Home > Personbilar > NYA TOURNEO CONNECT > Funktioner > Säkerhet & Trygghet

Sofistikerad trygghets- och säkerhetsteknik

Nya Ford Tourneo Connect är utrustad med flera sofistikerade tekniker som är utformade för att skydda dig, dina passagerare och din bil. Det finns även smarta säkerhetssystem som är konstruerade för att se till att din bil och dina tillhörigheter är väl skyddade.

Ford Tourneo Connect detecting another car

Ett system som kan hjälpa till att skydda fotgängare

Pre-Collision Assist upptäcker fordon och fotgängare framför bilen. Det kan till och med upptäcka fotgängare som kan vara på väg att korsa ditt fordons färdväg. Systemet varnar dig om det upptäcker en möjlig kollision och om du inte reagerar bromsar det automatiskt bilen åt dig. Tekniken är utformad för att minska olyckornas svårighetsgrad eller helt och hållet undvika dem och fungerar vid hastigheter på upp till 80 km/h.

Förbättrad stabilitet vid svåra körförhållanden

Elektronisk stabilitetskontroll (ESC) övervakar ständigt bilen medan du kör. Systemet känner av om din bil förlorar greppet och kan då automatiskt balansera bromskraften mellan varje enskilt hjul för att stabilisera den. Med hjälp av de avancerade sensorerna i ABS- och antispinnsystemen övervakar det hur fordonet rör sig på vägen.

Ford Tourneo Connect with electronic stability control diagram
Ford Tourneo Connect with engaged airbags shown

Förstärkt krockkuddssystem

Tourneo Connect finns med gardin-, förar-, passagerar- och sidokrockkuddar. Avancerade sensorer finns också placerade på strategiska ställen i fordonet för att säkerställa snabb och kontrollerad respons.

Håller din släpvagn i en rät linje

Krängningshämmare för släpvagn upptäcker ”självsvängning” eller släpvagnsgungning och sänker fordonets hastighet för att lösa problemet, vilket ger dig mer kontroll när du kör med släp. Systemet bromsar bilen genom att minska motorns vridmoment och gradvis öka bromstrycket på alla hjul.

Ford Tourneo Trailer Sway Control detail
Ford Tourneo Connect front wheel close up

Avancerade system för mer kontrollerad bromsning

ABS-systemet och den elektroniska bromskraftfördelningen (EBD – Electronic Brake-Force Distribution) ser tillsammans till att din bromsning blir mer effektiv. Nödbromshjälpen (EBA, Emergency Brake Assist) hjälper ditt fordon att uppnå maximalt effektiv bromsning i en nödsituation. Systemet styrs automatiskt genom ESP-systemet (Electronic Stability Control) som känner av hur mycket tryck du har lagt på bromsen och ökar det automatiskt vid behov. Om du bromsar häftigt gör nödbromssystemet att bromsljusen blinkar för att varna andra förare.

Top