Home > Transportbilar & Pickups > RANGER RAPTOR > Funktioner > Säkerhet & Trygghet

Avancerad säkerhetsteknik

Oavsett om du kör på motorväg eller genom floder är Raptor fullpackad med sofistikerade säkerhetssystem som är utformade för att du och dina passagerare ska känna er säkra. Avancerad krängningshämmare och elektronisk stabilitetskontroll hjälper dig att hålla dig säker i alla förhållanden. Aktiv bromshjälp och automatisk nödbroms arbetar aktivt för att förebygga olyckor innan de inträffar.

Ett system som kan hjälpa till att skydda fotgängare

Krockavvärjning med fotgängaravkänning använder RADAR och kamerateknik för att skanna av vägen framför dig. Om en kollisionsrisk med ett fordon eller en fotgängare upptäcks blir du varnad. Om du inte reagerar i tid kan systemet automatiskt slå till full bromsverkan för att hjälpa till att minska risken för, eller helt eliminera, vissa allvarliga frontalkrockar.

Maximalt grepp med minimal ansträngning

Det avancerade antispinnsystemet (Traction Control System, TCS) tar bort överflödigt hjulspinn och ger dig bästa möjliga grepp, prestanda och stabilitet när det behövs som mest. Systemet övervakar och justerar kontinuerligt kraften till de enskilda hjulen, och säkerställer samtidigt maximal kontakt och grepp när du gasar eller bromsar.

Ford Ranger off road in desert
Ford Ranger Raptor with scuba diving bottles in the bed

Kontrollfunktioner som anpassar sig efter din last

Lastanpassningskontrollen justerar den elektroniska stabilitetskontrollen efter totalvikten på det din Transit är lastad med. Det garanterar kontroll och stabilitet oavsett om den är tom eller fullastad.

Håller din släpvagn i en rät linje

Trailer Sway Control upptäcker ”självsvängning” eller släpvagnsgungning och sänker fordonets hastighet för att lösa problemet, vilket ger dig mer kontroll när du kör med släp. Systemet bromsar bilen genom att minska motorns vridmoment och gradvis öka bromstrycket på alla hjul.

Ford Ranger driving next to lake and towing boat
Ford Ranger Raptor on racer track

Kontinuerligt skydd mot vältning

Fords unika krängningsgradssensor hjälper krängningshämmaren, Roll Stability Control, att hålla däcken på marken, särskilt då tyngdpunkten är hög eller när man kör i utåtlutande kurvor.

Tidig varning om ett däck börjar läcka

Om något av däcken börjar tappa trycket under färden varnar övervakningssystemet för däcktrycket dig omedelbart genom att en ikon tänds på instrumentpanelen.

Ford Ranger Raptor tyre close up
Top