Home > Personbilar > NYA PUMA > Funktioner > Prestanda

Prestanda

En ny era av renare elhybridfordon är här och Ford Puma förkroppsligar denna nya riktning. Puma-motorerna erbjuder ett urval av nya framåtblickande, avancerade EcoBoost hybridbensinmotorer med enastående prestanda, imponerande bränsleekonomi och märkbart lägre koldioxidutsläpp än andra konventionella motorer som inte är hybridmotorer.

Vad är hybrid?

Pumas EcoBoost Hybrid-teknik har en liten elmotor med ett 48 volt batteri för att förbättra effektiviteten. EcoBoost Hybrid, en mild hybridmotor, kan inte drivas enbart på elektrisk kraft; istället ger elmotorn extra stöd till bensinmotorn vid behov, vilket både hjälper till att öka fordonets körsträcka och minska utsläppen. Det finns inget behov av att ansluta Puma till en extern kraftkälla, eftersom det separata 48 volt batteripaketet som driver elmotorn laddas upp medan du kör. Regenerativ bromsning fungerar genom att omdirigera energi från bromsarna och tillbaka till mildhybridbatteriet.

Prisbelönt prestation

Ren behöver inte betyda kompromisser. Ford EcoBoost 1,0 liters bensinmotor är sexfaldig vinnare av International Engine of The Year Awards. Och inte undra på det! Den finns för Puma med ett val mellan 125 hk eller 155 hk elhybridmotorer så att du kan njuta av all den kompromisslösa prestanda du förväntar dig från en vanlig 1,5-liters motor, men med mycket bättre bränsleekonomi och lägre koldioxidutsläpp. Det gör den inte bara renare för miljön, utan också bättre för dina driftskostnader!

New Puma powerful and fuel-efficient diesel engines
Ford Puma close up on manual transmission

En sexväxlad manuell växellåda

Den sexväxlade manuella växellådan i Puma har utvecklats för att göra växlingen enklare, mer exakt och tystare. Det har utformats speciellt för att förbättra kördynamiken och minska bränsleförbrukningen vilket gör din körning mer spännande samtidigt som du minskar ner på resorna till bensinstationen.

Använd mindre bränsle med Auto-Start-Stop

När du stannar vid ett trafikljus eller om bilen går på tomgång i en bilkö kan den här tekniken automatiskt slå av motorn (utan att avbryta strömförsörjningen till viktiga system som luftkonditionering, radio och Ford SYNC). När du är redo att köra iväg släpper du bara upp kopplingen och lägger i ettan som vanligt så startar systemet igen. Auto Start-Stop är särskilt effektivt vid stadskörning där bränsleförbrukningen kan sänkas rejält. 

New Puma showing auto start stop
Top