Home > Personbilar > NYA TOURNEO COURIER > Funktioner > Prestanda

Effektiv kraft

Nya Ford Tourneo Courier blandar givande kördynamik med oslagbar bränsleekonomi. Tourneo, utrustad med den flerfaldigt belönade 1,0-liters Ford EcoBoost-motorn eller vår 1,5-liters TDCI Ford Duratorq-motor, är konstruerad för att tillvara ta varje droppe bränsle var du än kör.

Ford Tourneo Courier 6 gear transmission close up

6-växlad växellåda som sparar på bränsle

Ny Tourneo Courier är utrustad med en 6-växlad manuell växellåda, vilket gör den mer ekonomisk och effektiv. När du når en tillräckligt hög hastighet, gå bara in i 6: e växeln.

Använd mindre bränsle med Auto-Start-Stop

När du stannar vid ett trafikljus eller om bilen går på tomgång i en bilkö kan den här tekniken automatiskt slå av motorn (utan att avbryta strömförsörjningen till viktiga system som luftkonditionering, radio och Ford SYNC). När du är redo att köra iväg släpper du bara upp kopplingen och lägger i ettan som vanligt så startar systemet igen. Auto Start-Stop är särskilt effektivt i stadskörning där bränsleförbrukningen kan sänkas med upp till 10 % (stadscykel).

Ford Tourneo Courier driving in old town next to shops

Få ut mesta möjliga av din motor

Den revolutionerande nya trecylindriga 1,0 liters bensinmotorn Ford EcoBoost ger dig all den kraft du kan förvänta dig av en traditionell 1,6 litersmotor, men med bättre bränsleekonomi och koldioxidutsläpp på låga 122 g/km. Alla vinner på det.

Top