Home > Personbilar > NYA PUMA > Funktioner > Forarhjalp

Förarhjälp

Ford Puma har en mängd innovativa funktioner utformade för att förbättra din körglädje. Det är till exempel valbara körlägen och Ford Co-Pilot 360, en imponerande uppsättning hjälptekniker som arbetar tillsammans för att hantera acceleration, bromsning och till och med styrning. Här ingår adaptiv farthållare, krockavvärjningssystem och styrhjälpsystem som alla håller ett vakande öga på vägen framför dig och varnar för potentiella faror.

Ford Puma driving in city

Din personliga körassistent

Ford Co-Pilot 360 kombinerar en serie tekniker som samverkar för att köra din körupplevelse bekvämare och mer njutbar än någonsin. Den adaptiva farthållaren justerar till exempel automatiskt din fart baserat på fordonet framför. Systemet kan även känna igen fartskyltar och justera din farthållarehastighet efter dem. 

En smartare farthållare

Adaptiv farthållare justerar din fart baserat på fordonet framför. Ställ bara in önskad hastighet och avstånd till bilen framför, så håller den adaptiva farthållaren automatiskt inställt avstånd om trafikförhållandena inte tillåter körning med önskad hastighet.

Ford Puma driving in city front 3/4 view
Ford Puma interior detail of dashboard

Mer lyhörd styrning i nödsituationer

Nödstyrningshjälpen ser till att du kan styra förbi ett stillastående eller långsammare fordon för att undvika kollisioner. Systemet använder radar och en kamera för att upptäcka långsammare och stillastående fordon framför dig och ger dig styrningshjälp så att du kan undvika ett fordon om du riskerar en kollision. Tekniken aktiveras om det finns för lite utrymme för att undvika en kollision genom att bromsa och du inleder åtgärder för att undvika den.

Kördynamik som skräddarsytts för dig

Anpassa din körupplevelse med valbara körlägen i din Puma genom att ändra gasrespons, styrning och även växlingsbeteende för att passa din körstil. Det finns fem olika lägen: normal, ECO, sport, halka och grusväg. Viktig information som visas på den digitala instrumentbrädan med 12,3-tumsskärm växlar mellan unika färgteman beroende på vilket körläge du har valt.

Ford Puma detail on SYNC 3

Gör det lätt att parkera...

Trafikkoner, cyklar, låga murar ... backkameran visar allt som kan finnas bakom dig på en skärm som är inbyggd i mittkonsolen. Systemet visar allt sådant som du kan tänkas missa, men hjälper dig också att parkera, genom att den visar virtuella linjer som hjälper dig in i den smalaste av parkeringsplatser. Kameran aktiveras automatiskt när du lägger i backen.

...eller bara låt Puma sköta parkeringen

Att parkera på en livlig gata eller i ett trångt utrymme kan vara svårt. Men med aktiv parkeringshjälp gör Ford Puma det lättare än du någonsin trodde var möjligt. När systemet är aktiverat kan det identifiera en lämplig parkeringsplats och sedan automatiskt styra in dig. Den kan också manövrera ut dig ur utrymmen. Allt du behöver göra är att hantera gasen, bromsen och växlarna.

Ford Puma parked near the pavement
Top