Home > Personbilar > NYA TOURNEO CUSTOM > Funktioner > Prestanda

Prestanda

Nya Tourneo Custom inbegriper en rad kompromissfria system som är utformade för att maximera såväl prestanda som effektivitet. Den nya Ford EcoBlue 2,0-litersmotorn är en av dem, andra är den automatiska växellådan för en mer effektiv växling och systemet Auto Start-Stop.

Långa serviceintervaller betyder mindre tid borta från vägarna

De avancerade Ford EcoBlue 2-liters TDCi-motorerna är hållbara och pålitliga, med längre serviceintervaller på upp till 6 000 milTooltip eller två år, beroende på vilken gräns som nås först. Komponenterna har dessutom formgivits för att kunna hålla längre utan underhåll, under förutsättning att de utsätts för normalt slitage.

Prestanda som uppfyller målen

Ford EcoBlue 2,0-litersmotor är en avancerad dieselmotor som uppnår de ultralåga Euro 6-utsläppsmålen. Målen uppnåddes genom införandet av avancerad katalytisk systemteknik. Och vi har uppnått allt detta utan att kompromissa med vare sig prestandan eller den övergripande körupplevelsen.

Ford EcoBlue 2.0-litre engine
Close-up of Ford Tourneo AdBlue tank

En vätska som avlägsnar föroreningar

Ett selektivt katalytiskt reduktionssystem (SCR) använder AdBlue®, en urea- och vattenbaserad vätska för att omvandla NOx-utsläpp i avgaserna till kväve och vatten. Ett partikelfilter tar sedan bort mer än 99 % av de fasta partiklarna i utsläppen från bilens avgassystem. För att fungera måste AdBlue®-tanken på din Ford EcoBlue 2.0-dieselmotor vara fylld med AdBlue®-vätska. Varningslampor tänds när vätskenivån blir för låg.

Använd mindre bränsle med Auto-Start-Stop

När du stannar vid ett trafikljus eller om bilen går på tomgång i en bilkö kan den här tekniken automatiskt slå av motorn (utan att avbryta strömförsörjningen till viktiga system som luftkonditionering, radio och Ford SYNC). När du är redo att köra släpper du bara upp kopplingen och lägger i ettan som vanligt, eller trampar ner gaspedalen om bilen är automatväxlad, så startar systemet igen. Auto Start-Stop är särskilt effektivt i stadskörning där bränsleförbrukningen kan sänkas med upp till 10 % (stadscykel).

New Ford Tourneo Auto Start-Stop indicator close up
Close-up of New Ford Tourneo shift gear

SelectShift automatväxellåda

Motorerna med 130 hk och 170 hk finns båda med en ny sexväxlad SelectShift automatväxellåda. Det är standarddrivlinan i många olika karossmodeller och GVM och är utformad för att ge en smidig och avkopplande körupplevelse, speciellt i livlig trafik med många stopp. Om du föredrar att växla manuellt kan du göra det genom att använda växelspaken på instrumentbrädan. Växellådan gör det också möjligt att låsa växlar under mer utmanande körförhållanden, t.ex. på hala vägbanor eller i branta lutningar.

Top