Home > Personbilar > TOURNEO CONNECT > Funktioner > Säkerhet & Trygghet

Sofistikerad trygghets- och säkerhetsteknik

Ford Tourneo Connect är utrustad med flera sofistikerade tekniker som är utformade för att skydda dig, dina passagerare och din bil. Det finns även smarta säkerhetssystem som är konstruerade för att se till att din bil och dina tillhörigheter är väl skyddade.

Ford Tourneo Connect detecting another car

Ett system som kan hjälpa till att skydda fotgängare

Pre-Collision Assist upptäcker fordon och fotgängare framför bilen. Det kan till och med upptäcka fotgängare som kan vara på väg att korsa ditt fordons färdväg. Systemet varnar dig om det upptäcker en möjlig kollision och om du inte reagerar bromsar det automatiskt bilen åt dig. Tekniken är utformad för att minska olyckornas svårighetsgrad eller helt och hållet undvika dem och fungerar vid hastigheter på upp till 80 km/h.

Förbättrad stabilitet vid svåra körförhållanden

Elektronisk stabilitetskontroll (ESC) övervakar ständigt bilen medan du kör. Systemet känner av om din bil förlorar greppet och kan då automatiskt balansera bromskraften mellan varje enskilt hjul för att stabilisera den. Med hjälp av de avancerade sensorerna i ABS- och antispinnsystemen övervakar det hur fordonet rör sig på vägen.

Ford Tourneo Connect with electronic stability control diagram
Ford Tourneo Connect with engaged airbags shown

Förstärkt krockkuddssystem

Tourneo Connect finns med gardin-, förar-, passagerar- och sidokrockkuddar. Avancerade sensorer finns också placerade på strategiska ställen i fordonet för att säkerställa snabb och kontrollerad respons.

Håller din släpvagn i en rät linje

Krängningshämmare för släpvagn upptäcker ”självsvängning” eller släpvagnsgungning och sänker fordonets hastighet för att lösa problemet, vilket ger dig mer kontroll när du kör med släp. Systemet bromsar bilen genom att minska motorns vridmoment och gradvis öka bromstrycket på alla hjul.

Ford Tourneo Trailer Sway Control
Ford Tourneo Connect front wheel close up

Avancerade system för mer kontrollerad bromsning

ABS-systemet och den elektroniska bromskraftfördelningen (EBD – Electronic Brake-Force Distribution) ser tillsammans till att din bromsning blir mer effektiv. Nödbromshjälpen (EBA, Emergency Brake Assist) hjälper ditt fordon att uppnå maximalt effektiv bromsning i en nödsituation. Systemet styrs automatiskt genom ESP-systemet (Electronic Stability Control) som känner av hur mycket tryck du har lagt på bromsen och ökar det automatiskt vid behov. Om du bromsar häftigt gör nödbromssystemet att bromsljusen blinkar för att varna andra förare.

Varning bakåt när du bromsar kraftigt

Nödbromsvarningssystemet (Emergency Brake Warning) gör att bromsbakljusen blinkar upprepade gånger för att varna andra förare när du gör en kraftig inbromsning.

Ford Tourneo Connect emergency brake lights on
Ford Tourneo Connect front wheel close up

Tidig varning om ett däck börjar läcka

Om något av dina däck börjar tappa trycket under färden, varnar däcktrycksövervakningssystemet (TPMS) dig omedelbart genom att en ikon tänds på instrumentbrädan.

Glöm aldrig säkerhetsbältet!

En påminnare om förarens säkerhetsbälte larmar om du glömmer att spänna fast dig, och är standard på alla modeller.

Ford Tourneo Connect seat belt reminder
ISOFIX Child Seat Attachments

Håller barnen säkra

Tourneo Connect är utformad för att se till att små barn alltid sitter tryggt och säkert under bilresan. Den har dessutom fyra bakre ISOFIX-fästpunkter för barnstolar så att du lätt kan montera två barnstolar.

Fjärrstyrt centrallås med barnsäkra dörrlås

Tourneo Connect har ett fjärrstyrt centrallås som är säkrare än någonsin. Du kan nämligen själv välja att öppna en enskild dörr medan de andra dörrarna förblir låsta, ända tills du aktiverar en kontakt i förardörren. Samma kontakt styr låsning och öppnande av alla fordonets dörrar. Alla dörrlås har ett manipuleringssäkert skydd som gör att de inte kan brytas upp med våld.

Ford Tourneo Connect Anti-Tamper Door Locks
Ford Tourneo Connect perimeter alarm

Två högeffektiva larmalternativ

Tourneo Connect finns med ett kretslarmsystem som tillval, vilket aktiveras om dörrarna eller motorhuven öppnas med våld. Ett mer sofistikerat larmsystem i Thatcham kategori 1 finns också. Detta aktiverar automatiskt själv när du låser bilen och en kraftfull larmsignal utlöses vid inbrott, om fordonet lyfts, eller om rörelsesensorerna känner av rörelse inuti bilen.

Ett extra, oberoende reservlarm

En batteridriven backup-signal utgör ett sekundärt larmsystem som ingår i tillvalet Thatcham-larm. En siren sätts igång när larmet utlöses och eftersom det drivs med ett separat batteri aktiveras det även om någon kopplar bort bilbatteriet.

Top