Home > Transportbilar & Pickups > RANGER RAPTOR > Funktioner > Användarbarhet

Konstruerad för alla underlag

Helt nya Ford Ranger Raptor har utformats för att med lätthet ta sig an världens mest utmanande terränger. Ett unikt chassi av höghållfast, låglegerat stål har smitts för att möta kraven från de mest extrema terrängmiljöerna. Ett markfrigång på 281 mm kombineras även med möjligheten att vada genom 850 mm djupt vatten. Varje funktion är designad med syftet att till att Raptor ger en terrängkörningsupplevelse som ingen annan.

Ford Ranger Raptor with ladder frame chassis close up

En terrängkrigare

Ranger Raptors unika chassi med stegram har fått en ny konstruktion och förstärkts med höghållfast, låglegerat stål (HSLA) för att möta de hårda krav som terrängkörning innebär. Ranger Raptor-chassit har testats utförligt i några av världens tuffaste miljöer och ger maximal robusthet och prestanda.

Hög

Terränghinder är inget hinder för Raptor. En upphöjd design ger ett utrymme på 281 mm mellan pickupen och vad som än kommer i vägen.

Ford Ranger Raptor parked in the middle of mountains
Ford Ranger Raptor towing a boat

Imponerande dragkapacitet

Raptorn gör det inte bara enkelt för dig att ta dig an de tuffaste terrängutmaningarna. Du kan också frakta och dra de största och mest skrymmande lasterna.

Skyr inte vatten

Raptor plöjer sig fram i vattendjup där du skulle tveka att ge dig ut med en mindre bil. Med en vadarkapacitet på 850 mm bevisar den klart sin överlägsenhet både på land och genom vatten.

Ford Ranger Raptor wading through deep water
Ford Ranger Ranger close up on sports bar

Väcker uppmärksamhet

Sporttakräcken är tillgängliga med nya Ford Ranger Raptor och skapar en sportig profil som kräver en andra titt. Och med en inbyggd högt monterad lampa kan du också komma åt flaket även när det är mörkt.

Stadiga lastfästen för en säkrare last

Dessa DIN-kompatibla fästpunkter hjälper dig att se till att vad du än har i bakluckan är både säkert och skyddat.

Ford Ranger Raptor with open top showing tie down points
Ford Ranger Raptor showing lockable pickup box

Ett mångsidigt låsbart flak ger sinnesro

Flaket på nya Ford Ranger Raptor rymmer en europapall av standardtyp, alla de verktyg du behöver eller det du vill ha med på en campingtur över helgen. Den innehåller även ett flertal funktioner för att hålla lasten säker, vilka alla är DIN-kompatibla. Stadiga fästkrokar, ett inbyggt laststöd och utvändiga repskenor (på vissa modeller) ingår också. För ökad säkerhet och sinnesro kan baklämmen låsas och låsas upp manuellt.

Elkraft när du behöver den.

De fiffiga extrafunktionerna kan dessutom fungera som behändiga stöd i din företagsverksamhet. Eluttaget på 240 volt i förarhytten kan exempelvis komma väl till pass när du behöver ladda mobilen, datorn eller något arbetsredskap under resan.

Ford Ranger Raptor interior with 240V power socket close up
Top