Home > Transportbilar & Pickups > NYA RANGER > Funktioner > Prestanda

Kraft, effektivitet och förfining

Nya Ford Ranger är utformad för att arbeta hårdare och mer effektivt. Pickupen har en rad kraftfulla nya motorer som är konstruerade för att få varje droppe bränsle att räcka längre. Och de har kombinerats med en avancerad ny växellåda som sömlöst anpassar sig efter förändrade förhållanden och underlag. Med ett brett urval av användbar teknik, inklusive Auto Stop-Start och en färddator ombord, är detta en robust pickup som enkelt kombinerar hjärna och muskler. 

Ford Ranger diesel engine

Ny avancerad motorteknik

Nya Ranger, med nya generationens avancerade 2,0-liters Ford EcoBlue dieselmotorer, är mer kraftfull och mer effektiv och har lägre utsläppsnivåer än någonsin tidigare. Med tre olika drivlinor som ger upp till 213 hk och ett vridmoment på 500 Nm kommer du garanterat hitta en som är rätt för dig. 

Minskade utsläpp

Vilken motor du än väljer lever de alla upp till de stränga utsläppskraven enligt Euro 6.2. Dessa normer är utformade för att förbättra luftkvaliteten och minska avgasutsläppen.

Ford Ranger blue emissions logo
Ford Ranger 10-speed automatic transmission close up

En sofistikerad tioväxlad automatlåda

Med den nya avancerade tioväxlade automatlådan får du exceptionell acceleration och oslagbar bränsleeffektivitet. Den använder även adaptiv växelstyrning i realtid som gör att växellådan anpassar sig efter ändrade körförhållanden. Så oavsett om du kör på motorvägen eller i svår och lerig terräng kommer du alltid ha rätt växel vid rätt tillfälle.

En sexväxlad manuell växellåda

Den sexväxlade manuella växellådan i Ranger har utvecklats för att göra växlingen enklare, mer exakt och tystare. Den har utformats speciellt för att förbättra kördynamiken och minska bränsleförbrukningen vilket gör din körning mer spännande samtidigt som du inte behöver tanka lika ofta. 

Ford Ranger 6 speed manual transmission close up
Ford Ranger Auto start stop graphic

Använd mindre bränsle med Auto-Start-Stop

När du stannar vid trafikljus eller om bilen går på tomgång i en kö kan den här tekniken automatiskt slå av motorn. När du vill köra släpper du bara upp kopplingen och lägger i ettan som vanligt, eller trampar på gaspedalen om bilen är automatväxlad, så startar systemet igen. Auto Start-Stop finns i bilar med automatlåda och är särskilt effektivt i stadskörning där bränsleförbrukningen kan sänkas med upp till 10 %.

Viktig reseinformation

I datorns reseguide får du användbar information och statistik om antalet körda kilometer, bränsleförbrukning, hastighet och utomhustemperatur. En annan funktion är "Avstånd till tom tank", en uppskattning av hur långt du kan köra med det bränsle som är kvar i tanken. Detta är särskilt användbart på långresor och när du vet att du ska köra till en avsides belägen plats.

Ford Ranger interior trip computer close up
Top