Home > Personbilar > NYA TOURNEO COURIER > Funktioner > Säkerhet & Trygghet

Teknik som skyddar dig och gör din bil säker

Nya Tourneo Courier är utrustad med tekniker som är utformade för att skydda dig, dina passagerare och din bil. Vissa tekniker, som krängningshämmare och kontroll av släpvagnssvängning finns där för att hjälpa till att förhindra att olyckor inträffar över huvudtaget. Andra system, som nödbromshjälp, kan hjälpa dig att minska effekten av en olycka om den skulle inträffa.

Ford Tourneo Courier on motorway with ESC diagram

Förbättrad stabilitet vid svåra körförhållanden

Elektronisk stabilitetskontroll (ESC) övervakar ständigt bilen medan du kör. Systemet känner av om din bil förlorar greppet och kan då automatiskt balansera bromskraften mellan varje enskilt hjul för att stabilisera den. Med hjälp av de avancerade sensorerna i ABS- och antispinnsystemet (Traction Control System) övervakar det hur fordonet rör sig på vägen.

Förstärkt krockkuddssystem

Nya Tourneo Courier finns med plåtjalusi, förare-, passagerar- och sidokrockkuddar och ett förbättrat aktiveringssystem.

Aerial view of Ford Fiesta with inflated airbags
Detail of Ford Tourneo Courier front alloy wheel

Tidig varning om ett däck börjar läcka

Om något av dina däck börjar tappa trycket under färden, varnar däcktrycksövervakningssystemet (TPMS) dig omedelbart genom att en ikon tänds på instrumentpanelen.

Kontinuerligt skydd mot vältning

Fords unika krängningsgradssensor hjälper krängningshämmaren, Roll Stability Control, att hålla däcken på marken, särskilt då tyngdpunkten är hög eller när man kör i utåtlutande kurvor.

Roll Stability Control diagram
ISOFIX Child Seat Attachment detail

Håller barnen säkra

Nya Tourneo Courier är utformad för att se till att små barn alltid sitter tryggt och säkert under bilresan. Den har dessutom fyra bakre ISOFIX-fästpunkter för barnstolar så att du lätt kan montera två barnstolar.

Avancerade system för mer kontrollerad bromsning

ABS-systemet och den elektroniska bromskraftfördelningen (EBD – Electronic Brake-Force Distribution) ser tillsammans till att din bromsning blir mer effektiv. Nödbromshjälpen (EBA, Emergency Brake Assist) hjälper ditt fordon att uppnå maximalt effektiv bromsning i en nödsituation. Systemet styrs automatiskt genom ESP-systemet (Electronic Stability Control) som känner av hur mycket tryck du har lagt på bromsen och ökar det automatiskt vid behov. Om du bromsar häftigt gör nödbromssystemet att bromsljusen blinkar för att varna andra förare.

Ford Tourneo Custom driving up hill in forest
Trailer Sway Assist illustration

Håller din släpvagn i en rät linje

Trailer Sway Control upptäcker ”självsvängning” eller släpvagnsgungning och sänker fordonets hastighet för att hjälpa dig återfå kontrollen och underlätta körning med släp. Systemet bromsar bilen genom att minska motorns vridmoment och gradvis öka bromstrycket på alla hjul.

Två högeffektiva larmalternativ

Nya Tourneo Courier finns med ett kretslarmsystem som tillval, vilket går igång om dörrarna eller motorhuven öppnas med våld. Ett mer sofistikerat larmsystem i Thatcham kategori 1 finns också. Detta aktiverar automatiskt själv när du låser bilen och en kraftfull larmsignal utlöses vid inbrott, om fordonet lyfts, eller om rörelsesensorerna känner av rörelse inuti bilen.

Ett extra, oberoende reservlarm

En batteridriven backup-signal utgör ett sekundärt larmsystem som ingår i tillvalet Thatcham-larm. En siren sätts igång när larmet utlöses och eftersom det drivs med ett separat batteri aktiveras det även om någon kopplar bort bilbatteriet.

Ford Tourneo Custom parked next to modern wooden building
Top