Home > Transportbilar & Pickups > TRANSIT CHASSI > Funktioner > Förarhjälp

Förarhjälp

Vart du än måste resa i jobbet så sörjer din Transit Chassis Cab för bekvämligheten och ser till att du är uppkopplad. Du kan t.ex. använda röststyrning för att ringa och ta emot samtal från din välutrustade förarhytt med plats för allt du behöver. Många andra innovativa funktioner bidrar också till att maximera fordonets effektivitet och praktiska möjligheter ute på vägarna.

Ford Transit Chassis Cab Gear Stick detail.

SelectShifts automatiska växellåda

De 130 hk- och 170 hk Ford EcoBlue 2-liters TDCi-motorerna finns båda med en ny sexväxlad SelectShift automatväxellåda. Den är utformad för att ge en smidig och avkopplande körupplevelse, speciellt i livlig trafik med många stopp. Om du föredrar att växla manuellt kan du göra det genom att använda växelspaken på instrumentbrädan. Växellådan ger dig också möjlighet att låsa växel i mer utmanande körförhållanden, t.ex. på hala vägbanor eller i branta lutningar.

Mindre uttröttande, mer ekonomiska resor

Farthållaren med justerbar hastighetsbegränsning håller ditt fordon inom den förinställda hastighetsgräns som du valt. Den kan spara bränsle, minimera risken för fortkörning och – liksom alla farthållningssystem – bibehålla din valda hastighet åt dig, så att du slipper ha foten på gaspedalen.

Ford Transit Chassis Cab side view
Ford Transit Chassis Cab front side view

Ett avancerat system som hjälper dig hålla filen

Om du råkar börja glida ur filen, blir du genast varnad av filövervakningen (Lane Keeping Alert) som får ratten att vibrera och visar en synlig varning.

Förarvarningen talar om när du håller på att bli trött

Trötthetsvarningen för förare (Driver Alert) övervakar ständigt ditt körbeteende och är utformat för att upptäcka förändringar som orsakats av trötthet. Om systemet upptäcker att du verkar vara mindre pigg visas en varningsikon på displayen som rekommenderar att du tar en paus. Om din uppmärksamhet ytterligare avtar upprepas meddelandet i kombination med en signal.

Driver Alert warns you when it detects you’re tired
Ford Transit Chassis Cab carrying equipment

Maximal Vridmomentfördelning

Torque Vectoring Control reagerar på vägytan 100 gånger per sekund. (Det är 33 gånger snabbare än en ögonblinkning). Denna information används kontinuerligt för att balansera effektfördelningen mellan de två framhjulen. Det ger maximalt grepp och skärpt hantering så att du får hjälp att hantera kurvor och ojämnheter i vägen.

Pålitlig under ombytliga förhållanden

Ett intelligent fyrhjulsdriftssystem (AWD) kan avgöra hur mycket grepp, kurvtagningsbalans och följsamhet som krävs vid våta, torra eller isiga förhållanden och i varierande terräng. Med hjälp av AWD tekniken kan driften skickas till den främre eller den bakre axeln beroende på vilka krav som ställs på fordonet. Systemet Torque on Demand (vridmoment vid behov) levererar exceptionell styrförmåga och ökad effektivitet.

Intelligent All-Wheel Drive System
Ford Transit Chassis Cab front view

Extra kontroll vid start i backe

Backstartshjälpen (Hill Start Assist) hindrar dig tillfälligt från att rulla bakåt när du startar i motlut. Systemet fungerar genom att det behåller trycket till bromssystemet i ytterligare 2-3 sekunder, så att du får mer tid och kontroll när du flyttar foten från bromspedalen till gasen. Det är också användbart när du stannar och startar på hala ytor.

Sidvindsskydd

Hjälper föraren att stanna kvar i körfältet i stark vind med hjälp av den elektroniska stabilitetskontrollen som känner av när fordonet påverkas av sidvindar.

Ford Chassis-Cab on highway showing Side Wind Stabilisation
Ford Transit Chassis Cab rear view

Kontrollfunktioner som anpassar sig till din last

Lastanpassningskontrollen (Load Adaptive Control) justerar det elektroniska stabilitetsprogrammet efter om din Transit Chassi är lastad eller inte. Det garanterar kontroll och stabilitet under alla lastförhållanden.

Ford SYNC med räddningstjänst

Nödassistans (Emergency Assistance) är en viktig och potentiellt livräddande del av Ford SYNC. Om olyckan trots allt skulle vara framme och krockkudden utlöses, eller bränslepumpen inaktiveras, kan den här tekniken se till att en Bluetooth®-sammankopplad och uppkopplad mobiltelefon automatiskt ringer 112 åt dig. Du kan välja att avbryta uppringningen eller genomföra samtalet om det skulle behövas. Systemet ger viktig information, till exempel GPS-koordinater, även om du är medvetslös.Ford Emergency Assistance

Sync with emergency assistance
Top