Home > Personbilar > TOURNEO CUSTOM > Funktioner > Säkerhet & Trygghet

Säkerhet & Trygghet

Nya Tourneo Custom erbjuder upp till nio av marknadens bästa säten för minibussar. 

Modern stil möter intelligent design i ett fordon som skapats för att erbjuda en säker, bekväm och rymlig miljö för passagerarna samt gott om plats för deras bagage. 

Högkvalitativa material och hantverkskunnande är påtagligt var du än vänder blicken. Och körupplevelsen kompletteras med avancerad teknik som finns där för din bekvämlighet och sinnesro. 

Effekt och vridmomentfördelning levereras av en serie av Ford EcoBlue 2,0-liters TDCi-motorer. Dessa avancerade kraftpaket förstärks av en rad bränslebesparande tekniker och uppfyller redan den stränga utsläppslagstiftningen Euro Stage 6.

Ford Tourneo Pre-Collision Assist detects slower vehicle

Ett system som kan hjälpa till att skydda fotgängare

Pre-Collision Assist upptäcker fordon på vägen framför dig eller fotgängare som kan komma att korsa bilens färdväg och varnar dig. Om du inte reagerar kopplar systemet automatiskt på bromsarna. Denna nya teknik är utformad för att minska olyckornas allvarlighetsgrad eller helt och hållet undvika dem och fungerar effektivt vid hastigheter på upp till 80 km/h (vid normala väg- och fordonsförhållanden).

5-stjärnig säkerhet

Nya Tourneo Custom har belönats med 5 stjärnor av Euro NCAP, vilket är ett pålitligt bevis på dess förmåga att skydda dig och dina passagerare.

EURO NCAP logo
Ford Tourneo aerial view indicating sway control

Din släpvagn hålls säkert i linje

Trailer Sway Control upptäcker ”självsvängning” eller släpvagnsgungning och sänker fordonets hastighet för att lösa problemet, vilket ger dig mer kontroll när du kör med släp. Systemet bromsar bilen genom att minska motorns vridmoment och gradvis öka bromstrycket på alla hjul.

Maximalt grepp med minimal ansträngning

Det avancerade antispinnsystemet (Traction Control System, TCS) tar bort överflödigt hjulspinn och ger dig bästa möjliga grepp, prestanda och stabilitet när det behövs som mest. Systemet övervakar och justerar kontinuerligt kraften till de enskilda hjulen, och säkerställer samtidigt maximal kontakt och grepp när du gasar eller bromsar.

Ford Tourneo Custom driving past rock wall
Ford Tourneo Custom rear driving on road

Förbättrad stabilitet vid svåra körförhållanden

Elektronisk stabilitetskontroll (ESC) övervakar ständigt bilen medan du kör. Systemet känner av om din bil förlorar greppet och kan då automatiskt balansera bromskraften mellan varje enskilt hjul för att stabilisera det. Med hjälp av de avancerade sensorerna i ABS- och antispinnsystemen övervakar det hur fordonet rör sig på vägen.

Kontinuerligt skydd mot vältning

Fords unika krängningsgradssensor hjälper krängningshämmaren, Roll Stability Control, att hålla däcken på marken, särskilt då tyngdpunkten är hög eller när man kör i utåtlutande kurvor.

Ford Tourneo Custom driving past lake

Kontrollfunktioner som anpassar sig efter din last

Lastanpassningskontrollen, Load Adaptive Control, justerar den elektroniska stabilitetskontrollen efter totalvikten på det din bil är lastad med. Det garanterar kontroll och stabilitet oavsett om din Tourneo Custom är tom eller fullastad.

Avancerade system för mer kontrollerad bromsning

ABS-systemet och den elektroniska bromskraftfördelningen (EBD – Electronic Brake-Force Distribution) ser tillsammans till att din bromsning blir mer effektiv. Nödbromshjälpen (EBA, Emergency Brake Assist) hjälper ditt fordon att uppnå maximalt effektiv bromsning i en nödsituation. Systemet styrs automatiskt genom ESP-systemet (Electronic Stability Control) som känner av hur mycket tryck du har lagt på bromsen och ökar det automatiskt vid behov. Om du bromsar häftigt gör nödbromssystemet att bromsljusen blinkar för att varna andra förare.

Ford Tourneo Custom wheel closeup
Ford Tourneo close up with inflated airbags

Krockkuddar på alla sidor

Nya Tourneo Custom har en betryggande uppsättning krockkuddar. Bland dem en förarkrockkudde som standard, extra passagerarkuddar, krockkuddar för huvud och bröstkorg och gardinkrockkuddar på sidorna som ger extra skydd för huvudet vid en sidokrock ovanifrån.

En starkare karosstruktur

Nya Tourneo Customs mer robusta kaross är nu ännu mer krocktålig och stabil än tidigare. Den stabilare karossen förbättrar även köregenskaperna och hanteringen samtidigt som det reducerar buller- och vibrationsnivåerna inuti bilen.

Ford Tourneo optimised body structure
Close up of Ford Tourneo wheel

Du väljer vilka dörrar som ska låsas och låsas upp

Nya Tourneo Custom har fjärrstyrt centrallås som är säkrare än någonsin. Du kan nämligen välja att öppna en enstaka dörr medan de andra dörrarna är fortsatt låsta tills du aktiverar en kontakt i förardörren. Samma kontakt styr låsning och öppnande av alla fordonets dörrar.

Top