Home > Transportbilar & Pickups > TRANSIT CHASSI > Funktioner > Prestanda

Prestanda

Ett urval av helt nya Ford EcoBlue tvåliters TDCi-motorer erbjuder högre effekt och ger samtidigt förbättrad bränsleekonomi och lägre utsläpp. Dessutom uppfyller de redan de stränga utsläppsbestämmelserna Euro Stage 6.2. Utöver tekniker som omfattar Smart Regenerative Charging, Acceleration Control och Auto-Start-Stop är Transit byggd för att minska dina bränslekostnader, erbjuda lägre total ägandekostnad och ge maximal avkastning på din värdefulla investering

Ford EcoBlue TDCi-motorer

Transit Chassis Ford EcoBlue 2-liters TDCi-motorer kombinerar enastående prestanda och effekt med lägre bränsleförbrukning och utsläppsnivåer. För att sänka driftskostnaderna ytterligare är serviceintervallerna satta till 6 000 mil eller två år, beroende på vilken gräns som nås först. Finns i tre effektvarianter på 105 hk/360 Nm, 130 hk/385 Nm och 170 Hk/405 Nm, så att du kan hitta ett alternativ som passar just dina behov.

Greater performance. Fewer emissions.

Bättre bränsleekonomi, lägre utsläpp.

Välj alternativet "E"-växellåda så får du 7 % högre utväxling vilket innebär körning med högre toppfart. Du får också ta del av fördelar som bättre bränsleekonomi och lägre utsläpp - så låga som 169 g koldioxid/km.

En vätska som avlägsnar föroreningar

Ett selektivt katalytiskt reduktionssystem (SCR) använder AdBlue®, en urea- och vattenbaserad vätska för att omvandla NOx-utsläpp i avgaserna till kväve och vatten. Ett partikelfilter tar sedan bort mer än 99 % av de fasta partiklarna i utsläppen från bilens avgassystem. För att fungera måste AdBlue®-tanken på din Ford EcoBlue 2.0-dieselmotor vara fylld med AdBlue®-vätska. Varningslampor tänds när vätskenivån blir för låg.

An additive that removes pollution
Ford Transit Chassis Cab front view

Använd mindre bränsle med Auto-Start-Stop

När du stannar vid ett trafikljus eller om bilen går på tomgång i en bilkö kan den här tekniken automatiskt slå av motorn (utan att avbryta strömförsörjningen till viktiga system som luftkonditionering, radio och Ford SYNC). När du är redo att köra släpper du bara upp kopplingen och lägger i ettan som vanligt, eller trampar ner gaspedalen om bilen är automatväxlad, så startar systemet igen. Auto Start-Stop är särskilt effektivt i stadskörning där bränsleförbrukningen kan sänkas med upp till 10 % (stadscykel).

Ladda batteriet mer effektivt

Till skillnad från traditionella system laddar det regenerativa laddningssystemet endast batteriet när det behövs och undviker, om möjligt, att göra det när du trycker på gasen. Det bidrar till att spara ännu mer bränsle och att ytterligare minska utsläppen.

Ford transit Battery charging
Feather on accelerator render

Accelerationskontrollen hjälper dig köra mer bränslesnålt

Detta innovativa tillval styr accelerationshastigheten och anpassar den efter om din bil är lastad eller olastad. Som en konsekvens av detta kan du sänka din bränsleförbrukning med upp till 15 %, beroende på din körstil. Tekniken kan också minska slitaget på bland annat motor, bromsar och däck.

Mer bränsleeffektiva växlingar

En växelindikatorlampa på instrumentpanelen talar om för dig när du ska växla för att få maximal bränsleekonomi. Det är ett enkelt men effektivt sätt att se till att varje resa blir mer ekonomisk.

Shift Indicator for fuel-efficient gear changes
Top