FORD TRANSPORTBILAR

VI HÅLLER DITT FÖRETAG I RÖRELSE

Från målare till elektriker, budförare till räddningspersonal. Ditt arbete är viktigt för många. Därför är vi stolta över att stötta de som bygger vårt Sverige med Europas populäraste transportbilsprogram. Ford transportbilar kommer med toppmoderna drivlinor med uppdaterad prestanda och mindre utsläpp. Smarta SYNC 3 med FordPass Connect för en uppkopplad upplevelse och över 1000 valbara möjligheter att anpassa bilen efter just dina krav på bland annat passagerarplatser, karosslängd och takhöjd.

LÄS MER OM VÅRA TRANSPORTBILAR OCH AKTUELLA ERBJUDANDEN

PRISBELÖNT SÄKERHET

Ford Transit och Transit custom har fått utmärkelsen som två av de bäst presterande skåpbilarna i aktiv säkerhet, tilldelat av Euro NCAP i testet 19 best selling Vans in Europe.

I testet som representerade det dagliga arbetet erhöll Transit och Custom guld respektive silver medalj. Transits trafikskyltsigenkänning registrerades med den enda perfekta poängen under hela evenemanget, och Euro Ncap erkände Fords teknik gällande krockavvärjning med fotgängaravkänning som en tydligt klassledande funktion.

Alla Transits säkerhetsfunktioner är utformade och granskade för att leverera service på högsta nivå, hålla dig, din last och andra trafikanter säkra. Och hjälper till att hålla ditt företag på vägen.

FORD BUSINESS LEASE

Ford Business Lease är ett helt nytt sätt att ha företagsbil genom Ford. Allt sker online, från bilinköp till körjournal och fakturahantering. Ford Business Lease - ett samarbete med Unifleet AB - erbjuder företagsbil online, en paketering med operationell leasing där restvärdet, service, försäkring och kostnader för vinterhjul, skifte och förvaring garanteras.

Har du flera bilar i din vagnpark och intresserad av en helhetslösning? Då kan vi hjälpa dig. För större vagnparker erbjuder vi både finansiell och operationell leasing och anpassar lösningen efter ert företags behov.

ELEKTRIFIERADE TRANSPORTER

Ford erbjuder ett stort utbud av laddbara, elektrifierade transportbilar. Fördelarna med laddbara bilar för företaget är många, inte minst den lägre miljöpåverkan som kommer med ett lågt CO2 -utsläpp.

Du har väl inte missat nya, helt eldrivna Ford E-TransitE-Transit är det senaste tillskottet i Fords växande familj med elektriska fordon och inleder en ny era för den ikoniska Transit-skåpbilen. Med en räckvidd upp till 402 km i stadskörning*, 15,1 kubikmeter lastutrymme och snabbladdning klarar den de flesta transportutmaningarna samtidigt som den uppfyller hållbarhetsmålen. 

HVO100 KOMPATIBEL

Hydrerad Vegetabilisk Olja (HVO), även känd som förnybar diesel, kan användas i Fords transportbilar istället för vanlig diesel. Utan några förändringar i köregenskaperna.  Dieselmotorer som använder HVO startar lättare vid låga temperaturer. Den kan även blandas med vanlig diesel i din bränsletank, så det är inga bekymmer om det inte finns HVO i närheten.

HVO är baserat på förnybara råvaror i form av bland annat vegetabiliska oljor, spilloljor och avfalls och restprodukter från exempelvis livsmedelsproduktion och etanolproduktion. Jämfört med konventionella fossila bränslen kan HVO bidra till förbättringar av luftkvaliteten och minska växthusgaser med upp till 90 procent jämfört med vanlig diesel. Tack vare framställningsprocessen är HVO både renare och har en längre hållbarhet.

VÄLJ DIN PÅBYGGARE

Skräddarsy din Ford Transportbil med hjälp av våra samarbetspartners. Fords Påbyggnadspartner hjälper dig med både inredning och påbyggnad, alltid till högsta kvalité och konkurrenskraftiga priser. En smart lösning för dig som har ett specialiserat arbete eller bara vill få ordning och reda i bilen.

Vi förser alltid våra partners med rätt utbildning och tydliga instruktioner kring hur de ska arbeta med Ford. Därmed säkerställer vi att varje företag i vårt rikstäckande nätverk arbetar mot samma standard, med samma höga kvalité. Oavsett din affärsidé kan du vara säker på att vi hittat företagen som hjälper dig att uppnå dina mål.

FORD PÅBYGGNATIONER - VI GÖR DIN BIL SMARTARE

Gör din bil ännu bättre! Vi anpassar, bygger om och utvecklar våra fordon tillsammans med våra partners. Våra arbetsklara transportbilar ger en kostnadseffektiv lösning och ett brett utbud oavsett affärsbehov. Vi har lösningar som kan specialanpassas till varje bransch, och vårt modellutbud täcker alla behov som matchar en avancerad funktionalitet med stil och praktiska funktioner längtar efter att börja jobba.

FORDS KVALITETSÄKRING QVM

Fords Qualified Vehicle Modifier (QVM) är Fords kvalitetsäkring för att säkerställa att byggnationer av fordon görs på rätt sätt - enligt Fords påbyggaranvisningar. Därmed är företaget godkänt för monteringar på Fords olika modeller.

PÅBYGGARPARTNERS

Vänd er till våra påbyggarpartners, specialiserade på Fords transportbilar, när ni vill bygga om er bil. De har ett enormt sortiment inom påbyggnationer och unika egenskaper som anpassas till era önskemål.

Tillbehör

Trucker

KW Parts

Byggnationer

Rask & Björck i Billesholm

Ydre skåp

SERVICE

VÅR SERVICE SÄTTER DIN VERKSAMHET FRÄMST

Våra mekaniker är specialutbildade av Ford för att klara de specifika kraven vad gäller teknisk standard och kvalitetsstandard för kommersiella fordon och bilflottor. Vi arbetar med snabba på diagnoser och reparationer för att säkerställa att du är tillbaka på vägen så snabbt som möjligt.

ALLTID NÄRA DIG

Du har aldrig långt till en av Fords auktoriserade verkstäder, vi finns på närmare hundra orter från Ystad i söder till Kiruna i norr. De flesta Fordverkstäder har tillgång till besiktningsmöjligheter. Vi har även verkstäder som erbjuder en utökad service som exempelvis inspektioner på plats och förlängda öppettider. 

NYCKELFUNKTIONER

Det finns många skräddarsydda tjänster du kan utnyttja när du köpt en transportbil från Ford. 

PRIORITERING AV ARBETE

 • Vi prioriterar din reparation om du råkar ut för en oplanerad bärgning.
 • Leverans av heltäckande och brådskande tekniskt stöd vid behov.
 • Effektiv tillgänglighet och leverans av speciella Fordreservdelar.

BRETT ÅTERFÖRSÄLJARNÄTVERK

 • Många verkstäder, närmre hundra st från Ystad till Kiruna 
 • Mobila servicebilar (begränsad tillgänglighet).
 • Tillgång till bilbesiktningsmöjligheter.
 • Alternativ transport, inklusive upphämtning och återlämning (finns på vissa orter).

ENKELT OCH BEKVÄMT 

 • Kostnadsfri vägassistans i Sverige och Europa. 
 • Våra Nationella Serviceavtal är utformade för att passa olika verksamheters behov.
 • Förlängd garanti för att säkerställa fortsatt trygghet och sinnesro.

KVALITET & EXPERTIS 

 • Kvalificerade och kunniga mekaniker som är specialutbildade på Fords transportbilar.
 • Specialutrustning för Ford av högsta kvalitet används för alla komplexa problem.
 • Kostnadsfria hälsokontroller av ditt fordon med återkoppling via film (i mån av tillgänglighet).

FORDS NATIONELLA SERVICEAVTAL

Med Ford Serviceavtal kan ni både planera och reducera verksamhetens kostnader för service. Ni slipper obehagliga överraskningar och får en fast och tydlig prissättning för de servicetillfällen som bilen behöver under de första åren. 

NYTT LÄGRE PRIS - SERVICE FRÅN 1 KR/MIL

För transportbilarna Custom och Transit erbjuder vi just nu service för 1 krona per mil för avtalen som täcker de vanligaste körsträckorna på 3 år. Läs mer om service från 1 kr milen här!

HITTA DIN ÅTERFÖRSÄLJARE