Home > Transportbilar & Pickups > TRANSIT CONNECT > Funktioner > Säkerhet & Trygghet

Säkerhet & Trygghet

Teknik som automatiskt kan bromsa, hjälpa till att ringa räddningstjänsten, och ta bort stressen vid start i backe. System som kan låsa och låsa upp dörrarna separat, gör det nästintill omöjligt att kopiera nyckelbrickan och med fungerande larm, även om batteriet har blivit frånkopplat.
Nya Transit Connect är utrustad med en rad avancerade tekniker, alla utformade för att göra resorna enklare och säkrare. Om du kör mycket känns det bra att veta att din skåpbil hjälper till att skydda dig, andra trafikanter och fotgängare under varje arbetsdag.

Undvik kollisioner i låg hastighet

Den innovativa funktionen Active City Stop hjälper dig att undvika en krock i långsam trafik eller i hastigheter under 50 km/h. Tekniken fungerar så att den kontinuerligt mäter avståndet till fordonet direkt framför när det ligger inom en nära räckvidd. Om systemet känner av att bilen framför oväntat saktar in aktiveras bromsarna automatiskt.

Ford Transit Connect Electronic Stability Control

Behåll kontrollen oavsett vägförhållandena

Elektronisk stabilitetskontroll (ESC) övervakar ständigt bilen medan du kör. Det känner av eventuella avvikelser från din valda färdväg, t.ex. om du börjar slira, och korrigerar automatiskt din vägplacering så att du behåller kontrollen över bilen.

Maximalt grepp med minimal ansträngning

Det avancerade antispinnsystemet (Traction Control System, TCS) tar bort överflödigt hjulspinn och ger dig bästa möjliga grepp, prestanda och stabilitet när det behövs som mest. Systemet övervakar och justerar kontinuerligt kraften till de enskilda hjulen, och säkerställer samtidigt maximal kontakt och grepp när du gasar eller bromsar.

Ford Transit Connect Traction Control System - car skidding on the road
Ford Transit Connect Trailer Sway Assist

Din släpvagn hålls säkert i linje

Trailer Sway Control upptäcker ”självsvängning” eller släpvagnsgungning och sänker fordonets hastighet för att lösa problemet, vilket ger dig mer kontroll när du kör med släp. Systemet bromsar bilen genom att minska motorns vridmoment och gradvis öka bromstrycket på alla hjul.

Extra kraft vid inbromsing

Nödbromsassistans (Emergency Brake Assist) hjälper ditt fordon att uppnå maximalt effektiv bromsning i en nödsituation. Systemet styrs automatiskt genom ESP-systemet (Electronic Stability Control) som känner av hur mycket tryck du har lagt på bromsen och ökar det automatiskt vid behov.

Ford Transit Connect Emergency Brake Assist
Ford Transit Connect Emergency Brake Light

Varning bakåt när du bromsar kraftigt

Nödbromsvarningssystemet (Emergency Brake Warning) gör att bromsbakljusen blinkar upprepade gånger för att varna andra förare när du gör en kraftig inbromsning.

Tidig varning vid punktering

Om något av däcken börjar tappa trycket under färden varnar övervakningsssystemet för däcktrycket dig omedelbart genom att en ikon tänds på instrumentpanelen.

Ford Transit Connect Tyre pressure monitoring
Ford Transit Connect Curtain, driver, passenger and side airbags

Förstärkt krockkuddsystem

Nya Transit Connect finns med krockgardiner samt krockkuddar vid förarplatsen, passagerarsätet samt sidokrockkuddar. Avancerade sensorer är också placerade på strategiska ställen i fordonet för att säkerställa snabb och kontrollerad respons.

Glöm aldrig säkerhetsbältet!

En påminnare om förarens säkerhetsbälte larmar om du glömmer att spänna fast dig, och är standard på alla modeller.

Ford Transit Connect Driver seat belt reminder
Ford Transit Connect ISOFIX child seat attachment points

Håller barnen säkra

ISOFIX-fästen för bilbarnstol finns på singelpassagerarsätena för skåpbilsmodellerna.

Du väljer vilka dörrar som ska låsas och låsas upp

Nya Transit Connect har fjärrstyrt centrallås som standard. Och detta nya låssystem är säkrare än någonsin. Du kan nämligen välja själv att öppna en enstaka dörr medan de andra dörrarna är fortsatt låsta, ända tills du aktiverar en kontakt i förardörren. Samma kontakt styr låsning och öppnande av alla fordonets dörrar.

Ford Transit Connect Remote central locking
Ford Transit Connect Advanced key fob

En avancerad nyckelbricka som inte kan kopieras

Förutom det avancerade centrallåssystemet innehåller den nya nyckelbrickan en sändare med två kanaler. Nyckeln är praktiskt taget omöjlig för en tjuv att skanna eller kopiera. Den är uppladdningsbar, manipuleringssäker och vattentät och kan användas upp till 30 meter från din skåpbil.

Manipuleringssäkra dörrlås

Alla dörrlås har ett manipuleringssäkert skydd som gör att de inte kan borras eller brytas upp med mejsel.

Ford Transit Connect Anti-tamper shielded door locks
Ford Transit Connect No ordinary locks

Inga vanliga lås

I vår splitternya Transit Connect får du lås som automatiskt återlåser dörrarna efter 45 sekunder om du inte öppnar någon av dem (efter att ha använt fjärrkontrollen). Detta gör det omöjligt att låsa framdörrarna om de står på glänt och låser upp alla dörrarna om krockkudden utlöses.

Skydda och säkra ditt fordon från tjuvar

För ännu bättre skydd kan du välja ett Thatcham kategori 1-larmsystem. Detta sofistikerade system aktiverar automatiskt sig själv när du låser bilen och en kraftig larmsignal utlöses vid inbrott, om fordonet lyfts, eller om rörelsesensorerna känner av rörelse inuti bilen. Det förhindrar även oönskad bortbogsering. Och genom att larma systemet på olika sätt kan du välja att bevaka dörrarna, motorhuven och bagageutrymmet.

Ford Transit Connect Two high-level alarm options
Ford Transit Connect Independent back-up alarm

Ett extra, oberoende reservlarm

En batteridriven backup-signal utgör ett sekundärt larmsystem som ingår i Thatcham-larmtillvalet. En siren sätts igång när larmet utlöses och eftersom det drivs med ett separat batteri aktiveras det även om någon kopplar bort bilbatteriet.

Top