Home > Personbilar > TOURNEO CONNECT > Funktioner > Prestanda

Diesel- och bensinmotorer utan kompromisser

Ford Tourneo Connect finns med den flerfaldigt belönade bensinmotorn Ford EcoBoost eller den uppgraderade dieselmotorn EcoBlue. Båda valen ger exceptionell prestanda och bränsleeffektivitet. Och när de kombineras med vår nya mer förfinande sexväxlad manuella växellåda eller åttaväxlade automatlåda kommer du att uppleva smidiga växlingar och mjukare resor.

Ford tourneo Connect engine diagram

1,5 EcoBlue dieselmotor

Våra TDCI-dieselmotorer med 75, 100 eller 120 hästkrafter imponerar med sin förfinade kraft och suveräna effektivitet. På stadsgator eller på långa resor på motorvägen är deras smidiga vridmoment ovärderliga i backar eller vid omkörning.

1,0 Ford EcoBoost bensinmotor

Med turboladdning, direktinsprutning och variabel ventiltid ger våra flerfaldigt belönadeTooltip Ford EcoBoost-motorer samma prestanda som större motorer men med mycket bättre bränsleekonomi och lägre utsläpp.

Ford EcoBoost engine diagram
Interior of Ford Tourneo with SelectShift automatic transmission detail

En ny sofistikerad åttaväxlad automatlåda

Tourneo Connect har en avancerad ny automatlåda. Den är skapad från grunden med förbättrad acceleration och supermjuka växlingar för att förbättra din körupplevelse, optimera bränsleeffektiviteten och maximera prestandan i din bil.

Använd mindre bränsle med Auto-Start-Stop

När du stannar vid ett trafikljus eller om bilen går på tomgång i en bilkö kan den här tekniken automatiskt slå av motorn (utan att avbryta strömförsörjningen till viktiga system som luftkonditionering, radio och Ford SYNC). När du är redo att köra släpper du bara upp kopplingen och lägger i ettan som vanligt, eller trampar ner gaspedalen om bilen är automatväxlad, så startar systemet igen. Auto Start-Stop är särskilt effektivt i stadskörning där bränsleförbrukningen kan sänkas med upp till 10 % (stadscykel).

Interior of Ford Tourneo with auto start stop detail
Top