Home > Transportbilar & Pickups > RANGER > Funktioner > Komfort

Praktisk och bekväm

I Ranger har varje fantastisk teknik ett syfte i den verkliga världen, från system som hjälper dig att parkera och backa enklare, till funktioner som håller dig uppdaterad, hjälper dig nå ditt mål och håller dig varm.

Ford Ranger - Go hands-free with SYNC 3

Handsfree med SYNC 3 

SYNC 3 är vår mest avancerade modell hittills. Snabbare och enklare att använda, med förbättrade röstkommandon och fler funktioner. Den nya kontrollpanelen har större knappar som underlättar användningen och 8-tumspekskärmen har nu samma "nyp-och-svep-funktion" som den som finns i smartmobiler och surfplattor, för en mer intuitiv navigering. SYNC 3 har nu också AppLink, Apple’s CarPlay och Android AutoTooltip för att visa din smartmobildata på pekskärmen.

Enklare och säkrare att backa

Trafikkoner, cyklar, låga murar ... backkameran visar allt som kan finnas bakom dig på en skärm som är inbyggd i mittkonsolen. Systemet visar allt sådant som du kan tänkas missa, men hjälper dig också att parkera, genom att den visar virtuella linjer som hjälper dig in i den smalaste av parkeringsplatser. Kameran aktiveras automatiskt när du lägger i backen.

Ford Ranger - Easier reversing, as you can view what’s behind
Ford Ranger - Sensors that take the stress out of parking

Sensorer som gör att du slipper bli stressad när du parkerar

Avståndssensorer hjälper dig att avgöra avståndet mellan ditt fordon och eventuella hinder bakom dig. När ett föremål upptäcks av sensorerna utlöses en ljudsignal som blir starkare ju närmare du kommer.

Viktig reseinformation

I datorns reseguide får du användbar information och statistik om antalet körda kilometer, bränsleförbrukning, hastighet och utomhustemperatur. En annan funktion är "Avstånd till tom tank", en uppskattning av hur långt du kan köra med det bränsle som är kvar i tanken. Detta är särskilt användbart på långresor och när du vet att du ska köra till en avsides belägen plats.

Ford Ranger Essential journey information
Ford Ranger Satellite Navigation System

Satellitnavigering ser till att du kommer fram

Ett inbyggt Satnav-system med en 8 tums färgpekskärm där du kan söka efter resmål genom enkel direktinföring och söka efter intressepunkter via röststyrning.

Ställ in den perfekta temperaturen för dig och dina passagerare

Med tillvalet automatisk klimatanläggning med två temperaturzoner (DEATC) väljer du just den temperatur som du och dina passagerare vill ha. Temperaturen bibehålls sedan av systemet med hjälp av avancerad luftkonditionering.

Ford Ranger Central Console
Ford Ranger with Easy-Fuel

Ford Easy Fuel – för busenkel tankning

Med den här behändiga funktionen är det nästan omöjligt att fylla på fel bränsle, för om det är fel munstycke passar det helt enkelt inte. Och eftersom Ford Easy-Fuel är ett locklöst system behöver du aldrig hålla i ett smutsigt tanklock igen.

Vindrutetorkare som automatiskt anpassar sig efter regnet

Vindrutetorkarna med regnsensorer sätter automatiskt igång när de känner av fukt på vindrutan och justerar sedan hastigheten så att de klarar av alla sorters väder som du utsätts för. Du kan till och med välja mellan flera känslighetsnivåer som avgör hur mycket fukt som får ansamlas innan vindrutetorkarna aktiveras.

Ford Ranger with wipers that automatically adjust to the rain
Ford Ranger with Automatic Headlights

Strålkastare som sätts på automatiskt vid behov

Automatiska strålkastare använder en sensor som känner av avtagande skymningsljus och plötsliga förändringar av ljusförhållanden. Om du exempelvis kör in i en tunnel. Då aktiveras de automatiska strålkastarna vilket kan underlätta och göra körningen säkrare.

Få en klar vindruta blixtsnabbt med Quickclear

Den här smarta funktionen har utvecklats för att hjälpa dig komma iväg snabbare kyliga morgnar. Med en enkel knapptryckning hettas ultratunna trådar upp som tar bort is, imma och fukt från vindrutan samt avisar torkarbladen. Systemet fungerar på några sekunder, även när det är minusgrader ute.

Ford Ranger - Clear your windscreen quickly, with Quickclear
Ford Ranger with wing mirrors

Sidobackspeglar som skyddar sig själva

För att undvika oavsiktliga skador fälls de eldrivna infällbara backspeglarna automatiskt in när du har parkerat. När de är infällda skyddar de också de stilfullt inbyggda indikatorlamporna.

Massor av behändigt förvaringsutrymme

Varje kupédesign är full av geniala förvaringslösningar. Double Cab har exempelvis två stora förvaringsutrymmen under baksätena. Det finns tre mittkonsoler (en kort, en lång och en lång med en del som kyls av luftkonditioneringssystemet) beroende på vilken typ av kupé som väljs. De innehåller förvaringsfack lämpliga för mat, mugg- och flaskhållare, brickor för små föremål och plats för mobilen. Handskfacket är riktigt rymligt med sina 11,9 liter i förvaringsutrymme. Där får du plats med en bärbar 15" dator, ett hopfällt paraply och mycket mer.

Ford Ranger cup holder
Top