Home > Personbilar > TOURNEO CUSTOM > Funktioner > Prestanda

Prestanda

Nya Tourneo Custom inbegriper en rad kompromissfria system som är utformade för att maximera såväl prestanda som effektivitet. Den nya Ford EcoBlue 2,0-litersmotorn är en av dem, andra är den automatiska växellådan för en mer effektiv växling och systemet Auto Start-Stop.

Avancerad motorteknik

Nya Tourneo Custom med en serie avancerade 2,0-liters Ford EcoBlue dieselmotorer är mer kraftfull och mer effektiv än någonsin tidigare. Med fyra olika drivlinor som ger upp till 185 Hk och ett vridmoment på 405 Nm kommer du garanterat hitta en som möter dina specifika behov. Vilken du än väljer lever varje motor även upp till de stränga utsläppskraven enligt Euro 6.2. Bilen finns även som en lätt hybridelbil för ännu bättre bränsleekonomi och minskade utsläpp.

Långa serviceintervaller betyder mindre tid borta från vägarna

De avancerade Ford EcoBlue 2-liters TDCi-motorerna är hållbara och pålitliga, med längre serviceintervaller på upp till 6 000 milTooltip eller två år, beroende på vilken gräns som nås först. Komponenterna har dessutom formgivits för att kunna hålla längre utan underhåll, under förutsättning att de utsätts för normalt slitage.

Prestanda som uppfyller målen

Ford EcoBlue 2,0-litersmotor är en avancerad dieselmotor som uppnår de ultralåga Euro 6.2-utsläppsmålen. Målen uppnåddes genom införandet av avancerad katalytisk systemteknik. Och vi har uppnått allt detta utan att kompromissa med vare sig prestandan eller den övergripande körupplevelsen.

Ford EcoBlue 2.0-litre engine
Close-up of Ford Tourneo AdBlue tank

En vätska som avlägsnar föroreningar

Ett selektivt katalytiskt reduktionssystem (SCR) använder AdBlue®, en urea- och vattenbaserad vätska för att omvandla NOx-utsläpp i avgaserna till kväve och vatten. Ett partikelfilter tar sedan bort mer än 99 % av de fasta partiklarna i utsläppen från bilens avgassystem. För att fungera måste AdBlue®-tanken på din Ford EcoBlue 2.0-dieselmotor vara fylld med AdBlue®-vätska. Varningslampor tänds när vätskenivån blir för låg.

Använd mindre bränsle med Auto-Start-Stop

När du stannar vid ett trafikljus eller om bilen går på tomgång i en bilkö kan den här tekniken automatiskt slå av motorn (utan att avbryta strömförsörjningen till viktiga system som luftkonditionering, radio och Ford SYNC). När du är redo att köra släpper du bara upp kopplingen och lägger i ettan som vanligt, eller trampar ner gaspedalen om bilen är automatväxlad, så startar systemet igen. Auto Start-Stop är särskilt effektivt i stadskörning där bränsleförbrukningen kan sänkas med upp till 10 % (stadscykel).

New Ford Tourneo Auto Start-Stop indicator close up
Ford Tourneo Custom smart regenerative charging

Ladda ditt batteri mer effektivt

Till skillnad från traditionella system laddar det smarta regenerativa laddningssystemet (Smart Regenerative Charging) batteriet endast när det behövs, och undviker att göra det när du trycker på gasen. Det bidrar till att spara ännu mer bränsle och att minska utsläppen ytterligare.

SelectShift automatväxellåda

Motorerna med 130 hk och 170 hk finns båda med en ny sexväxlad SelectShift automatväxellåda. Det är standarddrivlinan i många olika karossmodeller och GVM och är utformad för att ge en smidig och avkopplande körupplevelse, speciellt i livlig trafik med många stopp. Om du föredrar att växla manuellt kan du göra det genom att använda växelspaken på instrumentbrädan. Växellådan gör det också möjligt att låsa växlar under mer utmanande körförhållanden, t.ex. på hala vägbanor eller i branta lutningar.

Close-up of New Ford Tourneo shift gear
Ford Tourneo Custom Trip Computer

Viktig reseinformation

I datorns reseguide får du användbar information och statistik om antalet körda kilometer, bränsleförbrukning, hastighet och utomhustemperatur. Där hittar du även ”Avstånd till tom tank”, en uppskattning av hur långt du kan köra innan du måste tanka. Detta är särskilt användbart på långresor och när du vet att du ska köra till en avsides belägen plats.

Top