Home > Personbilar > TOURNEO COURIER > Funktioner > Komfort

Komfort

Ibland är det de små detaljerna som gör störst skillnad. Med ett stort sortiment av intelligenta funktioner, avancerad teknik och smart förvaring kommer du och dina passagerare uppskatta skillnaden varje gång ni åker i din Tourneo Courier.

Ford SYNC. Avancerad handsfree-teknik

Med Ford SYNC kan du kontrollera din musik och ringa och ta emot samtal på mobilen med enkla, direkta röstkommandon. Du kan också använda röststyrning för att spela upp låtar från ett USB eller en MP3/iPod® eller när du strömmar musik från en Bluetooth®-kompatibel telefon. Systemet läser även upp dina inkommande textmeddelanden (beror på den mobiltelefon som är inkopplad).

Tourneo Courier interior with SYNC display
Tourneo Courier storage display for mobile phones

Smart förvaring för alla dina datorenheter

MyFord Dock är utformad för fastsättning av din gps, smarttelefon eller mp3-spelare, och har även en laddningsport för USB.

Bekväm, rymlig och flexibel

Sätena i Tourneo Courier är lika sköna och bekväma som de är praktiska och tåliga. Designen gör att de även är mycket flexibla. Till exempel kan baksätena delas 60/40 och fällas framåt ner i fotutrymmet vilket ger extra bagageutrymme.

Ford Tourneo Courier rear seats
rear adjustable package tray

Enkelt att organisera packningen

Med en justerbar bakre pakethylla är det enkelt att få ut det mesta av bagageutrymmet. I den övre positionen ger hyllan ett bagageutrymme som är större än i många andra bilar. I mittpositionen separerar hyllan större eller tyngre föremål från de mindre. Alternativt kan hyllan förvaras tätt mot baksätena, vilket ger ett helt öppet utrymme för vad du än behöver transportera.

Gott om plats

När du sträcker ut dig i kupén får du omedelbart en känsla för det generösa invändiga utrymmet. Här finns plats för dig, dina passagerare och allt bagage.

Front of car interior display
Tourneo Connect storage shelf under seat

Allt har sin plats

Kupén har inretts för att varje kvadratmillimeter ska kunna användas, inklusive utrymmet ovanför de två framsätena, där det finns en stor men diskret förvaringshylla.

Mer förvaringsutrymme inom räckhåll

En stor mittkonsol gör det möjligt att förvara allt som behövs för resan inom räckhåll men utom synhåll. Här finns plats för allt i A4-storlek (pärmar, skrivblock och böcker) och på vardera sidan av konsolen finns behändiga mugghållare.

large centre console storage displaying upright laptop in case
Tourneo Courier close-up of passenger seat

Gör det bekvämt för dig

Oavsett om resan är kort eller lång kommer du alltid att sitta bekvämt bakom ratten. Förarsätet är justerbart i sex riktningar, inklusive lutnings- och höjdjustering. Justerbart svankstöd och inre armstöd kan också ingå. Du kan dessutom välja uppvärmda säten till dig och din passagerare, som kan justera sitt säte i fyra olika riktningar.

Perfekt rattposition

Det är enkelt att hitta den perfekta körpositionen när det går att justera både höjd och avstånd på ratten.

Ford Tourneo Courier front of car interior
Tourneo Courier open centre console

Ett välkomponerat soundtrack

Det avancerade ljudsystemet har utformats för att söka den starkaste radiosignalen och leverera den bästa ljudkvaliteten vid resa. Systemet kan även hantera högtalare av bästa kvalitet, både bak, fram och i sidopelarna. Vilken musik du än gillar, och oavsett om du spelar upp den från USB eller via bilens eget underhållningssystem, så är Tourneo Courier det perfekta stället att lyssna den.

Vindrutetorkare som automatiskt anpassar sig efter regnet

Vindrutetorkarna med regnsensorer sätter automatiskt igång när de känner av fukt på vindrutan och justerar sedan hastigheten så att de klarar av alla sorters väder som du utsätts för. Du kan till och med välja mellan flera känslighetsnivåer som avgör hur mycket fukt som får ansamlas innan vindrutetorkarna aktiveras.

Red Tourneo Courier parked with front wipers
Man filling up blue Tourneo Courier car with petrol hose

Ford Easy Fuel – för busenkel tankning

Med den här behändiga funktionen är det nästan omöjligt att fylla på fel bränsle, för om det är fel munstycke passar det helt enkelt inte. Och eftersom Ford Easy-Fuel är ett locklöst system behöver du aldrig hålla i ett smutsigt tanklock igen.

Få en klar vindruta blixtsnabbt med Quickclear

Den här smarta funktionen har utvecklats för att hjälpa dig komma iväg snabbare kyliga morgnar. Med en enkel knapptryckning hettas ultratunna trådar upp som tar bort is, imma och fukt från vindrutan samt avisar torkarbladen. Systemet fungerar på några sekunder, även när det är minusgrader ute.

Frozen Tourneo Courier front window
Electronic Automatic Temperature Control menu

Ställ in den temperatur som passar dig

Med tillvalet elektronisk automatisk temperaturkontroll (EATC) kan du välja önskad interiörtemperatur som sedan bibehålls av systemet med hjälp av avancerad luftkonditionering.

Den inbyggda satellitnavigeringen på instrumentbrädan tar dig dit du ska

Det helintegrerade satnav-systemet har en 5"-färgskärm och DAB-ljud för tydliga röstinstruktioner. Systemet reagerar i realtid på väghastighet och de senaste trafikförhållandena så att du får mer korrekt uppskattade ankomsttider och färdinformation.

Tourneo Courier interior showing sat nav displaying navigation map
Top