Home > Personbilar > TOURNEO CONNECT > Funktioner > Säkerhet & Trygghet

Säkerhet & Trygghet

Förutom att ha belönats med 5 stjärnor i betyg i Euro NCAP har Tourneo Connect en mängd sofistikerade tekniska lösningar för att skydda dig, andra trafikanter, fotgängare och själva bilen. Det finns till exempel system som automatiskt kan bromsa åt dig och ringa räddningstjänsten. Vissa tekniker kan låsa och låsa upp dörrarna separat, vilket gör det näst intill omöjligt att kopiera nyckelbrickan, och dessa kan slå larm även om batteriet har blivit frånkopplat.

Undvik kollisioner i låg hastighet

Den innovativa funktionen Active City Stop hjälper dig att undvika en krock i långsam trafik eller i hastigheter under 50 km/h. Tekniken fungerar så att den kontinuerligt mäter avståndet till fordonet direkt framför när det ligger inom en nära räckvidd. Om systemet känner av att bilen framför oväntat saktar in aktiveras bromsarna automatiskt.

Din släpvagn hålls säkert i linje

Trailer Sway Control upptäcker ”självsvängning” eller släpvagnsgungning och sänker fordonets hastighet för att lösa problemet, vilket ger dig mer kontroll när du kör med släp. Systemet bromsar bilen genom att minska motorns vridmoment och gradvis öka bromstrycket på alla hjul.

Tourneo Connect Trailer Sway Assist
Tourneo Connect Euro NCAP

5-stjärnig säkerhet

Bilen har belönats med 5 stjärnor av Euro NCAP, vilket är ett pålitligt bevis på dess förmåga att skydda dig och dina passagerare.

Top