Home > Transportbilar & Pickups > NYA TRANSIT CHASSI > Funktioner > Prestanda

Prestanda

Med sin serie avancerade 2,0-liters Ford EcoBlue dieselmotorer är nya Transit Chassis Cab mer kraftfull och effektiv än någonsin tidigare. Med fyra olika drivlinor som ger upp till 185 hk och ett vridmoment på 415 Nm kommer du garanterat hitta en modell som passar just dig. Vilken du än väljer lever varje motor även upp till de stränga utsläppskraven enligt Euro 6.2. Bilen finns också med en tung lastbilsmotor för tyngre ombyggnader och även som en lätt hybridelbil för ännu bättre bränsleekonomi och lägre koldioxidutsläpp.

Ford EcoBlue TDCi-motorer

Nya Transit med en serie avancerade 2,0-liters Ford EcoBlue dieselmotorer är mer kraftfull och mer effektiv än någonsin tidigare. Med fyra olika drivlinor som ger upp till 185 Hk kommer du garanterat hitta en som möter dina specifika behov. 

En sofistikerad tioväxlad automatlåda

Med den nya avancerade tioväxlade automatlådan får du exceptionell acceleration och oslagbar bränsleeffektivitet. Den använder även adaptiv växelstyrning i realtid som gör att växellådan anpassar sig efter ändrade körförhållanden. Så oavsett om du kör på motorvägen eller i svår och lerig terräng kommer du alltid ha rätt växel vid rätt tillfälle. På bilar med framhjulsdrift finns en sexväxlad automatlåda.

10 speed automatic transmission close up
Ford Transit Chassis Cab 6-speed manual transmission

Bränslesparande växellåda med 6 växlar

Nya Transit är utrustad med en sexväxlad växellåda som gör den både mer ekonomisk och mer effektiv. När du har nått tillräckligt hög fart sätter du bara in den sjätte växeln så kommer du att spara på bränslet medan du kör i den valda hastigheten. Du kommer snart att märka hur snabba och jämna växlingarna är också.

Hjälper dig köra mer effektivt

Det nyskapande Ford EcoMode-systemet bedömer kontinuerligt vilka effekter ditt körbeteende har på bränsleförbrukningen. Systemet analyserar din hastighet, växlingar, inbromsningar och förväntade nivåer, plus antalet korta och långa resor som du kör. EcoMode skickar sedan tillbaka denna information till dig via en skärm på instrumentbrädan. Målet är att uppmuntra dig att köra effektivare, minska bränsleförbrukningen och spara pengar under bilens livslängd.

Ford transit chassis cab with ecoguide graphic
New Ford Transit Chassis Cab interior dashboard close up

Använd mindre bränsle med Auto-Start-Stop

När du stannar vid trafikljus eller om bilen går på tomgång i en kö kan den här tekniken automatiskt slå av motorn. När du vill köra släpper du bara upp kopplingen och lägger i ettan som vanligt, eller trampar på gaspedalen om bilen är automatväxlad, så startar systemet igen. Auto Start-Stop är särskilt effektivt i stadskörning där bränsleförbrukningen kan sänkas med upp till 10 %.

Däck som kan förbättra effektiviteten

Däck med lågt rullmotstånd på nya Transit minibuss är utformade för att minska den energi som krävs för att få däcken att rulla. Det innebär att det krävs mindre kraft för att sätta bilen i rörelse och bränsleförbrukningen minskar under hela bilens livslängd.

New Transit Chassis Cab front wheel close up
New Ford Transit Chassis Cab ford easy fuel close up

Ford Easy Fuel – för idiotsäker tankning

Med den här behändiga funktionen är det nästan omöjligt att fylla på fel bränsle, för om det är fel munstycke passar det helt enkelt inte. Och eftersom Ford Easy-Fuel är ett locklöst system behöver du aldrig hålla i ett smutsigt tanklock igen.

Accelerationskontroll hjälper dig köra mer bränslesnålt

Detta innovativa tillval styr accelerationshastigheten och anpassar den efter om din bil är lastad eller olastad. Som en konsekvens av detta kan du sänka din bränsleförbrukning med upp till 15 %, beroende på din körstil. Tekniken kan också minska slitaget på bland annat motor, bromsar och däck.

New Transit Chassis Cab front view
New Ford Transit Chassis Cab recharging battery  close up

Ladda ditt batteri mer effektivt

Till skillnad från traditionella system laddar det regenerativa laddningssystemet endast batteriet när det behövs och undviker, om möjligt, att göra det när du trycker på gasen. Det bidrar till att spara ännu mer bränsle och att ytterligare minska utsläppen.

Top