Home > Personbilar > S-MAX > Funktioner > Prestanda

Prestanda och effektivitet

Den tiden är förbi när du tvingades välja mellan kraft och effektivitet. I S-MAX får du en perfekt kombination av båda tack vare innovativ konstruktion och teknik som systemet Auto-Start-Stopp.

Ford EcoBoost engine

Ford EcoBoost

Ford EcoBoost bensinmotoralternativ använder en kombination av direktbränsleinsprutning och turboladdning för att leverera enastående prestanda och ekonomi:

En ny 1,5 L Ford EcoBoost bensinmotor lägger till det revolutionerande Ford EcoBoost-sortimentet. Kraftigt nedsatt från 1,6L Ford EcoBoost, ger motorn utmärkta utsläpp och bränsleekonomi tillsammans med 160PS kraft. Ett ännu starkare 2,0-liters Ford EcoBoost-alternativ ger en imponerande 240PS.

En rad olika dieselalternativ

Föredrar diesel? En avancerad 2.0L TDCi ger dig möjlighet att välja mellan fyra effektalternativ: 120hk, 150hk, 180hk och en bi-turbo på 210hk. Alla erbjuder teknik för att förbättra kraft, vridmoment och ekonomi, samtidigt som utsläppen minskas. En förbättrad konstruktion ger låga CO2 samtidigt som bränsleekonomin förbättras.

Ford All-New 2.0L TDCi engine
Ford S-MAX 6-Speed Manual Gearbox detail

Valmöjligheter

Med S-MAX kan du välja mellan två växellådor. En 6-växlad manuell växellåda har högt vridmoment och ger jämn, exakt växling. En 8-växlad automatlåda har också högt vridmoment och noggrant inställda växlingspunkter för maximal effekt och effektivitet. Fyrhjulsdrift är tillgängligt som tillval.

Ford S-MAX Advanced Multi-Link Rear Suspension

Avancerad fjädring för utmärkt körning och hantering S-MAX

Detta avancerade system är lätt och perfekt utformat för utmärkt respons, kontroll och körkvalitet.

Top