Home > Personbilar > NYA TOURNEO CUSTOM > Funktioner > Säkerhet & Trygghet

Säkerhet & Trygghet

Nya Tourneo Custom erbjuder upp till nio av marknadens bästa säten för minibussar. 

Modern stil möter intelligent design i ett fordon som skapats för att erbjuda en säker, bekväm och rymlig miljö för passagerarna samt gott om plats för deras bagage. 

Högkvalitativa material och hantverkskunnande är påtagligt var du än vänder blicken. Och körupplevelsen kompletteras med avancerad teknik som finns där för din bekvämlighet och sinnesro. 

Effekt och vridmomentfördelning levereras av en serie av Ford EcoBlue 2,0-liters TDCi-motorer. Dessa avancerade kraftpaket förstärks av en rad bränslebesparande tekniker och uppfyller redan den stränga utsläppslagstiftningen Euro Stage 6.

Ford Tourneo Pre-Collision Assist detects slower vehicle

Ett system som kan hjälpa till att skydda fotgängare

Pre-Collision Assist upptäcker fordon på vägen framför dig eller fotgängare som kan komma att korsa bilens färdväg och varnar dig. Om du inte reagerar kopplar systemet automatiskt på bromsarna. Denna nya teknik är utformad för att minska olyckornas allvarlighetsgrad eller helt och hållet undvika dem och fungerar effektivt vid hastigheter på upp till 80 km/h (vid normala väg- och fordonsförhållanden).

5-stjärnig säkerhet

Nya Tourneo Custom har belönats med 5 stjärnor av Euro NCAP, vilket är ett pålitligt bevis på dess förmåga att skydda dig och dina passagerare.

EURO NCAP logo
Ford Tourneo aerial view indicating sway control

Din släpvagn hålls säkert i linje

Trailer Sway Control upptäcker ”självsvängning” eller släpvagnsgungning och sänker fordonets hastighet för att lösa problemet, vilket ger dig mer kontroll när du kör med släp. Systemet bromsar bilen genom att minska motorns vridmoment och gradvis öka bromstrycket på alla hjul.

Kontrollfunktioner som anpassar sig efter din last

Lastanpassningskontrollen, Load Adaptive Control, justerar den elektroniska stabilitetskontrollen efter totalvikten på det din bil är lastad med. Det garanterar kontroll och stabilitet oavsett om din Tourneo Custom är tom eller fullastad.

Ford Tourneo close up with inflated airbags

Krockkuddar på alla sidor

Nya Tourneo Custom har en betryggande uppsättning krockkuddar. Bland dem en förarkrockkudde som standard, extra passagerarkuddar, krockkuddar för huvud och bröstkorg och gardinkrockkuddar på sidorna som ger extra skydd för huvudet vid en sidokrock ovanifrån.

En starkare karosstruktur

Nya Tourneo Customs mer robusta kaross är nu ännu mer krocktålig och stabil än tidigare. Den stabilare karossen förbättrar även köregenskaperna och hanteringen samtidigt som det reducerar buller- och vibrationsnivåerna inuti bilen.

Ford Tourneo optimised body structure
Fort Tourneo ISOFIX child seat

Håller barnen säkra

Nya Tourneo Custom är utformad för att se till att små barn alltid sitter tryggt och säkert under bilresan. Den har dessutom fyra bakre ISOFIX-fästpunkter för barnstolar så att du lätt kan montera två barnstolar.

Tidig varning om ett däck börjar läcka

Om något av dina däck börjar tappa trycket under färden, varnar däcktrycksövervakningssystemet (TPMS) dig omedelbart genom att en ikon tänds på instrumentpanelen.

Close up of Ford Tourneo wheel
Top