Home > Personbilar > TOURNEO COURIER > Funktioner > Prestanda

Prestanda

Det är alltid bra att ha tillgång till lite extra prestanda, men inte om det blir för dyrt. Därför har Tourneo Couriers kraftfulla bensin- och dieselmotorer även konstruerats för att bruka märkbart mindre bränsle.

Få ut mesta möjliga av din motor

Den revolutionära nya trecylindriga 1,0-liters bensinmotorn EcoBoost som producerar 100 hk ger dig all den kraft du förväntar dig från en vanlig 1,6-liters motor, men 24% bättre bränsleekonomi och 25% lägre koldioxidutsläpp – endast 115 g/km med Auto-Start-Stop.

Kraftfulla och bränslesnåla dieselmotorer

Välj mellan en bränslesnål 1,5-liters Duratorq TDCi-motor, tillgänglig med antingen 75 eller 95 hk. Håll bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp på låga 3,7 liter/100km och 96 g/km med 1,5 liters Duratorq TDCi-motorn som ger 75 hk, utrustad med Auto Start-Stop och hastighetsbegränsare på 100km/h som tillval.

Ford TDCi Diesel engines
Blue Tourneo Courier parked outside building

Använd mindre bränsle med Auto-Start-Stop

När du stannar vid ett trafikljus eller om bilen går på tomgång i en bilkö kan den här tekniken automatiskt slå av motorn (utan att avbryta strömförsörjningen till viktiga system som luftkonditionering, radio och Ford SYNC). När du är redo att köra släpper du bara upp kopplingen och lägger i ettan som vanligt, eller trampar ner gaspedalen om bilen är automatväxlad, så startar systemet igen. Auto Start-Stop är särskilt effektivt i stadskörning där bränsleförbrukningen kan sänkas med upp till 10 % (stadscykel).

En bil som är enkel att vända

Tourneo Courier har en liten vändradie vilket innebär mindre stressfylld körning på smala gator med mycket trafik. Ratten behöver endast vridas 2,6 varv mellan ändlägena och kan svänga runt med en vändradie på endast 10,5 m (trottoarkant till trottoarkant).

 

Blue Tourneo Courier parked with front wheels slightly turned.
White Tourneo Courier side-on in city

Längre serviceintervaller för sänkta kostnader

Varje del och komponent i Tourneo Courier har utformats för att maximera hållbarheten och kunna gå längre utan att behöva underhåll. Det är därför som serviceintervallerna är satta till 3000mil, eller tolv månader.

Top