Home > Transportbilar & Pickups > TRANSIT COURIER > Funktioner > Prestanda

Prestanda

Ratt, kommando för körposition, avancerad servostyrning och sofistikerat chassi... Transit Courier erbjuder en körupplevelse som du inte förväntar dig av en skåpbil. Det finns billiknande nivåer för drivlinans alternativ också: Diesel eller bensin, inklusive vår revolutionerande 1,0-liters EcoBoost-motor. Till och med när den är fullt laddad hjälper ECOnetic-tekniken dig att maximera skåpbilens bränsleeffektivitet.

Få ut mesta möjliga ur din bensinmotor

En ny, trecylindrig Ford EcoBoost-bensinmotor på 1 liter ger 100 hk och 170 Nm vridmoment, med en femväxlad manuell växellåda. Kombinerat med andra bränslebesparande tekniker såsom Auto Start-Stop ger dig denna prisbelönta motor all den kraft du förväntar dig av en konventionell 1,6-litersmotor, men med omkring 24 % bättre bränsleekonomi och 25 % lägre koldioxidutsläpp – bara 115 g/km med Auto Start-Stop.

1,5-liters Duratorq Ford ECOnetic drivlina

Om du föredrar att köra diesel kan du välja mellan skåpbilsmodeller med en 1,5-liters Duratorq TDCi-dieselmotor med 75 hk eller en 1,6-liters Duratorq TDCi-dieselmotor med 95 hk, båda med femväxlad manuell växellåda. Auto Start-Stop, batterihanteringsystem och smart regenerativ laddning kan väljas som tillval till båda motorer. Kombimodeller finns tillgängliga med 1,5-liters Duratorq TDCi-dieselmotor med femväxlad manuell växellåda och 75 hk eller 95 hk. Auto Start-Stop, batterihanteringsystem och smart regenerativ laddning kan väljas som tillval till båda motorer. 95 hk-motorn med Auto Start-Stop och hastighetsbegränsning med 100 km/tim. släpper bara ut imponerande låga 97 g CO2 per km.

Powerful and fuel-efficient diesel engines
Auto Start Stop

Använd mindre bränsle med Auto-Start-Stop

När du stannar vid ett trafikljus eller om bilen går på tomgång i en bilkö kan den här tekniken automatiskt slå av motorn (utan att avbryta strömförsörjningen till viktiga system som luftkonditionering, radio och Ford SYNC). När du är redo att köra släpper du bara upp kopplingen och lägger i ettan som vanligt, eller trampar ner gaspedalen om bilen är automatväxlad, så startar systemet igen. Auto Start-Stop är särskilt effektivt i stadskörning där bränsleförbrukningen kan sänkas med upp till 10 % (stadscykel).

Top