort hjulbas. Genom denna smarta funktion kan du förvara värdefullt material inuti fordonet istället för att ha det synligt på taket.

New Transit Custom Load Space
New Orange Ford Transit Custom side door

En sidodörr i jämnhöjd

En fiffig ny design på spåret i skjutdörrarna täcks för att dölja skjutmekanismen. Resultatet blir förbättrad aerodynamik och en reducerad bullernivå.

Maximalt skydd med en superrobust kaross

Nya Transit Customs kaross utgörs till över 40 % av borstål och andra superstarka ståltyper, inklusive vissa delar av säkerhetsväggarna i passagerarutrymmena. Detta gör den extremt lätt och kollisionsresistent. Karossdesignen har också optimerats genom 4.500 datorsimulationer och 30 krocktester med verkliga bilar.

New Transit Custom bodyshell
New Blue Ford Transit Custom with roof rack

Inbyggt takräcke för ökad bekvämlighet, bränsleekonomi och bullerreducering

Ett innovativt takräcket som enkelt kan fällas in när det inte används. Samtidigt som det besparar dig krånglet med att skruva på och av ett vanligt takräcke, kan du lättare ta dig under höjdbegränsningen på två meter (gäller inte modellerna med en totalvikt på 3 300 kilo). Det bidrar också till sparande av bränsle, pga det minskade draget.

Specialdesignat skydd för ditt lastgolv

En lättstädad golvmatta som tillval innebär att du inte behöver lägga in ditt eget överdrag. Det tåliga golvet gör det lätt att skjuta in och ut varor, lättare och snabbare att sopa och rengöra och bidrar till att behålla din skåpbils restvärde.

New Transit Custom load liner
New Transit Custom with load ties

Mer praktiska och säkra fästanordningar för last

Fästpunkter brukar för det mesta sitta på golvet. Men de kan vara svåra att komma åt när du försöker sätta fast din last. Därför har Transit Custom sina fästpunkter placerade precis ovanför golvet, på lastutrymmets sidoväggar. Det gör golvet fritt från hinder, smuts fastnar inte så lätt och det går enkelt att använda den nya lättstädade lastgolvmattan som skyddar själva golvet. Extra fästpunkter finns i midje- och axelhöjd, inbyggda i fordonets struktur - var och en av dem kan ta imponerande 30 kg last.

Alla eluttag, ingångar och portar finns inom nära räckhåll

Det finns ett fack ovanför ratten och instrumentbrädan där många användbara funktioner finns nära till hands. Facket har till exempel ett 12 volts eluttag, en extra ingång och en standard-USB-port. Det finns dessutom ett andra 12-voltsuttag och en USB-port bredvid växelspaken. ​

Det finns till och med plats för ett 240 volts uttag på 150 watt.

New Transit Custom with power ports
Top