Home > Transportbilar & Pickups > RANGER RAPTOR > Funktioner > Komfort

Ta dig an världen i all bekvämlighet

På utsidan är varje del av helt nya Ford Ranger Raptor specialbyggd för att maximera kapacitet, hållbarhet och terrängprestanda. På insidan får du hjälp av avancerad teknik för att känna dig bekväm och uppkopplad vart du än åker. Ett inbyggt FordPass Connect-modem gör till exempel att du kan låsa och låsa upp Raptor på distans. När du byter ut hård terräng mot välskött asfalt kan du undvika förseningar med uppdateringar av trafikinformation direkt till navigationssystemet i din bil. Och om du har täckning ute i naturen kan du ansluta upp till tio enheter till en trådlös surfzon*.

Ford Ranger Raptor with SYNC 3 and FordPass Connect

Nyckeln till en mer uppkopplad värld

För första gången någonsin finns helt nya Ranger Raptor med ett FordPass Connect-modemModem Hotspot 2019. Systemet ger en mängd ovärderliga fördelar, som upp till 4G wifiWiFi Hotspot 2019 för upp till tio enheter och uppdateringar av trafikinformation i realtid direkt till satellitnavigeringen i din bil.

Ladda ner FordPass-appen för att få ännu mer funktioner

FordPass Connect blir ännu mer kraftfull när den har parkopplats med din smartmobil via FordPass-appen. När den är ansluten kan du låsa upp en serie innovativa nya funktioner. Du kan till exempel använda din mobil för att hitta din bil och låsa eller låsa upp den på distans. Du kan övervaka bränslenivån, körsträckan och däcktrycket och få varningsmeddelanden om bilens skick direkt till din mobil. Du kan även programmera din satellitnavigering hemifrån genom att skicka ett resmål direkt från din mobil till fordonet.

Hand with mobile phone with FordPass App open
Ford Ranger Raptor with close up on Ford SYNC 3 with Voice Control and Touchscreen

Handsfree med SYNC 3

Ford SYNC 3 är ett avancerat system som håller dig uppkopplad och styr din telefon, dina musikval och ditt navigeringssystem med naturliga röstkommandon och som även kan läsa upp dina SMS. Du kan också använda en pekskärm i färg med nyp- och svepfunktion för en mer intuitiv navigering. Tekniken kan kopplas till Apple CarPlay och Android Auto och med Applink kan du dessutom få åtkomst till några av dina favoritappar. Du kan till och med ringa upp lokala restauranger genom att bara säga "Jag är hungrig". 

Enklare att lasta och lossa

Raptor finns nu med Easy Lift-baklucka. Den smarta designen gör att bakluckan på din lastbil känns betydligt lättare och gör det enklare att öppna och stänga den.

Ford Ranger Raptor showing ope easy lift tailgate
Ford Ranger Raptor close up of power start button

Starta bilen med en knapptryckning

Helt nya Ranger Raptor känner automatiskt av närvaron av sin egen unika nyckelbricka, även om den ligger i din ficka eller väska. Allt du behöver göra är att trycka på Ford Power-startknappen så går motorn igång.

Massor av praktiska förvaringsutrymmen

Varje kupédesign är full av geniala förvaringslösningar. Double Cab har exempelvis två stora förvaringsutrymmen under baksätena. Det finns tre mittkonsoler att välja mellan. De innehåller förvaringsfack lämpliga för mat, mugg- och flaskhållare, brickor för små föremål och plats för mobilen. Handskfacket rymmer en bärbar 15-tums dator, ett hopfällt paraply och mycket mer.

Ford Ranger Raptor close up on handy stowage space
Ford Ranger Raptor close up integrated SatNav system

Integrerad navigering

Raptor har ett inbyggt satellitnavigeringssystem med en 8-tumsskärm i färg och DAB-ljud. Det reagerar på de senaste trafikförhållandena så att det ger mer korrekt uppskattade ankomsttider och färdinformation.

Quickclear avlägsnar snabbt snö och is från vindrutan

Denna smarta funktion är utformad för att du ska komma iväg snabbt på frostiga morgnar. Med en enkel knapptryckning så hettas ultratunna trådar upp som tar bort is, imma och fukt från vindrutan samt isar av torkarbladen.

Ford Ranger Raptor showing fogged-up screen
Ford Ranger Raptor showing power foldable door mirrors

Sidospeglar som skyddar sig

För att undvika oavsiktlig skada, vinklas speglarna inåt när du parkerar. Det görs automatiskt med hjälp av de inbyggda sensorerna.

Ford Easy-Fuel för felfri tankning

Med den här behändiga funktionen är det nästan omöjligt att fylla på fel bränsle, för om det är fel munstycke passar det helt enkelt inte. Och eftersom Ford Easy-Fuel är ett locklöst system behöver du aldrig hålla i ett smutsigt tanklock igen.

Ford Ranger Raptor detail of easy fuel system with a capless system
Ford Ranger Raptor detail of wipers

Vindrutetorkare som automatiskt anpassar sig efter regnet

Vindrutetorkarna med regnsensorer utlöses när de känner av fukt på vindrutan och justerar sedan hastigheten så att de klarar av alla sorters väder som du utsätts för. Du kan till och med välja mellan flera känslighetsnivåer som avgör hur mycket fukt som får ansamlas innan vindrutetorkarna aktiveras.

Ställ in den perfekta temperaturen för dig och dina passagerare

Med tillvalet automatisk klimatanläggning med två temperaturzoner (DEATC) väljer du just den temperatur som du och dina passagerare vill ha. Temperaturen bibehålls sedan av systemet med hjälp av avancerad luftkonditionering.

Ford Ranger Raptor detail of Dual-zone Electronic Automatic Temperature Control
Top