Home > Transportbilar & Pickups > RANGER > Funktioner > Prestanda

Prestanda och effektivitet

En serie uppgraderade motorer designade och konstruerade för att fungera med bilens valbara fyrhjulsdrift ger prestanda och effektivitet, kraft och förfining.

Ford Ranger diesel engine

Mer kraftfulla och ekonomiska dieselmotorer

Dieselmotorn TDCI Duratorq på 2,2 liter har redan bevisat sin prestanda, styrka och pålitlighet på vägarna, men nu har den förbättrats ytterligare för att erbjuda extra kraft, bränsleeffektivitet och låga utsläppsnivåer.

Välj antingen 130 hk med sexväxlad manuell växellåda, 160 hk sexväxlad manuell växellåda eller sexväxlad automatväxellåda. 

Behöver du ännu mer styrka? Då kan du välja TDCi Duratorq-dieselmotorn på 3,2 liter som ger 200 hk och ett vridmoment på 470 Nm till ditt förfogande. 

 

Manuell eller automatisk växellåda

Det finns två olika växellådor att välja mellan. Den sexväxlade manuella växellådan som levererar exakta växlingar och den smidiga sexväxlade automatiska växellådan med omsorgsfullt justerade växlingspunkter.

Ford Ranger gear stick
Ford Ranger - Auto Start-Stop

Använd mindre bränsle med Auto-Start-Stop

När du stannar vid ett trafikljus eller om bilen går på tomgång i en bilkö kan den här tekniken automatiskt slå av motorn (utan att avbryta strömförsörjningen till viktiga system som luftkonditionering, radio och Ford SYNC). När du är redo att köra släpper du bara upp kopplingen och lägger i ettan som vanligt, eller trampar ner gaspedalen om bilen är automatväxlad, så startar systemet igen. Auto Start-Stop är särskilt effektivt i stadskörning där bränsleförbrukningen kan sänkas med upp till 10 % (stadscykel).

Ännu fler valmöjligheter

Olika personer har olika behov. Ranger erbjuder därför nu för första gången valmöjlighet mellan flera olika utväxlingsförhållanden för den manuella 2,2-liters Duratorq TDCi-motorn på 160 hk. Det ger dig möjligheten att prioritera antingen bränsleekonomi (standardförhållande) eller dragkapacitet (valfritt förhållande)Tooltip

Ford Ranger towing boat
Ford Ranger AdBlue®

En vätska som avlägsnar föroreningar

Ett selektivt katalytiskt reduktionssystem (SCR) använder AdBlue®, en urea- och vattenbaserad vätska för att omvandla NOx-utsläpp i avgaserna till kväve och vatten. Ett partikelfilter tar sedan bort mer än 99 % av de fasta partiklarna i utsläppen från bilens avgassystem. För att fungera måste AdBlue®-tanken på din Ford EcoBlue 2.0-dieselmotor vara fylld med AdBlue®-vätska. Varningslampor tänds när vätskenivån blir för låg.

Top