Home > Transportbilar & Pickups > TRANSIT COURIER > Funktioner > Förarhjälp

Förarhjälp

Ett sofistikerad chassi, ett avancerat styrsystem och en finjusterad kördynamik samverkar för att göra körupplevelsen bakom ratten på din Transit Courier så njutbar som möjligt. Avancerad teknik gör körningen säkrare och livet lättare, medan andra system maximerar bränsleekonomin. Lägg till den utmärkta styrförmåga som du endast kan få med ett litet fordon, så har du den perfekta skåpbilen till ditt företag!

Ford SYNC. Avancerad handsfree-teknik

Med Ford SYNC kan du kontrollera din musik och ringa och ta emot samtal på mobilen med enkla, direkta röstkommandon. Du kan också använda röststyrning för att spela upp låtar från ett USB eller en MP3/iPod® eller när du strömmar musik från en Bluetooth®-kompatibel telefon. Systemet läser även upp dina inkommande textmeddelanden (beror på den mobiltelefon som är inkopplad).

Enklare och säkrare att backa

Trafikkoner, cyklar, låga murar ... backkameran visar allt som kan finnas bakom dig på en skärm som är inbyggd i mittkonsolen. Systemet visar allt sådant som du kan tänkas missa, men hjälper dig också att parkera, genom att den visar virtuella linjer som hjälper dig in i den smalaste av parkeringsplatser. Kameran aktiveras automatiskt när du lägger i backen.

Rear View Camera

Sensorer som gör att du slipper bli stressad när du parkerar

Avståndssensorer hjälper dig att avgöra avståndet mellan ditt fordon och eventuella hinder bakom dig. När ett föremål upptäcks av sensorerna utlöses en ljudsignal som blir starkare ju närmare du kommer.

Farthållaren gör långresor mer avslappnade

Om du är på motorvägen kan du ställa in hastigheten med farthållarreglagen som är monterade på ratten. Systemet behåller sedan den hastigheten, så att du inte behöver hålla foten på gasen. För att köra snabbare eller långsammare använder du bara samma reglage.

Cruise Control with Adjustable Speed Limiter Device
Red Ford Transit Courier in motion going uphill

Extra kontroll vid start i backe

Backstartshjälpen (Hill Start Assist) hindrar dig tillfälligt från att rulla bakåt när du startar i motlut. Systemet fungerar genom att det behåller trycket till bromssystemet i ytterligare 2-3 sekunder, så att du får mer tid och kontroll när du flyttar foten från bromspedalen till gasen. Det är också användbart när du stannar och startar på hala ytor.

Ford SYNC med räddningstjänst

Nödassistans (Emergency Assistance) är en viktig och potentiellt livräddande del av Ford SYNC. Om olyckan trots allt skulle vara framme och krockkudden utlöses, eller bränslepumpen inaktiveras, kan den här tekniken se till att en Bluetooth®-sammankopplad och uppkopplad mobiltelefon automatiskt ringer 112 åt dig. Du kan välja att avbryta uppringningen eller genomföra samtalet om det skulle behövas. Systemet ger viktig information, till exempel GPS-koordinater, även om du är medvetslös.Ford Emergency Assistance

Ford SYNC with Emergency Assistance
Top