Home > Personbilar > NYA TOURNEO COURIER > Funktioner > Förarhjälp

Njut av varje körning

Den nya kompakta men ändå rymliga Ford Tourneo Courier är byggd för att göra ditt liv enklare. Den rymliga och flexibla interiören är fullpackad med avancerad teknik, inklusive elektronisk servostyrning och en bakre kamera med sensorer för parkeringsavstånd. Dessa system samverkar gränslöst för att hjälpa dig hantera vardagen med trygghet.

Emergency Assistance SYNC logo

Ford SYNC med räddningstjänst

En viktig del av Ford SYNC är funktionen Emergency Assistance.Tooltip Om olyckan skulle vara framme och krockkudden utlöses, eller bränslepumpen inaktiveras, kan den här tekniken se till att en parkopplad och uppkopplad Bluetooth® mobiltelefon automatiskt ringer 112 åt dig. Du kan välja att avbryta uppringningen eller genomföra samtalet om det skulle behövas. Systemet kommer att kunna ge viktig information, till exempel GPS-koordinater, även när du inte har möjlighet att göra det.

Extra kontroll vid start i backe

Backstartshjälpen (Hill Start Assist) hindrar dig tillfälligt från att rulla bakåt när du startar i motlut. Systemet fungerar genom att det behåller trycket till bromssystemet i ytterligare 2,5 sekunder så att du får mer tid och kontroll när du flyttar foten från bromspedalen till gasen. Det är också användbart när du stannar och startar på hala ytor.

Ford Tourneo Courier driving up hill in forest
Ford Tourneo Courier front interior with rear camera close up

Krångelfri backning

Trafikkoner, cyklar, låga murar ... backkameran visar allt som kan finnas bakom dig på en skärm som är inbyggd i mittkonsolen. Systemet visar allt sådant som du kan tänkas missa, men hjälper dig också att parkera, genom att den visar virtuella linjer som hjälper dig in i den smalaste fickan. Kameran aktiveras automatiskt när du lägger i backen.

Tack vare sensorerna slipper du stressen när du parkerar

Främre och bakre avståndssensorer hjälper dig avgöra avståndet mellan ditt fordon och eventuella hinder bakom eller framför dig. När sensorerna upptäcker ett föremål utlöser de en signal som både syns och hörs och som blir starkare ju närmare du kommer.

Ford Tourneo Courier indicating parking sensors
Ford Tourneo Courier front with assisted steering detail

Servostyrning som hanterar alla situationer

Den elektriska servostyrningen (EPAS) anpassar sig automatiskt efter hastigheten och körförhållandena. Vid låg hastighet gör systemet att du lättare kan vrida på ratten med ökad manövreringsförmåga. När du behöver större kontroll vid högre hastighet blir styrningen istället trögare. Nu med avdriftskontroll tar EPAS även hänsyn till sidovindar och andra körförhållanden, medan aktiv vibrationskontroll minskar de oönskade vibrationerna i ratten.

Strålkastare som reagerar automatiskt

Automatiska strålkastare använder en sensor som känner av avtagande skymningsljus och plötsliga förändringar av ljusförhållanden. Det aktiverar de automatiska strålkastarna och underlättar för föraren att köra i mörker.

Ford Tourneo Courier front automatic headlights detail
Cruise Control with Adjustable Speed Limiter Device

Mindre tröttsamma enheter, mer ekonomiska resor

Kryssreglage gör att du kan bestämma en hastighet och behåller den tills du bromsar eller accelererar. Via växlar på ratten kan du också justera hastigheten medan du kör. Justerbar hastighetsbegränsare hjälper dig att spara bränsle, systemet minimerar sannolikheten för att du överstiger hastighetsgränsen.

Top