Home > Personbilar > NYA PUMA > Funktioner > Prestanda

Prestanda

En ny era av renare elhybridfordon är här och Ford Puma förkroppsligar denna nya riktning. Puma-motorerna erbjuder ett urval av nya framåtblickande, avancerade EcoBoost hybridbensinmotorer med enastående prestanda, imponerande bränsleekonomi och märkbart lägre koldioxidutsläpp än andra konventionella motorer som inte är hybridmotorer.

Vad innebär hybrid?

Pumas EcoBoost hybridteknik innehåller en liten elmotor för att förbättra effektiviteten. Ett hybridfordon kan inte köras enbart på elkraft, så elmotorn ger extra stöd till bensinmotorn när det behövs. Det bidrar både till att öka fordonets körsträcka och minska utsläppsmängderna.
Du behöver inte ansluta Puma till en extern strömkälla eftersom det separata batteriet som driver elmotorn laddas medan du kör. Regenerativ bromsning fungerar genom att omdirigera energi från bromsarna tillbaka till hybridbatteriet. 

Prisbelönt prestation

Ren behöver inte betyda kompromisser. Ford EcoBoost 1,0 liters bensinmotor är sexfaldig vinnare av International Engine of The Year Awards. Och inte undra på det! Den finns för Puma med ett val mellan 125 hk eller 155 hk elhybridmotorer så att du kan njuta av all den kompromisslösa prestanda du förväntar dig från en vanlig 1,5-liters motor, men med mycket bättre bränsleekonomi och lägre koldioxidutsläpp. Det gör den inte bara renare för miljön, utan också bättre för dina driftskostnader!

New Puma powerful and fuel-efficient diesel engines
Ford Puma close up on manual transmission

En sexväxlad manuell växellåda

Den sexväxlade manuella växellådan i Puma har utvecklats för att göra växlingen enklare, mer exakt och tystare. Det har utformats speciellt för att förbättra kördynamiken och minska bränsleförbrukningen vilket gör din körning mer spännande samtidigt som du minskar ner på resorna till bensinstationen.

Top