Home > Transportbilar & Pickups > TRANSIT CHASSI > Funktioner > Säkerhet & Trygghet

Säkerhet & Trygghet

Slipp stressen vid start i backe eller överlåt åt Emergency Assistance-systemet att ringa räddningstjänsten åt dig. Bilen har mängder av tekniska lösningar som är till för att hjälpa dig. Det finns dessutom ett stort urval säkerhetssystem som skyddar dig, ditt fordon och din last.

Diagram of Ford Electronic stability control

Behåll kontrollen oavsett vägförhållandena

Elektronisk stabilitetskontroll (ESC) övervakar ständigt bilen medan du kör. Det känner av eventuella avvikelser från din valda färdväg, t.ex. om du börjar slira, och korrigerar automatiskt din vägplacering så att du behåller kontrollen över bilen.

Kontinuerligt skydd mot vältning

Fords unika krängningsgradssensor hjälper krängningshämmaren, Roll Stability Control, att hålla däcken på marken, särskilt då tyngdpunkten är hög eller när man kör i utåtlutande kurvor.

Keeping your trailer safely in line

Din släpvagn hålls säkert i linje

Trailer Sway Control upptäcker ”självsvängning” eller släpvagnsgungning och sänker fordonets hastighet för att lösa problemet, vilket ger dig mer kontroll när du kör med släp. Systemet bromsar bilen genom att minska motorns vridmoment och gradvis öka bromstrycket på alla hjul.

Hjälper dig behålla kontrollen

Kurvtagningsregleringen (Curve Control) känner av när en förare tar en kurva för hastigt och kan snabbt minska motorns vridmoment (och bromsa varje enskilt hjul individuellt) för att behålla kontrollen över bilen.

Ford transit on motorway road grip

Maximalt grepp med minimal ansträngning

Det avancerade antispinnsystemet (Traction Control System, TCS) tar bort överflödigt hjulspinn och ger dig bästa möjliga grepp, prestanda och stabilitet när det behövs som mest. Systemet övervakar och justerar kontinuerligt kraften till de enskilda hjulen, och säkerställer samtidigt maximal kontakt och grepp när du gasar eller bromsar.

Extra kraft för nedbromsning

Nödbromshjälp (Emergency Brake Assist - EBA) hjälper din skåpbil att uppnå maximal effektivitet i en nödbromsningssituation. Systemet känner av hur mycket tryck du själv har satt på bromsen och ökar det trycket automatiskt om det skulle behövas. För att ytterligare minska stoppsträckan ger Hydraullic Rear Boost ytterligare bromstrycket på de bakre bromsarna under ett nödstopp när ABS aktiveras.

Ford Transit Chassis Cab side view
Tyre pressure sensor detail in Ford

Tidig varning vid punktering

Om något av däcken börjar tappa trycket under färden varnar övervakningsssystemet för däcktrycket dig omedelbart genom att en ikon tänds på instrumentpanelen.

Krockkuddar vid förarplatsen, passagerarsätet och i sidorna

Transit finns med plåtjalusi och krockkuddar vid förarplatsen, passagerarsätet och i sidorna. Avancerade sensorer finns också placerade på strategiska ställen i fordonet för att säkerställa snabb och kontrollerad respons. Om du vill stänga av din passagerarkrockkudde, om till exempel ett spädbarn eller småbarn reser i en bakvänd bilbarnstol, slår du bara av en brytare för att inaktivera den. För att påminna dig markeras det avstängda läget med ett ljus i instrumentpanelen.

Driver, passenger, side and curtain airbags
You choose which doors you want to lock and unlock

Du väljer vilka dörrar som ska låsas och låsas upp

Fjärrstyrt centrallås är standard och detta låssystem är säkrare än någonsin. Du kan nämligen välja själv att öppna en enstaka dörr medan de andra dörrarna är fortsatt låsta, ända tills du aktiverar en kontakt i förardörren. Samma kontakt styr låsning och öppnande av alla fordonets dörrar.

Ett extra, oberoende reservlarm

En batteridriven backup-signal utgör ett sekundärt larmsystem som ingår i Thatcham-larmtillvalet. En siren sätts igång när larmet utlöses och eftersom det drivs med ett separat batteri aktiveras det även om någon kopplar bort bilbatteriet.

An extra, independent back-up alarm
Anti-tamper shielded door locks

Manipuleringssäkra dörrlås

Alla dörrlås har ett manipuleringssäkert skydd som gör att de inte kan borras eller brytas upp med mejsel.

Två larmalternativ på hög nivå

Ett kretslarmsystem som tillval går igång om dörrarna eller motorhuven öppnas med våld. För ännu bättre skydd kan du välja larmsystemet Thatcham kategori 1. Detta sofistikerade system aktiverar automatiskt sig själv när du låser bilen och en kraftig larmsignal utlöses vid inbrott, om fordonet lyfts, eller om rörelsesensorerna känner av rörelse inuti bilen.

Ford Transit Chassis Cab at construction site
Top