Home > Personbilar > TOURNEO CUSTOM > Funktioner > Komfort

Komfort

Med säten för flera lägen, handsfreeteknik, sofistikerad luftkonditionering med tvåzonstemperaturkontroll, smarta förvaringsmöjligheter och mycket mer blir varje åktur en förstaklassresa för dig och dina passagerare.

Nyckeln till en mer uppkopplad värld

Tourneo Custom finns nu med ett FordPass Connect-modemModem Hotspot 2019. Systemet ger en mängd ovärderliga fördelar som upp till 4G LTE wifiWiFi Hotspot 2019 för upp till tio enheter och uppdateringar av trafikinformation i realtid direkt till satellitnavigeringen i din bil. När det kombineras med FordPass-appen i din telefon kan du kolla om du kom ihåg att låsa dörrarna och även låsa och låsa upp dem på distans. Du kan till och med se var din skåpbil står på en karta, så att du inte behöver oroa dig över att glömma var du har parkerat när du inte känner till omgivningarna. 

Ford Tourneo interior display with SYNC3 and FordPass connect dashboard

Sitt bekvämt på många olika sätt

Förarsätet är fullt justerbart, liksom ratten, så att du kan hitta din idealiska förarposition. Det finns även ett inbyggt armstöd, medan justerbart korsryggstöd och uppvärmda framsäten och elstyrt förarsäte finns som tillval. Därutöver finns möjligheten att skapa en mycket anpassningsbar konferenssittning genom att vrida den andra radens säten mot den bakre delen av bilen. På så sätt kan man konfigurera sätena i en mängd olika lägen för att t.ex. skapa det idealiska utrymmet eller maximera bagageutrymmet utan att behöva ta ut något säte.

Om du någonsin behöver mer än det vanliga lastutrymmet kan de andra och/eller tredje sätesraderna tas ut. På så sätt kan du arrangera om interiören så att du får precis ett så stort utrymme som du behöver.

Handsfree med SYNC 3 

SYNC 3 är vår mest avancerade modell hittills. Snabbare och enklare att använda, med förbättrade röstkommandon och fler funktioner. Den nya kontrollpanelen har större knappar som underlättar användningen och 8-tumspekskärmen har nu samma "nyp-och-svep-funktion" som den som finns i smartmobiler och surfplattor, för en mer intuitiv navigering. SYNC 3 har nu också AppLink, Apple’s CarPlay och Android AutoTooltip för att visa din smartmobildata på pekskärmen.

SYNC 3 display panel
New Ford Tourneo cup holder close up

Allt har sin plats och allt på sin plats

Det finns massor av sinnrika, täckta förvaringsutrymmen, bl.a. ovanför instrumentbrädan. Facket med lock har ett 12 volts eluttag, ett extra ingång och en standard-USB-port.
Ett 150 watts, 250-volts eluttag mellan förarsätet och det främre passagerarsätet kan dessutom väljas som tillval.

Smarta inredningsdetaljer, som en täckt mugghållare, flaskhållare, fack under sätena för exempelvis portföljdatorer och mappar, papperskorgar i dörrarna och ett nervikbart bord som du kan använda för att hålla reda på värdesakerna.

Dubbla skjutdörrar

För ökad flexibilitet och enklare insteg finns det skjutdörrar på både höger och vänster sida. Vi har lagt ner stor omsorg på dörrarna, t.ex. har skjutmekanismen i skjutdörrarna täckts för att förbättra den aerodynamiska effektiviteten och reducera bullernivån. Högkvalitativa fotsteg är dessutom monterade under varje dörr som standard.

Ford Tourneo with a lake at the background
Ford Tourneo roof rack close up

Inbyggt takräcke för ökad bekvämlighet, bränsleekonomi och bullerreducering

Ett innovativt takräcke som enkelt kan fällas in när det inte används. Förutom att bespara dig krånglet att montera på eller av ett vanligt takräcke bidrar det dessutom till att spara bränsle p.g.a det minskade draget och till en ljudlösare körning med mindre vindbrus.

Vindrutetorkare som automatiskt anpassar sig efter regnet

Vindrutetorkarna med regnsensorer utlöses när de känner av fukt på vindrutan och justerar sedan hastigheten så att de klarar av alla sorters väder som du utsätts för. Du kan till och med välja mellan flera känslighetsnivåer som avgör hur mycket fukt som får ansamlas innan vindrutetorkarna aktiveras.

Ford Tourneo close up of rain on windscreen

Få en klar vindruta blixtsnabbt med Quickclear

Den här smarta funktionen har utvecklats för att hjälpa dig komma iväg snabbare kyliga morgnar. Med en enkel knapptryckning hettas ultratunna trådar upp som tar bort is, imma och fukt från vindrutan samt avisar torkarbladen. Systemet fungerar på några sekunder, även när det är minusgrader ute.

Perfekt klimat för bilkörning

Ett omdesignat klimatstyrningssystem ger effektivare luftkonditionering med snabbare kylning och uppvärmning. Det styrs med tre roterande rattar för enkel hantering. I kupén finns särskilda kanaler både för förarens och för passagerarnas fotbrunnar. Luftflödet säkerställer att var och en har sin egen ventilation. Det finns även ett pollenfilter som ser till att luften du andas är så ren som möjligt. 

Ford Tourneo display of four rows of Direct Access Seats
Ford Tourneo display of four rows of Direct Access Seats

Tourneo Custom Shuttle Bus

Med fokus på passagerarkomfort erbjuder nya Tourneo Custom Shuttle Bus L2 generöst utrymme i var och en av de fyra sätesraderna. Det är lätt att komma till de bakre raderna från de skjutbara sidodörrarna. Sätesraderna, Direct Access Seats, finns som tillval för samtliga modeller och är idealiska när du vill prioritera passagerarkomfort och rörlighet över bagageutrymme.

Top