Home > Personbilar > NYA PUMA > Funktioner > Komfort

Komfort

Inte bara snygg att se på, utan även smart. Ford Pumas kupé sveper in dig i snygg design och skinnklädd förfining. Framsätena har svankstöd och massagefunktion för extra komfortnivå. Ljusa interiördetaljer höjer känslan av en sofistikerad stil. En mängd smarta funktioner och innovativ teknik ger dig samtidigt full kontroll. Från den digitala instrumentpanelen på 12,3 tum och den avancerade 8 tums pekskärmen till en mängd ytterligare tjänster och funktioner som är tillgängliga via ditt SYNC 3-infotainmentsystem och FordPass Connects inbäddade modem. Varje del har designats för att göra din körning så behaglig som möjligt.

Ford Puma close up on screen showing info from FordPass Connect

Nyckeln till en mer uppkopplad värld

Ford Puma finns med FordPass Connect-modem. Systemet ger en mängd ovärderliga fördelar som upp till 4G LTE Wi-Fi för upp till tio enheter och uppdateringar av trafikinformation i realtid direkt till satellitnavigeringen i din bil. Lokal varningsinformation, som visas som varningssymboler i ditt kombinationsinstrument, informerar dig om eventuella hinder du närmar dig. Och om en olycka skulle ske kan FordPass Connect själv ringa ett eCall till räddningstjänsten och ange var din bil befinner sig.

Läs mer

Ladda ner FordPass-appen för att få ännu mer funktioner

FordPass Connect blir ännu mer kraftfull när den har parkopplats med din smartmobil via FordPass-appen. När den är ansluten kan du låsa upp en serie innovativa nya funktioner. Du kan till exempel använda din mobil för att hitta din bil och låsa eller låsa upp den. Du kan övervaka bränslenivån, körsträckan och däcktrycket och få varningsmeddelanden om bilens skick direkt till din mobil. Du kan även programmera din satellitnavigering hemifrån genom att skicka ett resmål direkt från din mobil till bilen.

A woman holding mobile phone with FordPass App
Ford Puma close up showing digital cluster

Visa vad du föredrar

En unik kontaktpunkt i Puma-interiören är den nya digitala instrumentpanelen. Denna smarta 12,3-tums LCD-färgskärm använder en lättflytande teknik som gör att skärmen kan böjas efter fordonets profil för en mer sömlöst flytande interiör. Information visas i hög upplösning med intuitiva och lättlästa ikoner och ändrar färg och konfiguration för att passa det körläge du har valt.
Du kan också prioritera vilken information som visas, inklusive navigeringsvarningar, samt programmera de önskade förinställningarna för enskilda förare. 

Handsfree med SYNC 3

Ford SYNC 3 är ett avancerat system som håller dig uppkopplad och styr din telefon, dina musikval och ditt navigeringssystem med naturliga röstkommandon. Du kan till och med ringa upp lokala restauranger genom att bara säga "Jag är hungrig". Det kan dessutom läsa upp dina textmeddelanden. Pekskärmen i färg har nyp- och svepgester för intuitiv navigering. SYNC 3 kan kopplas till Apple CarPlay och Android Auto och med Applink kan du dessutom få åtkomst till några av dina favoritappar.

Ford Puma close up on SYNC 3 screen
Ford Puma close up on speakers

Musik, som den är tänkt att höras

Oavsett vilken musik du föredrar förtjänar den att låta som artisten avsett. Det är precis vad du kan förvänta dig i nya Ford Puma. Varför? För att den är tillgänglig med B&O. Detta förstklassiga ljudsystem på 575 watt har utformats och finjusterats för Puma av specialiserade B&O-ljudtekniker. Denna anläggning ger ett fylligt och kraftfullt ljud som består av tio högtalare och en subwoofer som är smart inbyggd i det bakre lastväggen så att inget av Pumas lastutrymme äventyras. Så skruva upp volymen och upplev dina favoritartister och älsklingslåtar i din personliga konsertlokal: din egen bilkupé.

Säten med svankmassage

Ford Pumas förar- och frampassagerarsäten förstärks av en svankmassagefunktion för ökad komfort och stöd. De trevägs justerbara massageinställningarna aktiveras med en knapptryckning och vitaliserar trötta muskler, perfekt för längre resor.Tooltip

Ford Puma close up on massage seats
Ford Puma close up on removable seat covers

Spillda drycker? Leriga tassar? Inga problem.

Livet i staden kan vara hektiskt. Drycker kan spillas, lera och smuts kan föras in med smjutsiga skor. Och du är inte den som hänger upp dig på hur fläckfri din bil är. Därför har vi utformat en sätesdesign för din Puma, med helt avtagbar klädsel fram och bak. Klädseln är även maskintvättbara och har en integrerad dragkedja som gör det lättare att ta bort dem när det behövs. Och om du helt enkelt känner för en förändring finns ytterligare ett urval av stolsklädslar med dragkedja att köpa som tillbehör hos din Ford-återförsäljare. 

Släpp in lite solsken

Puma finns med ett helt panoramatak som ersätter plåttaket. Naturligt ljus kan därmed flöda in i bilen för att skapa en ljus och luftig interiör. Den främre halvan är eldriven och kan vikas upp eller glida under det bakre takpartiet och ett fullängds infällbart solskydd gör att du kan öppna glastaket för att få in frisk luft samtidigt som du får skydd mot solen.

Ford Puma view of panoramic roof
Ford Puma close up of heated steering wheel

Säten med svankmassage

Ford Pumas förar- och frampassagerarsäten förstärks av en svankmassagefunktion för ökad komfort och stöd. De trevägs justerbara massageinställningarna aktiveras med en knapptryckning och vitaliserar trötta muskler, perfekt för längre resor.Tooltip

Top