TRANSIT MINIBUSS

Förstklassig design. Byggd för komfort och tillförlitlighet. När din minibuss är fullastad och du kör långa sträckor, är det viktigt att du och dina passagerare har det så bekvämt som möjligt. Det är därför Transit Minibuss är utrustad med avancerad teknik och smarta funktioner som garanterar maximal komfort oavsett var du sitter. Såsom FordPass Connect fordonsmodem, som låter dig få tillgång till en mängd användbara anslutningsfunktioner genom FordPass-appen.

Teknik med ett syfte

Transit minibuss är fullpackad med avancerad teknik som är utformad för att förbättra din körupplevelse varje gång du sätter dig bakom ratten. Från att öka din medvetenhet på vägen till att förbättra effektiviteten och även göra långa körningar mindre stressiga. Den intelligenta adaptiva farthållaren kan till exempel göra långa resor på motorvägen mindre långtråkiga och bidra till att förbättra effektiviteten. De olika körlägena (normal, halka, bogsera) och det nya EcoMode gör att du kan ändra prestandan efter uppgift och förutsättningar. Det finns också ett avancerat informationssystem för döda vinkeln, en främre vidvinkelkamera och en bakre kamera som alla bidrar till att förbättra din medvetenhet på vägen. 

En mer intelligent farthållare

Ställ in din egen hastighet med den intelligenta adaptiva farthållaren. Systemet kan identifiera den rådande hastighetsgränsen och automatiskt hålla din valda hastighet inom den upptäckta gränsen. Avancerad radarteknik skannar efter långsammare trafik framför dig och kan automatiskt justera din hastighet för att bibehålla ett förinställt avstånd till bilen framför. När trafiken har lättat kommer ditt fordon att återgå till den valda hastigheten

Enklare och säkrare att backa

Trafikkoner, cyklar, låga murar ... backkameran visar allt som kan finnas bakom dig på en skärm som är inbyggd i mittkonsolen. Systemet visar allt sådant som du annars kanske missar, men hjälper dig samtidigt att parkera med virtuella linjer som hjälper dig in i smala parkeringsfickor. Kameran aktiveras automatiskt när du lägger i backen. 

Ser vad som kommer från båda håll 

En liten panoramakamera fram ger en tvådelad skärmbild på bilens multifunktionsskärm så att du kan se fordon, cyklister eller fotgängare på båda sidor om bilen. Denna främre vidvinkelkamera är ovärderlig när du ska ta dig ut ur ett trångt parkeringsutrymme eller ut på en vältrafikerad väg med begränsad sikt.

Parkering utan stress

Den aktiva parkeringshjälpen i Transit minibuss gör det enklare än någonsin att parkera Systemet identifierar en parkeringsplats av rätt storlek och styr automatiskt in eller ut dig, medan du kontrollerar pedalerna och växlarna. och det är lika lätt att parkera i vinkelräta som parallella parkeringsrutor. Avståndssensorer fram, bak och på sidan hjälper dig att avgöra avståndet mellan ditt fordon och eventuella hinder runt bilen. När ett föremål upptäcks av sensorerna utlöser de en signal som både syns och hörs och som blir starkare ju närmare du kommer. 

Teknik som ser det du inte kan se

Döda vinkeln-systemet (BLIS) använder radarsensorer för att upptäcka fordon som kan vara dolda i din döda vinkel. När ett fordon dyker upp i din döda vinkel varnar systemet dig med en orange lampa som syns tydligt i backspegeln. Varning för korsande trafik samverkar med döda vinkeln-informationssystemet och varnar dig för fordon som närmar sig när du backar ut ur ett parkeringsutrymme och har begränsad sikt.

Upptäcker fordon du kanske inte ser

Systemet varning för korsande trafik är en del av döda vinkelövervakningssystemet. När du backar ut ur ett parkeringsutrymme och har begränsad uppsikt över trafiken kan funktionen upptäcka och varna för korsande fordon genom att ge en varningssignal. Funktionen tänder dessutom en lampa i sidospegeln (den högra eller den vänstra beroende på den annalkande trafikens riktning), och visar samtidigt en varning på bildskärmen.

Byt läge efter vägförhållandena

Med de olika valbara körlägena kan du anpassa hur Transit hanterar ett visst jobb eller en viss terräng. Välj mellan normal, halka, lera, bogsera och för maximal bränsleeffektivitet, det nya EcoMode-läget.

Ett avancerat system som hjälper dig att hålla dig kvar i rätt körfält.

Filhållningssystemet använder en framåtriktad kamera för att läsa av om du råkar glida ur filen av misstag. Filhållningssystemet ger dig lätt styrhjälp för att leda tillbaka dig i rätt körfält. Om du kör upp på filmarkeringen eller vägrenen varnar systemet dig genom att ratten börjar vibrera och en varning visas på skärmen. Tekniken avaktiveras automatiskt vid hastigheter under 64 km/h och den kan även stängas av manuellt.

Servostyrning som reagerar på alla situationer

Elektrisk servostyrning ger varierande hjälp beroende på fordonets hastighet, samtidigt som den hjälper till att förbättra bränsleekonomin genom att använda elektrisk kraft istället för att dra kraft från motorn. 

Nya LED-strålkastare tillför både stil och god sikt

Den avancerade och mycket energieffektiva belysningen ger nya Transit ett utseende som skiljer den från mängden och hjälper dig synas ordentligt både i dagsljus och i mörker. Det automatiska helljuset (Auto High Beam) är en användbar hjälp vid nattkörning, som tillfälligt slår ned dina strålkastare när det känner av annalkande trafik eller en bil framför, så att du hindras från att blända andra förare. Därefter återgår funktionen automatiskt till helljus igen så att du får maximal sikt.

Förarvarningssystemet varnar dig när du börjar bli trött

Förarvarningssystemet övervakar ständigt ditt körbeteende och är utformat för att upptäcka förändringar som kan ha orsakats av trötthet. Om systemet upptäcker att du verkar vara mindre pigg visas en varningsikon på displayen som rekommenderar dig att ta en paus. Om din uppmärksamhet ytterligare avtar upprepas meddelandet i kombination med en signal.

Sidovindstabilisering

Hjälper föraren att stanna kvar i sitt körfält under vindstarka förhållanden, genom att använda det elektroniska stabilitetskontrollsystemet som känner av när fordonet påverkas av stark sidovind.

Lampor som ger bättre sikt kvällstid

Om du blinkar och svänger in på en väg eller kör in på en parkeringsruta tänds en lampa automatiskt i strålkastaren (i kurvans insida) och lyser upp den sidan av vägen för att ge dig bättre sikt genom kurvan.

Extra kontroll vid backstart

Backstartshjälpen Hill Start Assist hindrar dig tillfälligt från att rulla bakåt när du startar i motlut. Systemet fungerar genom att det behåller trycket till bromssystemet i ytterligare 2–3 sekunder, så att du får mer tid och kontroll när du flyttar foten från bromspedalen till gasen. Det är också praktiskt när du stannar och startar på hala ytor.

Teknik som förhindrar att du kör åt fel håll

Varning för körning åt fel håll i nya Transit minibuss hjälper till att förhindra att du oavsiktligt kör åt fel håll på en motorväg eller dubbelriktad gata. Det kan vara särskilt användbart när du befinner dig i ett land där man kör på andra sidan vägen jämfört med i ditt hemland. Systemet använder en kombination av vägmärkesigenkänning och GPS-information för att läsa av om du kör in på en avfartsväg i fel riktning. Om en sådan situation uppstår avger systemet en varningssignal och visar en röd "enkelriktad"-symbol samt ett meddelande om att "kontrollera körriktningen".

Ett smartare sätt att förflytta människor

Transit minibuss har byggts för att du ska kunna förflytta människor mer effektivt. Ett stort antal kraftfulla och effektiva nya motorer har kombinerats med avancerade växellådor för följsam prestanda och lägre utsläpp. Det finns också ett stort urval av smarta bränslebesparande tekniker som hjälper till att hålla tankningen nere på ett minimum.

Ny avancerad motorteknik

Transit minibuss med en serie avancerade 2,0-liters Ford EcoBlue dieselmotorer är mer kraftfull och mer effektiv än någonsin tidigare. Transit minibuss finns med en förfinad tung lastbilsmotor (HDT) för att maximera prestandan. Med upp till 170 Hk med manuell växellåda eller automatlåda kommer du garanterat hitta en som möter dina specifika behov. Vilken du än väljer lever varje motor även upp till de stränga utsläppskraven enligt Euro HDT 6.0. 

En sofistikerad tioväxlad automatlåda

Med den nya avancerade tioväxlade automatlådan ger Transit minibuss exceptionell acceleration och oslagbar bränsleeffektivitet. Den använder även adaptiv växelstyrning i realtid som gör att växellådan anpassar sig efter ändrade körförhållanden. Så oavsett om du kör på motorvägen eller i svår och lerig terräng kommer du alltid ha rätt växel vid rätt tillfälle.

Bränslesparande växellåda med 6 växlar

Nya Transit minibuss är utrustad med en sexväxlad manuell växellåda som gör den både mer ekonomisk och mer effektiv. När du har nått tillräckligt hög fart sätter du bara in den sjätte växeln så kommer du att spara på bränslet medan du kör i den valda hastigheten. Du kommer även snart att märka hur snabba och jämna växlingarna är.

Hjälper dig att köra effektivare

Det innovativa Ford EcoGuide-systemet utvärderar kontinuerligt effekterna av ditt körbeteende baserat på fordonets bränsleförbrukning. Systemet analyserar din hastighet, växling, bromsning och förväntningsnivåer plus antalet korta och långa resor du gör. EcoGuide matar sedan tillbaka denna information via en display på instrumentpanelen. Målet är att uppmuntra dig att köra mer effektivt, minska bränsleförbrukningen och spara pengar under fordonets livslängd.

Använd mindre bränsle med Auto-Start-Stop

När du stannar vid trafikljus eller om bilen går på tomgång i en kö kan den här tekniken automatiskt slå av motorn. När du vill köra släpper du bara upp kopplingen och lägger i ettan som vanligt, eller trampar på gaspedalen om bilen är automatväxlad, så startar systemet igen. Auto-Start-Stop är särskilt effektivt i stadskörning där bränsleförbrukningen kan sänkas med upp till 10 %.

Däck som kan förbättra effektiviteten

Däck med lågt rullmotstånd på Transit minibuss är utformade för att minska den energi som krävs för att få däcken att rulla. Det innebär att det krävs mindre kraft för att sätta bilen i rörelse och bränsleförbrukningen minskar under hela bilens livslängd.

En tillsats som avlägsnar föroreningar

Ett selektivt katalytiskt reduktionssystem (SCR) använder AdBlue®, en urea- och vattenbaserad vätska för att omvandla NOx-utsläpp i avgaserna till kväve och vatten. Ett partikelfilter minskar sedan mer än 99 % av de fasta partiklarna i utsläppen från bilens avgassystem. För att fungera måste AdBlue®-tanken på din Ford EcoBlue 2.0-dieselmotor vara fylld med AdBlue®-vätska. Varningslampor tänds när vätskenivån blir för låg.

Accelerationskontroll hjälper dig köra mer bränslesnålt

Detta innovativa tillval styr accelerationshastigheten och anpassar den efter om din bil är lastad eller olastad. Som en konsekvens av detta kan du sänka din bränsleförbrukning med upp till 15 %, beroende på din körstil. Tekniken kan också minska slitaget på bland annat motor, bromsar och däck.

Ladda ditt batteri mer effektivt

Till skillnad från traditionella system laddar det regenerativa laddningssystemet endast batteriet när det behövs och undviker, om möjligt, att göra det när du trycker på gasen. Det bidrar till att spara ännu mer bränsle och att ytterligare minska utsläppen.

Bekväm och uppkopplad

När din minibuss är full och du kör långa sträckor är det viktigt att du och dina passagerare känner er så bekväma som möjligt. Därför är Transit minibuss fullmatad med avancerad teknik och smarta funktioner som garanterar maximal komfort oavsett var du sitter.

Appen för anslutna fordon

FordPass-appen är designad för fordon utrustade med ett FordPass Connect-modem och gör det möjligt för dig att aktivera ditt modem och få tillgång till en rad användbara funktioner.  Kontakta din Fordåterförsäljare för att se om din nuvarande Ford är kompatibel.

Nyckeln till en mer ansluten värld

Transit Minibuss finns med ett FordPass Connect-modem1. Systemet låser upp en rad kraftfulla fördelar, inklusive upp till 4G WiFi2för upp till tio enheter, och trafikuppdateringar i realtid3levereras direkt till ditt SYNC 3-navigationssystem. 

Handsfree med SYNC 3

SYNC 3 är vår mest avancerade modell hittills. Snabbare och enklare att använda, med förbättrade röstkommandon och fler funktioner. Den nya kontrollpanelen har större knappar som underlättar användningen och färgpekskärmen på åtta tum har nu samma "nyp-och-svep-funktion" som den som finns i smartmobiler och surfplattor för en mer intuitiv navigering. SYNC 3 erbjuder nu även funktioner som AppLink, Apple CarPlay och Android Auto för att visa din data från din smartphone på pekskärmen.

Plats för upp till 18 personer

Transit minibuss finns med upp till 18 sittplatser. Tack vare att lutningsbara ryggstöd och armstöd har monterats som standard i alla fordon i Trend- och Limited-serien kan dina passagerare luta sig tillbaka, slappna av och njuta av resan. Till det ergonomiska förarsätet finns tillval som armstöd och korsryggstöd. De är dessutom uppvärmbara och elektriskt justerbara på tio olika sätt. Så att du enkelt hittar den idealiska körpositionen. Dessutom kan sätet lätt justeras om för att passa olika förare.

Mer utrymme för bagage

Bagagehyllorna gör att interiörutrymmet kan utnyttjas på bästa sätt. Tack vare bagagehyllorna finns det fler förvaringsalternativ för dina passagerare. LED-läslampor finns som standard och gör långa nattresor mer bekväma.

Ställ in olika temperaturer för dig och dina passagerare

Med elektronisk klimatanläggning med två temperaturzoner kan du välja olika temperaturer för dig fram och dina passagerare bak. 

Ford Easy Fuel – för idiotsäker tankning

Med den här behändiga funktionen är det nästan omöjligt att fylla på fel bränsle, för om det är fel munstycke passar det helt enkelt inte. Och eftersom Ford Easy-Fuel är ett locklöst system behöver du aldrig hålla i ett smutsigt tanklock igen.

Öppningsbara bakre sidofönster

Det tonade fönsterrutorna är standard och passagerare på fjärde raden kan njuta av komforten och ventilationen från ett öppningsbart fönster i sidodörren.

Quickclear avlägsnar snabbt snö och is från vindrutan

Denna smarta funktion är utformad för att du ska komma iväg snabbt på frostiga morgnar. Med en enkel knapptryckning så hettas ultratunna trådar upp som tar bort is, imma och fukt från vindrutan samt isar av torkarbladen.

Gummigolv som är lätt att rengöra

Det specialdesignade, halksäkra gummigolvet bidrar till att din Transit minibuss ser lika bra ut som den dag du köpte den. Det skyddar golvet från leriga stövlar, spillda drycker, tungt bagage och allt annat som passagerarna tar med sig in. Det är enkelt att torka rent också, så det blir lättare att hålla interiören ren.

Sidobackspeglar som skyddar sig själva.

För att undvika oavsiktliga skador fälls de eldrivna infällbara backspeglarna automatiskt in när du har parkerat. När de är infällda skyddar de också de stilfullt inbyggda körriktningsvisarna.

Vindrutetorkare som automatiskt anpassar sig efter regnet

Vindrutetorkarna med regnsensorer utlöses när de känner av fukt på vindrutan och justerar sedan hastigheten så att de klarar av alla sorters väder som du utsätts för. Du kan till och med välja mellan flera känslighetsnivåer som avgör hur mycket fukt som får ansamlas innan vindrutetorkarna aktiveras.

Hjälper till att hålla dig och dina passagerare säkra

Transit minibuss har en rad smarta säkerhetstekniker och skyddssystem som utformats för att skydda dig, dina passagerare och din bil. Vissa av dessa funktioner hjälper till att skydda er om en olycka inträffar, medan andra minskar risken för att en olycka inträffar.

Ett system som kan hjälpa till att skydda fotgängare

Krockavvärjning med fotgängaravkänning använder radar och kamerateknik för att skanna av vägen framför dig. Om en kollisionsrisk med ett fordon eller en fotgängare upptäcks blir du varnad. Om du inte reagerar i tid kan systemet automatiskt slå till full bromsverkan för att hjälpa till att minska risken för, eller helt eliminera, vissa allvarliga frontalkrockar. 

Behåll kontrollen oavsett förhållandena

Elektronisk stabilitetskontroll (ESC) övervakar ständigt bilen medan du kör. Systemet känner av om din bil förlorar greppet och kan då automatiskt balansera bromskraften mellan varje enskilt hjul för att stabilisera det. Med hjälp av de avancerade sensorerna i ABS- och antispinnsystemen övervakar det hur fordonet rör sig på vägen.

Hjälper dig behålla kontrollen

Kurvtagningsregleringen (Curve Control) känner av när en förare tar en kurva för hastigt och kan snabbt minska motorns vridmoment (och bromsa varje enskilt hjul individuellt) för att behålla kontrollen över bilen.

Kontinuerligt skydd mot vältning

Fords unika krängningsgradssensor hjälper krängningshämmaren, Roll Stability Control, att hålla däcken på marken, särskilt då tyngdpunkten är hög eller när man kör i utåtlutande kurvor.

Maximalt grepp med minimal ansträngning

Ett avancerat Traction control system eliminerar överdrivet hjulspinn och ger dig bästa möjliga grepp, prestanda och stabilitet, precis när du behöver det som mest. Systemet övervakar och justerar kontinuerligt kraften som levereras till fordonets enskilda hjul, vilket säkerställer maximal kontakt och grepp när du accelererar.

Håller din släpvagn i en rät linje

Trailer Sway Control upptäcker ”självsvängning” eller släpvagnsgungning och sänker fordonets hastighet för att lösa problemet, vilket ger dig mer kontroll när du kör med släp. Systemet bromsar bilen genom att minska motorns vridmoment och gradvis öka bromstrycket på alla hjul.

Krockkuddar för förar- och främre passagersätet, sidokrockkuddar och krockgardiner

Transit minibuss finns med plåtjalusi samt krockkuddar vid förarplatsen, passagerarsätet och i sidorna. Avancerade sensorer finns också placerade på strategiska ställen i fordonet för att säkerställa snabb och kontrollerad respons. Om du vill stänga av din passagerarkrockkudde, om till exempel ett spädbarn eller småbarn reser i en bakvänd bilbarnstol, slår du bara av en brytare för att inaktivera den. För att påminna dig markeras denna "off"-status med ett ljus i instrumentpanelen.

Säkra och skydda din Transit från tjuvar

Thatcham kategori 1 är ett sofistikerat larmsystem som aktiveras automatiskt när du dubbellåser bilen och en kraftig larmsignal utlöses vid inbrott, om fordonet lyfts, eller om rörelsesensorerna känner av rörelse inuti bilen. Tekniken har även till syfte att förhindra bortbogsering av fordonet i onödan. 

Fjärrstyrt centrallås med barnsäkra dörrlås

Transit minibuss har fjärrstyrt centrallås. Alla lås har ett manipuleringssäkert skydd som gör att de inte kan brytas upp med våld. Med den här behändiga funktionen låses alla dörrarna automatiskt så snart bilen sätts i rörelse. Systemet ingår som standard och du kan sätta igång det och stänga av det på instrumentklustret. För att underlätta räddningsarbetet är skåpbilarna utrustade med en upplåsningsfunktion som automatiskt aktiveras beroende på hur allvarlig krocken är.

Tidig varning om ett däck börjar läcka

Om något av däcken börjar tappa trycket under färden varnar övervakningssystemet för däcktrycket dig omedelbart genom att en ikon tänds på instrumentpanelen.

Byggd för att hålla länge

Transit minibuss är byggd för att vara bekväm, mångsidig och, viktigast av allt, pålitlig. I hela fordonet har material valts för sin hållbarhet och komfort. Förlängda serviceintervaller och långa garantier hjälper dig få ut mesta möjliga av din investering.

Enkel åtkomst

En extra bred sidodörr garanterar att passagerare och deras bagage alltid enkelt kan komma in i minibussen. Och för att göra åtkomsten ännu bekvämare kan dörren öppnas och stängas med en knapptryckning. 

Ta ett kliv upp

För att göra åtkomsten så lätt som möjligt för dina passagerare finns ett elstyrt fotsteg installerat som standard.

Anslut till ett av de praktiska eluttagen

Ett 150 watts, 250-volts eluttag (tillval) mellan förarsätet och det främre passagerarsätet kommer väl till pass för uppladdning av en bärbar dator eller annan utrustning och utan att någon specialadapter behövs.

Gör det enkelt att svänga varje gång

Transit minibuss svängradie är bara 13,3 meter, vilket gör den lätt att manövrera och svänga.

En lång rostskyddsgaranti ger extra trygghet

Som ett mått på fordonets kvalitetskonstruktion levereras nya Transit minibuss med tolv års rostskyddsgaranti som standard.

Lite extra skydd

Utformad för att komplettera fordonets exteriörstyling. Bakre stänkskydd hjälper till att skydda lacken mot småsten och vägstänk, minska uppbyggnad av lera och smuts och hålla din Transit minibuss under många år framöver.  

Behöver du dra extra last?

Om ditt arbete kräver en dragkrok kan du beställa en som ett fabriksmonterat tillval. Och om du märker att du behöver en dragkrok efter att du köpt ditt fordon är det enkelt att beställa en som tillbehör och få den professionellt monterad av din Ford-handlare. I båda fallen aktiveras svängkontrollen för släp (Trailer Sway Assist).

Förlängd Hjulbas (L4)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du veta mer? Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om det senaste från Ford.

ANMÄL DIG HÄR ›
Hedin Motor Company AB förbehåller sig rätten att ändra vart och ett av ingående villkor och förutsättningar vid valfri tidpunkt genom att publicera ändringarna på webbplatsen. Vi förbehåller oss därför rätten att när som helst göra ändringar beträffande specifikationer, färger och priser för modeller och produkter illustrerade och beskrivna på denna webbplats. Bilarna på bilderna kan vara extra utrustade. Med reservation för felskrivningar. Kontakta din närmaste Ford återförsäljare för löpande information.