Home > Transportbilar & Pickups > RANGER RAPTOR > Funktioner > Förarhjälp

Designad för att erövra

Så fort du sätter dig i Raptorns skräddarsydda säten är det tydligt att detta inte är en vanlig pickup. Ett antal avancerade tekniker och smarta system ger en körupplevelse som ingen annan. Och med en enkel knapptryckning kan du aktivera det kraftfulla nya terränghanteringssystemet. Det finns sex olika lägen som alla optimerar fordonets imponerande egenskaper i en viss typ av terräng: Normalläge, sportläge, gräs-, grus- och snöläge, sand- och lerläge samt stenläge. För en hisnande terrängupplevelse ska du välja det unika Baja-läget.

Ford Ranger Raptor terrain management system close up

Skräddarsydd prestanda

Vid terrängkörning kräver varje terräng en ny strategi. För att hjälpa dig få ut mesta möjliga av Raptorns funktioner kan du med hjälp av terränghanteringssystemet från grunden justera fordonets acceleration, greppkontroll, styrkänslighet, växlingsbeteende och mycket mer. Välj mellan sex olika lägen för att maximera prestandan under alla förhållanden: normalläget, sportläget, gräs-, grus- och snöläget, sand- och lerläget, stenläget och för de där nästan oframkomliga terrängerna: Baja-läget.

Fjädring som utvecklats på tävlingsbanan

Helt nya Ford Ranger Raptor levereras med den legendariska FOX racingfjädringen som standard. Denna prestandajusterade fjädring har utformats för att absorbera kraftiga stötar och med lätthet jämna ut ojämnheter och slirningar.

Ford Ranger Raptor showing close up of FOX suspension
Ford Ranger Raptor Electronic Shift-On-The-Fly

Klarar alla terrängtyper

För att hjälpa dig köra säkert i alla förhållanden och miljöer kan du i nya Ford Ranger Raptor växla mellan 4x2, 4x4 hög och 4x4 låg medan du kör. Så när du kör bekvämt på plana vägar kan du köra bilen med det mer bränslesnåla 2x2-läget. Men så fort du vill köra i terräng eller om vägförhållandena försämras kan du enkelt växla till 4WD för bättre grepp och kontroll.

Ställ in din egen hastighetsgräns så kommer Raptor att hålla sig till den

Hastighetsbegränsaren ingår i farthållarfunktionen och gör att du kan ställa in din valda maxhastighet. Sedan håller sig fordonet inom den gränsen så att du kan koncentrera dig på vägen istället. När du behöver åka fortare trycker du bara på gasen för att åsidosätta systemet.

Ford Ranger Raptor front LED headlights close up

Strålkastare som aktiveras automatiskt vid behov

Nya Ranger har kraftfulla Xenonstrålkastare som känner av förändringar i ljusförhållandena. Då aktiveras de automatiska strålkastarna vilket gör det både lättare och säkrare att köra.

Håller dig inom hastighetsgränsen

Intelligent hastighetshjälp är utformad för att förbättra din farthållningskontroll så att du kan koncentrera dig på vägen. Först känner den framåtriktade kameran automatiskt igen den aktuella hastighetsbegränsningen. Om systemet är aktiverat reglerar det sedan din högsta hastighetsinställning efter den gällande begränsningen.

*Det är fortfarande förarens ansvar att säkerställa att hastighetsgränserna hålls.

Gold Ford Ranger Raptor driving on bridge

Ser de vägskyltar du annars kanske missar.

Oavsett om skyltarna är placerade vid sidan av vägen eller ovanför den, om de är permanenta eller tillfälliga, så kan skyltigenkänningen identifiera dem. Symboler för hastighetsbegränsning och förbjuden omkörning visas på instrumentbrädan för att varna dig för ändrade trafikregler.

Ford SYNC med räddningstjänst

Om olyckan skulle vara framme och krockkudden utlöses, eller bränslepumpen inaktiveras, kan den här tekniken se till att en parkopplad och uppkopplad Bluetooth® mobiltelefon automatiskt ringer 112 åt dig. Du kan välja att avbryta uppringningen eller genomföra samtalet om det skulle behövas. Systemet är även framtaget för att delge dig kritisk information, som dina GPS-koordinater, även om du inte kan.

Top