Home > Transportbilar & Pickups > RANGER > Funktioner > Användarbarhet

Användarbarhet

För att du ska få ett fordon du verkligen kan lita på har Ranger genomgått rigorösa tester i de mest ogästvänliga miljöer du kan tänka dig, vid extrema temperaturer och tuffa miljöer. Den är designad och specialbyggd för att hantera varje uppgift och utmaning den ställs inför – en pickup av rätta virket helt enkelt.

 

Byggd för att klara det mesta

Med en lastkapacitet upp till 1 430 kg och en dragkapacitet på upp till 3 500 kg tacklar Ranger de allra tuffaste situationerna.

Den här pickupen kan du lita på i alla väder. Ranger klarar riktigt tuffa uppgifter, samtidigt som den ger dig fantastisk körglädje. Året runt, dag efter dag.

 

Mångsidig, låsbar lastbox gör att du kan vara lugn

Flaket på nya Ford Ranger rymmer en europapall av standardtyp, de verktyg du behöver, eller det du vill ha med på helgens campingtur. Den innehåller även ett flertal funktioner för att hålla lasten säker, vilka alla är DIN-kompatibla. Stadiga fästkrokar, ett inbyggt laststöd och utvändiga repskenor (på vissa modeller) ingår också. För ökad säkerhet och sinnesro kan baklämmen låsas och låsas upp manuellt.

Ford Ranger with Versatile, lockable pick-up box for peace of mind
Ford Ranger with cargo tie downs

Stadiga lastfästen för en säkrare last

Dessa fästen hjälper till att säkert transportera din last. De kan vara interna eller externa, och antalet varierar beroende på kupétyp. Alla är DIN-kompatibla.

Låsbart rullskydd håller fast och skyddar lasten

Den här funktionen finns som extra tillval på Wildtrak-modellerna och ger extra säkerhet för last på pickupgolvet. Det kan låsas i tre olika lägen, det är vattentätt och tillräckligt stabilt för att klara ett halvt ton till som lastas ovanpå.

Ford Ranger with lockable cargo roller towing a boat
Ford Ranger Cargo Management System

Lasthanteringssystem för laster i alla storlekar

Systemet (standard på Limited och Wildrak) har två skenor (en på varje sida i lastboxen) med två justerbara kilar på vardera sidan. Dessa kan flyttas fram och tillbaka så att det passar lastens storlek.

Säkert laststöd

För att se till att allting stannar där du lägger det har pickupflakets väggar dessutom fästkrokar, ett inbyggt laststöd och två vridbara styrtappar som är monterade för långa föremål (på XL och XLT).

Ford Ranger with hay bale cargo
Ford Ranger with motorbike in cargo area

Inbyggd lastbox förstärker designen

Varje kupétyp har en unik lastbox som böjer sig något högst upp för att integrera med själva kupén. Det bidrar till Rangers djärva, strömlinjeformade design.

Elkraft när du behöver den

De fiffiga extrafunktionerna kan dessutom fungera som behändiga stöd i din företagsverksamhet. Eluttaget på 240 volt i förarhytten kan exempelvis komma väl till pass när du behöver ladda mobilen, datorn eller något arbetsredskap under resan.

Ford Ranger power socket in cab
Top