Home > Transportbilar & Pickups > NYA TRANSIT COURIER > Funktioner > Förarhjälp

Byggd med ett syfte

Nya Transit Courier är oerhört inbjudande – inte bara för din last. Kupén är fullpackat med smart teknik som hjälper dig att få ut mesta möjliga av din dag. Farthållaren med justerbar hastighetsbegränsning bidrar till att göra de där långa resorna mindre långtråkiga och mer effektiva. Samtidigt gör backkameran och sensorerna för parkeringsavstånd parkeringen enklare och mer problemfri.

Cruise Control with Adjustable Speed Limiter Device

Mindre uttröttande, mer ekonomiska resor

Med farthållaren kan du ställa in en hastighet som sedan bibehålls tills du bromsar eller gasar. Med hjälp av vippkontakter på ratten kan du justera hastigheten medan du kör. 

Dessutom håller farthållaren med justerbar hastighetsbegränsning (Adjustable Speed Limiter) ditt fordon inom den förinställda hastighetsgräns som du valt. Systemet hjälper dig inte bara att spara bränsle minimerar det risken för att du ska överskrida hastighetsgränsen. Förutom de praktiska fördelarna kan båda dessa tekniker göra långa resor mer avkopplande.

Krångelfri backning

Trafikkoner, cyklar, låga murar ... backkameran visar allt som kan finnas bakom dig på en skärm som är inbyggd i mittkonsolen. Systemet visar allt sådant som du kan tänkas missa, men hjälper dig också att parkera, genom att den visar virtuella linjer som hjälper dig in i den smalaste fickan. Kameran aktiveras automatiskt när du lägger i backen.

Ford Transit Courier rear view camera
New Ford Transit Courier in motion going uphill

Extra kontroll vid start i backe

Backstartshjälpen (Hill Start Assist) hindrar dig tillfälligt från att rulla bakåt när du startar i motlut. Systemet fungerar genom att det behåller trycket till bromssystemet i ytterligare 2-3 sekunder, så att du får mer tid och kontroll när du flyttar foten från bromspedalen till gasen. Det är också användbart när du stannar och startar på hala ytor.

Sensorer som gör att du slipper bli stressad när du parkerar

Avståndssensorer hjälper dig att avgöra avståndet mellan ditt fordon och eventuella hinder bakom dig. När ett föremål upptäcks av sensorerna utlöses en ljudsignal som blir starkare ju närmare du kommer.

New Ford Transit Courier parking distance sensors
Ford SYNC with Emergency Assistance

Ford SYNC med räddningstjänst

En viktig del av Ford SYNC är funktionen Emergency AssistanceTooltip. Om olyckan skulle vara framme och krockkudden utlöses, eller bränslepumpen inaktiveras, kan den här tekniken se till att en Bluetooth®-sammankopplad och uppkopplad mobiltelefon automatiskt ringer 112 åt dig. Du kan välja att avbryta uppringningen eller genomföra samtalet om det skulle behövas. Systemet kommer att kunna ge viktig information, till exempel GPS-koordinater, även när du inte har möjlighet att göra det.

Top