Home > Transportbilar & Pickups > TRANSIT CONNECT > Funktioner > Prestanda och effektivitet

Arbeta mer effektivt

Utrustat med ditt val av våra senaste bensinmotorer Ford EcoBoost eller EcoBlue dieselmotorer kombinerar Ford Transit Connect kraft, tålighet och effektivitet. Och med en sexväxlad manuell växellåda eller åttaväxlad automatlåda som båda ger en mer belönande körupplevelse är den här skåpbilen den perfekta partnern för ditt företag.

Hydrerad Vegetabilisk Olja (HVO)

HVO är baserat på spilloljor, som använd matlagningsolja som kan hämtas från restauranger - och till och med från privata kök. Hydrerad Vegetabilisk Olja,  även känd som förnybar diesel, kan användas i Ford Transit Connect istället för vanlig diesel, utan några förändringar i köregenskaperna. Dieselmotorer som använder HVO startar lättare vid låga temperaturer. Den kan även blandas med vanlig diesel i din bränsletank, så det är inga bekymmer om det inte finns HVO i närheten.

Jämfört med konventionella fossila bränslen kan HVO bidra till förbättringar av luftkvaliteten och minska växthusgaser med upp till 90 procent jämfört med vanlig diesel. Tack vare framställningsprocessen är HVO både renare och har en längre hållbarhet.

Ford transit connect feature
Ford Transit Connect engine

1,5 EcoBlue dieselmotor

Våra TDCI-dieselmotorer med 75, 100 eller 120 hästkrafter imponerar med sin förfinade kraft och suveräna effektivitet. På stadsgator eller på långa motorvägskörningar är deras smidiga vridmoment ovärderliga i backar eller vid omkörning.Tooltip

1,0 Ford EcoBoost bensinmotor

Med turboladdning, direktinsprutning och variabel ventiltid ger våra flerfaldigt belönade* Ford EcoBoost-motorer samma prestanda som större motorer men med mycket bättre bränsleekonomi och lägre utsläpp.Tooltip

Ford EcoBoost engine diagram
Interior of Ford Transit with SelectShift automatic transmission detail

En ny sofistikerad åttaväxlad automatlåda

Transit Connect har en ny avancerad automatlåda. Den är skapad från grunden med förbättrad acceleration och supermjuka växlingar för att förbättra din körupplevelse, optimera bränsleeffektiviteten och maximera din bils prestanda.

Använd mindre bränsle med Auto-Start-Stop

När du stannar vid ett trafikljus eller om bilen går på tomgång i en bilkö kan den här tekniken automatiskt slå av motorn (utan att avbryta strömförsörjningen till viktiga system som luftkonditionering, radio och Ford SYNC). När du är redo att köra släpper du bara upp kopplingen och lägger i ettan som vanligt, eller trampar ner gaspedalen om bilen är automatväxlad, så startar systemet igen. Auto Start-Stop är särskilt effektivt i stadskörning där bränsleförbrukningen kan sänkas med upp till 10 % (stadscykel).

Interior of Ford Transit with Auto start stop detail
Interior of Ford Transit with A 6-speed transmission

Bränslesparande växellåda med 6 växlar

Transit Connect är både mer ekonomisk och mer effektiv tack vare sin sexväxlade växellåda. När du har nått tillräckligt hög fart sätter du bara in den sjätte växeln så kommer du att spara på bränslet medan du kör i den valda hastigheten. Du kommer snart att märka hur snabba och jämna växlingarna är också.

Accelerationskontroll hjälper dig köra mer bränslesnålt

Detta innovativa tillval styr accelerationshastigheten och anpassar den efter om din bil är lastad eller olastad. Som en konsekvens av detta kan du sänka din bränsleförbrukning med upp till 15 %, beroende på din körstil. Tekniken kan också minska slitaget på bland annat motor, bromsar och däck.

Interior of Ford Transit with feather on acceleration pedal
Top