Home > Transportbilar & Pickups > NYA RANGER > Funktioner > Förarhjälp

Jobbar smartare och hårdare

Nya Ford Ranger är konstruerad för att verkligen få jobbet gjort. Europas mest sålda pickup har nu också mer teknik än någonsin tidigare för att hjälpa dig att arbeta smartare. Avancerade system som vägmärkesigenkänning, filhållningshjälp och parkeringssensorer ökar din medvetenhet och ditt självförtroende på vägarna. Backstartshjälpen, kontroll i nedförsbacke och aktiv parkeringshjälp hjälper dig också att behålla kontrollen.

Ford Ranger transmission close up

Klarar alla terrängtyper

För att hjälpa dig köra med självförtroende i alla förhållanden och miljöer kan du i nya Ford Ranger växla mellan 4WD- och 2WD-system i farten. Så när du kör bekvämt på plana vägar kan du köra bilen med 2WD. Men så fort vägförhållandena försämras kan du enkelt växla till 4WD.

Parkera och backa utan stress

Aktiv parkeringshjälp kan styra in dig i parkeringsfickor. Tryck bara på en knapp så hittar sensorerna på det nyskapande systemet en ficka som är tillräckligt stor när du passerar den. Sedan styr det automatiskt in dig där – allt du själv behöver göra är att hantera gasen, växlarna och bromsen (följ instruktionerna på skärmen och ljudsignalerna).

Orange Ford Ranger leaving parking bay
Orange Ford Ranger headlight close up

Strålkastare som aktiveras automatiskt vid behov

Nya Ranger har kraftfulla Xenonstrålkastare som känner av förändringar i ljusförhållandena. Då aktiveras de automatiska strålkastarna vilket gör det både lättare och säkrare att köra.

Fartkontroll som kan anpassas automatiskt

Med Adaptive Cruise Control-tekniken väljer du vilken hastighet du vill färdas i och systemet håller sedan denna farten. Om den inbyggda RADAR-sensorn upptäcker ett fordon framför dig, saktar den ner farten så att ett förinställt minsta avstånd hålls mellan bilarna. Så fort vägen framför dig är fri igen kommer systemet att accelerera till den hastighet du tidigare valt.

Ford Ranger interior cabin view
Orange Ford Ranger rear view driving on wet road

Håller dig inom hastighetsgränsen

Intelligent hastighetshjälp är utformad för att förbättra din farthållningskontroll så att du kan koncentrera dig på vägen. Först känner den framåtriktade kameran automatiskt igen den aktuella hastighetsbegränsningen. Om systemet är aktiverat reglerar det sedan din högsta hastighetsinställning efter den gällande begränsningen.

*Det är fortfarande förarens ansvar att säkerställa att hastighetsgränserna hålls.

Ser de vägskyltar du annars kanske missar.

Oavsett om skyltarna är placerade vid sidan av vägen eller ovanför den, om de är permanenta eller tillfälliga, så kan skyltigenkänningen identifiera dem. Symboler för hastighetsbegränsning och förbjuden omkörning visas på instrumentbrädan för att varna dig för ändrade trafikregler. 

Orange Ford Ranger rear view with traffic sign recognition
Orange Ford Ranger front view with lane keeping graphic

Ett avancerat system som hjälper dig att ligga kvar i din fil

Filhållningssystemet använder en framåtriktad kamera för att läsa av om du råkar glida ur filen av misstag. Filhållningssystemet ger dig lätt styrhjälp för att leda tillbaka dig i rätt körfält. Om du kör upp på filmarkeringen eller vägrenen varnar systemet dig genom att ratten börjar vibrera och en varning visas på skärmen. Tekniken avaktiveras automatiskt vid hastigheter under 64 km/h och den kan även stängas av manuellt.

Extra kontroll vid start i backe

Backstartshjälpen Hill Start Assist hindrar dig tillfälligt från att rulla bakåt när du startar i motlut. Systemet fungerar genom att det behåller trycket till bromssystemet i ytterligare 2–3 sekunder, så att du får mer tid och kontroll när du flyttar foten från bromspedalen till gasen. Det är också användbart när du stannar och startar på hala ytor.

Top