Home > Personbilar > NYA PUMA > Funktioner > Sakerhet & Trygghet

Säkerhet & Trygghet

Din säkerhet är vårt ansvar, från att varna dig för potentiella kollisionsrisker till smarta system som hjälper dig att upprätthålla grepp och stabilitet. Därför levereras Ford Puma fullastad med smart hjälpteknik som är utformad så att du, din familj och andra trafikanter skyddas.

New Ford Transit Courier in motion on a street

Ett system som kan hjälpa till att skydda fotgängare

Krockavvärjning (Pre-Collision Assist) med fotgängaravkänning använder kamerateknik för att skanna av vägen framför dig. Om en kollisionsrisk med ett fordon eller en fotgängare upptäcks blir du varnad. Om du inte reagerar i tid kan systemet automatiskt slå till full bromsverkan för att hjälpa till att minska risken för, eller helt eliminera, vissa allvarliga frontalkrockar.

Maximerar bromsverkan vid ett nödläge

Nödsbromshjälpen är utformad för att upptäcka en nödsituation och optimera trycket i bromssystemet för att ge maximal stoppkraft.

Ford Puma emergency braking
Tyre Pressure Monitoring

Tidig varning om ett däck börjar läcka 

Om något av dina däck börjar tappa trycket under färden, varnar däcktrycksövervakningssystemet (TPMS) dig omedelbart genom att en ikon tänds på instrumentpanelen.

Du behåller kontrollen

Elektronisk stabilitetskontroll (ESC) övervakar ständigt bilen medan du kör. Med hjälp av de avancerade sensorerna i ABS- och antispinnsystemet kan det känna av om din bil förlorar greppet och kan då automatiskt balansera bromskraften mellan varje enskilt hjul för att stabilisera den.

Ford Puma with electronic stability diagram shown
Ford Puma driving in city

Maximalt grepp med minimal ansträngning

Det avancerade antispinnsystemet (Traction Control System, TCS) tar bort överflödigt hjulspinn och ger dig bästa möjliga grepp, prestanda och stabilitet när det behövs som mest. Systemet övervakar och justerar kontinuerligt kraften till de enskilda hjulen, och säkerställer samtidigt maximal kontakt och grepp när du gasar eller bromsar.

Top