Home > Transportbilar & Pickups > TRANSIT CHASSI > Funktioner > Användarbarhet

Användarbarhet

Ford Transit Chassi är känd för sin mångsidighet och flexibilitet, vilket gör den till en idealisk bas för en mängd specialtillämpningar och skräddarsydda ombyggnader. Och med den låga ägandekostnaden på köpet kommer din investering snart att visa sig vara ett smart affärsbeslut.

Ford Transit Chassis Cab body type

Ett givet samtalsämne

Vi har under hela utvecklingsprocessen arbetat i nära samarbete med karosstillverkningsbranschen för att säkerställa att alla standardkarossmodeller och de flesta specialmodeller enkelt och effektivt ska kunna monteras på våra fordon med lite eller inget behov för modifieringar. Med sina låga ramskenor, inbyggda monteringspunkter i karossen och robusta ramkonstruktion med hög tänjbarhet ger Transit Chassis en stark och pålitlig bas för i stort sätt vilken konvertering som helst.

För mer information om omvandlingar och konverterade uppgifter besök Transit Conversions.

Chassifunktioner

 • Plan och stark stegram gör det möjligt att montera en mängd olika ombyggnader på karossen
 • Fyra olika totalvikter (GVM, Gross Vehicle Mass) från 3 100 kg till 4 700 kg
 • 350 HD-version (Heavy Duty) finns för förare som behöver större flexibilitet för släpvikten från fordon med totalvikt på 3 500 kg till 7 000 kg
 • Hjulbas och överhängsmått är anpassade till karosser i både standardstorlek och specialstorlekar
 • Backspeglar av standardbredd täcker in karossbredder på upp till 2 170 mm. Vidvinkelspeglar finns som tillval för karosser på upp till högsta tillåtna storlek på 2 438 mm
 • Robust, inverterad, sluten ram av pressat stål med hög konstruktion med hög draghållfasthet (förstärkt ram för 350 HD- och 470 HD-modellerna)
 • Integrerade fästpunkter för karossmontering och skruvinfäst bakramsöverhäng om detta behövs
 • Skruvinfäst ändbalk gör det möjligt att anpassa chassilängden utan svetsning
 • Hjulpphängning med hög tyngdpunkt möjliggör stora påbyggnader
 • Elanslutningar för extra exteriörbelysning där det behövs
 • Avgasrör med sidoutgång
Ford Transit Chassis Cab features options
Ford Transit Chassis Cab in a warehouse

Redo att börja jobba direkt från rullbandet

Transit Chassi är formgiven och byggd för hårt arbete. Dess robusta och stadiga chassi är den idealiska basen att montera specialbyggda karosser på. Vår fabriksbyggda Transit-flotta är perfekt för förare som söker en snabb och enkel lösning – de levereras färdiga att ta sig an de tunga jobben och uppfyller gällande WVTA-regelverk (European Community Whole Vehicle Type Approval – EG-typgodkänd).

Rum för hela arbetslaget

Transit Chassi Dubbelhytt är den perfekta lösningen när du vill förflytta ditt arbetslag och din utrustning på samma gång. Dörrar med breda öppningar ger snabb åtkomst till den rymliga och välgenomtänkta insidan. Samtidigt erbjuder det dubbla passagerarsätet fram och den bakre radens fyra standardsäten tillsammans bekvämt med plats för upp till sju passagerare, plus att det finns massor av förvaringsutrymme under sätena.

Ford Transit Chassis Cab interior
Ford Transit Chassis Cab towing render

Dragkapacitet

Transit Chassi erbjuder enastående last- och dragkapacitet. 350 HD- och 470 HD-versionerna med kraftig fjärdring och 7 000 kilos tågvikt kan rätt utrustade dra en last på upp till 3,5 ton bromsad släpvagnsvikt. (För yrkesfordon kan en digital färdskrivare behövas som finns som tillval).

Ännu längre klassledande serviceintervaller

De avancerade Ford EcoBlue 2-liters TDCi-motorerna är hållbara och pålitliga, med längre serviceintervaller på upp till 6 000 mil eller två år, beroende på vilken gräns som nås först. Komponenterna har dessutom formgivits för att kunna hålla längre utan underhåll, under förutsättning att de utsätts för normalt slitage.

A mechanic checking the chassis
Ford Transit Chassis Cab at construction site

En lång rostskyddsgaranti ger extra trygghet

Som ett mått på fordonets byggkvalitet levereras Transit med en 12 år lång rostskyddsgaranti som standard.

Specialiststöd från Ford Transit Center

Oavsett om du har en enda skåpbil eller en hel fordonsflotta kan Ford Transit Center hjälpa dig. Dessa specialcentraler har specialutbildade försäljningsexperter och mekaniker och de senaste fordonen i lokalen för dig att testköra. De är också utrustade för att underhålla Fords nyttofordon samtidigt som de tillhandahåller den snabba, problemfria service som du behöver, inte bara under kontorstid.

Ford Transit centres
Top